Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Everred
Samochód: Skoda Kodiaq Style 2.0 TSI

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Everred »

Nie do końca. Ja zamawiałem w kwietniu i już odebrałem kilka tygodni temu.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

To chyba zależy od wyposażenia :)
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

pyzian
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190 KM

Post autor: pyzian »

Tomala72 pisze:
11 lip 2017, 20:39
Pisałem już wcześniej. Realne terminy do odbioru czerwiec-lipiec 2017 tylko dla tych co zamówili max. w pierwszej dekadzie marca br.(w czasie premiery). Ci co zamówili w ciemno nie widząc samochodu na żywo w okresie listopad 16 - luty 17 już odebrali. :)
Jedyne co podejrzewam bo nie sprawdzałem to dołożyli pulę Kodiaq na ten rok powyżej zakontraktowanych do obioru listopad-grudzień.
Chcesz się założyć?
Zamawiałem 19 stycznia i jedyne co mam to termin niepotwierdzony 31/32 tydzień. Jednakże póki nie jest zamrożony to mogę sobie jedynie dzwonić do dealera, bądź Skody na to samo usprawiedliwienie.
Co więcej nie jestem jedyny jeszcze oczekujący, który zamówił przed premierą. Więc ta teoria nie jest prawdą, a ja jestem żywym przykładem.

Jarek
Samochód: Kodiaq 1,4 Style 4x4 + Volvo XC90 2,4 D5

Post autor: Jarek »

Stawiałbym na megaburdel w Skodzie, z pewnych źródeł wiem, że dealerzy dostają od centrali dokładnie takie odpowiedzi, jakie my potem słyszymy...Czasem tylko starają się ubarwić....

barti
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style

Post autor: barti »

Witam. Ja zamawiałem 24.02 zaliczka poszła natychmiast i od dealera usłyszałem że do połowy maja będzie do odbioru.
Na początku maja sprzedałem auto i kontaktuje się z handlowcem a on mi wyskakuje z 31 tygodniem. Jeszcze wtedy nie wiedziałem o tym forum, ale z tego co tu ustaliłem nawet w dniu zamówienia w okolicach końca lutego większość miała już terminy odbioru w okolicy 30 tygodnia. Daty na zamówieniu nie mam oczywiście wpisanej, czuje się oszukany bo nie wierzę że handlowiec nie miał wiedzy o prawdziwej dacie produkcji.
Z 3 miesięcy zrobiło się 7 bo teraz mam 33 tydzień, ale jeszcze nic pewnego.
A o reklamacji nie wspomnę bo tą samą regułkę dostają pewnie wszyscy "dokonamy wszelkich starań.... ubolewamy.... itd"

Waty
Samochód: Brak

Post autor: Waty »

Posiadanie wpisanej daty i tak nic nie daje. Mój niedoszły dealer Plichta z Gdańska i tak nie poczuwa się do czegokolwiek w związku z opóźnieniem spowodowanym jego własnym błędem. Pomimo wpisanej daty.
Zapraszam na mojego bloga ogrodniczego: www.rosnij.pl

pyzian
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190 KM

Post autor: pyzian »

Niestety, ale do winy nikt się nie przyznaje. Aj Skoda, ani dealer, ani nikt - tylko klienci dziwni i problemowi, bo dzwonią i pytają.
Proponuję tylko chwalić i głosić dealerów, którzy jakiekolwiek kroki poczynają by w takich sytuacjach wyjść z twarzą, a gdzie olali też głosić. Jest od tego dział już utworzony, ku przestrodze innych.

Tomala72
Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7

Post autor: Tomala72 »

pyzian pisze:
11 lip 2017, 22:30
Tomala72 pisze:
Pisałem już wcześniej. Realne terminy do odbioru czerwiec-lipiec 2017 tylko dla tych co zamówili max. w pierwszej dekadzie marca br.(w czasie premiery). Ci co zamówili w ciemno nie widząc samochodu na żywo w okresie listopad 16 - luty 17 już odebrali. :)
Jedyne co podejrzewam bo nie sprawdzałem to dołożyli pulę Kodiaq na ten rok powyżej zakontraktowanych do obioru listopad-grudzień.
Chcesz się założyć?
Zamawiałem 19 stycznia i jedyne co mam to termin niepotwierdzony 31/32 tydzień. Jednakże póki nie jest zamrożony to mogę sobie jedynie dzwonić do dealera, bądź Skody na to samo usprawiedliwienie.
Co więcej nie jestem jedyny jeszcze oczekujący, który zamówił przed premierą. Więc ta teoria nie jest prawdą, a ja jestem żywym przykładem.
W takim razie trafiłeś na dilera niezgułę.

Tomala72
Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7

Post autor: Tomala72 »

Tomala72 pisze:
12 lip 2017, 17:06
pyzian pisze:
11 lip 2017, 22:30
Tomala72 pisze:
Chcesz się założyć?
W takim razie trafiłeś na dilera niezgułę lub konfiguracja jest taka, że wyrzuca ciągle na koniec kolejki.

PS. Dużo zmieniałeś po pierwszym zamówieniu?

mapec
Samochód: VW, Touran, 1.6 TDI

Post autor: mapec »

Ja jestem w podobnej sytuacji.
Jakkolwiek dziwią mnie powszechne praktyki podpisywania umów bez określonego terminu odbioru (chociażby maksymalnego). Teoretycznie samochody mogą dostarczać np. w 2020 roku, kiedy wybudują nową fabrykę.
Może jakiś biegły kolega (lub koleżanka) w prawie handlowym się wypowie. Sądzę, że może to zainteresować wielu z nas.

ODPOWIEDZ