Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Nie do końca. Ja zamawiałem w kwietniu i już odebrałem kilka tygodni temu.
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
To chyba zależy od wyposażenia 
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Chcesz się założyć?Tomala72 pisze: ↑11 lip 2017, 20:39Pisałem już wcześniej. Realne terminy do odbioru czerwiec-lipiec 2017 tylko dla tych co zamówili max. w pierwszej dekadzie marca br.(w czasie premiery). Ci co zamówili w ciemno nie widząc samochodu na żywo w okresie listopad 16 - luty 17 już odebrali.![]()
Jedyne co podejrzewam bo nie sprawdzałem to dołożyli pulę Kodiaq na ten rok powyżej zakontraktowanych do obioru listopad-grudzień.
Zamawiałem 19 stycznia i jedyne co mam to termin niepotwierdzony 31/32 tydzień. Jednakże póki nie jest zamrożony to mogę sobie jedynie dzwonić do dealera, bądź Skody na to samo usprawiedliwienie.
Co więcej nie jestem jedyny jeszcze oczekujący, który zamówił przed premierą. Więc ta teoria nie jest prawdą, a ja jestem żywym przykładem.
-
Jarek
- Samochód: Kodiaq 1,4 Style 4x4 + Volvo XC90 2,4 D5
Stawiałbym na megaburdel w Skodzie, z pewnych źródeł wiem, że dealerzy dostają od centrali dokładnie takie odpowiedzi, jakie my potem słyszymy...Czasem tylko starają się ubarwić....
Witam. Ja zamawiałem 24.02 zaliczka poszła natychmiast i od dealera usłyszałem że do połowy maja będzie do odbioru.
Na początku maja sprzedałem auto i kontaktuje się z handlowcem a on mi wyskakuje z 31 tygodniem. Jeszcze wtedy nie wiedziałem o tym forum, ale z tego co tu ustaliłem nawet w dniu zamówienia w okolicach końca lutego większość miała już terminy odbioru w okolicy 30 tygodnia. Daty na zamówieniu nie mam oczywiście wpisanej, czuje się oszukany bo nie wierzę że handlowiec nie miał wiedzy o prawdziwej dacie produkcji.
Z 3 miesięcy zrobiło się 7 bo teraz mam 33 tydzień, ale jeszcze nic pewnego.
A o reklamacji nie wspomnę bo tą samą regułkę dostają pewnie wszyscy "dokonamy wszelkich starań.... ubolewamy.... itd"
Na początku maja sprzedałem auto i kontaktuje się z handlowcem a on mi wyskakuje z 31 tygodniem. Jeszcze wtedy nie wiedziałem o tym forum, ale z tego co tu ustaliłem nawet w dniu zamówienia w okolicach końca lutego większość miała już terminy odbioru w okolicy 30 tygodnia. Daty na zamówieniu nie mam oczywiście wpisanej, czuje się oszukany bo nie wierzę że handlowiec nie miał wiedzy o prawdziwej dacie produkcji.
Z 3 miesięcy zrobiło się 7 bo teraz mam 33 tydzień, ale jeszcze nic pewnego.
A o reklamacji nie wspomnę bo tą samą regułkę dostają pewnie wszyscy "dokonamy wszelkich starań.... ubolewamy.... itd"
Posiadanie wpisanej daty i tak nic nie daje. Mój niedoszły dealer Plichta z Gdańska i tak nie poczuwa się do czegokolwiek w związku z opóźnieniem spowodowanym jego własnym błędem. Pomimo wpisanej daty.
Zapraszam na mojego bloga ogrodniczego: www.rosnij.pl
Niestety, ale do winy nikt się nie przyznaje. Aj Skoda, ani dealer, ani nikt - tylko klienci dziwni i problemowi, bo dzwonią i pytają.
Proponuję tylko chwalić i głosić dealerów, którzy jakiekolwiek kroki poczynają by w takich sytuacjach wyjść z twarzą, a gdzie olali też głosić. Jest od tego dział już utworzony, ku przestrodze innych.
Proponuję tylko chwalić i głosić dealerów, którzy jakiekolwiek kroki poczynają by w takich sytuacjach wyjść z twarzą, a gdzie olali też głosić. Jest od tego dział już utworzony, ku przestrodze innych.
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
W takim razie trafiłeś na dilera niezgułę.pyzian pisze: ↑11 lip 2017, 22:30Chcesz się założyć?Tomala72 pisze: ↑11 lip 2017, 20:39Pisałem już wcześniej. Realne terminy do odbioru czerwiec-lipiec 2017 tylko dla tych co zamówili max. w pierwszej dekadzie marca br.(w czasie premiery). Ci co zamówili w ciemno nie widząc samochodu na żywo w okresie listopad 16 - luty 17 już odebrali.![]()
Jedyne co podejrzewam bo nie sprawdzałem to dołożyli pulę Kodiaq na ten rok powyżej zakontraktowanych do obioru listopad-grudzień.
Zamawiałem 19 stycznia i jedyne co mam to termin niepotwierdzony 31/32 tydzień. Jednakże póki nie jest zamrożony to mogę sobie jedynie dzwonić do dealera, bądź Skody na to samo usprawiedliwienie.
Co więcej nie jestem jedyny jeszcze oczekujący, który zamówił przed premierą. Więc ta teoria nie jest prawdą, a ja jestem żywym przykładem.
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Tomala72 pisze: ↑12 lip 2017, 17:06W takim razie trafiłeś na dilera niezgułę lub konfiguracja jest taka, że wyrzuca ciągle na koniec kolejki.pyzian pisze: ↑11 lip 2017, 22:30Chcesz się założyć?Tomala72 pisze: ↑11 lip 2017, 20:39Pisałem już wcześniej. Realne terminy do odbioru czerwiec-lipiec 2017 tylko dla tych co zamówili max. w pierwszej dekadzie marca br.(w czasie premiery). Ci co zamówili w ciemno nie widząc samochodu na żywo w okresie listopad 16 - luty 17 już odebrali.![]()
PS. Dużo zmieniałeś po pierwszym zamówieniu?
Ja jestem w podobnej sytuacji.
Jakkolwiek dziwią mnie powszechne praktyki podpisywania umów bez określonego terminu odbioru (chociażby maksymalnego). Teoretycznie samochody mogą dostarczać np. w 2020 roku, kiedy wybudują nową fabrykę.
Może jakiś biegły kolega (lub koleżanka) w prawie handlowym się wypowie. Sądzę, że może to zainteresować wielu z nas.
Jakkolwiek dziwią mnie powszechne praktyki podpisywania umów bez określonego terminu odbioru (chociażby maksymalnego). Teoretycznie samochody mogą dostarczać np. w 2020 roku, kiedy wybudują nową fabrykę.
Może jakiś biegły kolega (lub koleżanka) w prawie handlowym się wypowie. Sądzę, że może to zainteresować wielu z nas.