Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Co dalej robisz?
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
Kupię gdzie indziej.
W kwestii zwrotu zaliczki to będę uparty i po prostu naliczę odsetki. Nie mają żasnego prawa żądać czegokolwiek.
Co do rekompensaty to sądzę że też mam mocne argumenty żeby dochodzić jej w razie czego w sądzie; zwłaszcza, że od początku mieli świadomość opóźnienia i chyba wprowadzali mnie w błąd.
Cieszę się, że mam w zamówieniu wpisany termin bo jak czytam forum to się okazuje, że nie wszyscy tak mają...
W kwestii zwrotu zaliczki to będę uparty i po prostu naliczę odsetki. Nie mają żasnego prawa żądać czegokolwiek.
Co do rekompensaty to sądzę że też mam mocne argumenty żeby dochodzić jej w razie czego w sądzie; zwłaszcza, że od początku mieli świadomość opóźnienia i chyba wprowadzali mnie w błąd.
Cieszę się, że mam w zamówieniu wpisany termin bo jak czytam forum to się okazuje, że nie wszyscy tak mają...
Zapraszam na mojego bloga ogrodniczego: www.rosnij.pl
-
rafalhtc
- Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi
A masz w umowie zaliczkę czy zadatek?
Jakby był zadatek to już za przekroczenie terminu miałbyś prawo żądać jego zwrotu w podwójnej wysokości.
Wysłane z Tapatalk
Jakby był zadatek to już za przekroczenie terminu miałbyś prawo żądać jego zwrotu w podwójnej wysokości.
Wysłane z Tapatalk
Niestety jest to tylko zaliczka.
Zapraszam na mojego bloga ogrodniczego: www.rosnij.pl
-
Marcin
- Samochód: WRX STI 04'; Corolla TS 02', Scala 19'
Waty, jaka specyfikacja Cię interesuje?
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.
-
Jarek
- Samochód: Kodiaq 1,4 Style 4x4 + Volvo XC90 2,4 D5
Śledzę sobie forum od dłuższego czasu, ostatecznie postanowiłem podzielić się też statusem mojego zamówienia...Kodiaq zamówiony 5.04. w Polmot Auto Warszawa-Ursynów, 1,4 TSI Style 4x4+ skóry. Od razu byłem informowany, że oczekiwanie około 6 m-cy ale "spora szansa że wcześniej", może jakiś "egzemplarz testowy" etc. Niestety bez zmian, po licznym dopytywaniu się o termin realizacji, po 3 miesiącach dowiedziałem się, że "druga połowa października", ergo 6,5 miesiąca
Ciekawe, czy coś się zmieni....
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Ja też przy zamówieniu na początku marca dostałam ostrzeżenie, że skóra to około 6-7 tygodni dłuższy czas oczekiwania. Na auto bez skóry w moim przypadku czekałam 4 miesiące i tydzień 
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
-
Jarek
- Samochód: Kodiaq 1,4 Style 4x4 + Volvo XC90 2,4 D5
Mnie akurat w żaden sposób nie przestrzegali, że skóra powoduje wydłużenie terminu...Zresztą, to akurat dla mnie warunek sine qua non, więc i tak bym zamówił....
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Ja też chciałam skóry tak z przyzwyczajenia ale "zwykły materiał" też jest dobrej jakości i wygląda zdecydowanie lepiej niż np w Yeti a i dzieci coraz starsze więc zostało odpuszczone 
----
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Pisałem już wcześniej. Realne terminy do odbioru czerwiec-lipiec 2017 tylko dla tych co zamówili max. w pierwszej dekadzie marca br.(w czasie premiery). Ci co zamówili w ciemno nie widząc samochodu na żywo w okresie listopad 16 - luty 17 już odebrali.
Jedyne co podejrzewam bo nie sprawdzałem to dołożyli pulę Kodiaq na ten rok powyżej zakontraktowanych do obioru listopad-grudzień.
Jedyne co podejrzewam bo nie sprawdzałem to dołożyli pulę Kodiaq na ten rok powyżej zakontraktowanych do obioru listopad-grudzień.