Gdzie można obejrzeć premierowego Kodiaka?

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
agnes
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TDI

Re: Gdzie można obejrzeć premierowego Kodiaka?

Post autor: agnes »

milesia pisze:
24 lut 2017, 9:28

Hejka, jak pamiętasz też miałam wątpliwości, co do quartz'a, ale kiedy zobaczyłam na żywo to był impuls, że ten i tylko ten. Agnes: miałam na uwadze to, co napisałaś o przebijającym niebieskim kolorze (którego ja nie trawię), próbowałam go "odnaleźć". Owszem mogę powiedzieć, że przebija z tej ciemnej dostojnej szarości, ale bardziej granat, kolor jest naprawdę bardzo ładny. Mało tego w nadkolach są czarne plastikowe nadproża, ja osobiście nie lubię kontrastu czarnych plastików z jasnym kolorem lakieru (nie przeszkadza mi to jedynie w kolorze białym i czerwonym). Przy tym kolorze bardzo delikatnie się zgrywa. Jeszcze we wtorek jak będę na jeździe próbnej, zrobię kolejne zdjęcie na powietrzu, bo sztuczne oświetlenie na pewno zmienia postrzeganie koloru.

A Ty nie możesz podjechać do salonu? Daleko masz?
Tu robiłam jeszcze fotkę szarego biznesa na superbie, też ładny. Jadąc do salonu na autostradzie (padało) przyglądałam się wszystkim autom w kolorze jasno srebrnym i takim ciemnoszarym. Najmniej brudu, jednak widać na tym ciemniejszy :) a mnie niestety nie będzie miał kto tego niedźwiedzia "szorować" hahahahaha
Sorry, że dopiero teraz odpowiadam.
Bardzo Ci dziękuję za opis koloru, trafiłaś w punkt z tym opisem (bardzo dobrze zrozumiałaś mojego posta) i utwierdziłaś mnie
w przekonaniu, że zostałam wprowadzona w błąd.

I teraz to dopiero mam problem (lepiej teraz, niż po odbiorze ;)), muszę koniecznie jak najszybciej zobaczyć auta w obydwu kolorach, bo wygląda na to, że szary quartz może być tym, o co mi chodziło.

:!: Bardzo proszę forumowiczów o informacje, gdzie dostępne są Kodiaqi w kolorach: szary quartz i brąz mato. :!:

Milesia - bardzo dziękuję Ci za opis, wiedziałam, że z nikim się tak nie dogadam, jak z drugą kobietą :D - pozdrawiam.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
BikeBert
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI DSG

Post autor: BikeBert »

milesia pisze:
24 lut 2017, 22:57
@BikeBert :) bo już nienadążam hahaha - potwierdziły słuszność powrotu do Twojej pierwotnej decyzji szarego quartz'a???? hahahaha
czy wręcz odwrotnie, jednak Ci się nie podoba ten kolor i będzie szary biznes ?? :D
To drugie. :)
Quarz, przynajmniej na Twoich zdjęciach, wygląda szaro, buro i ponuro. Miałem ten sam problem z kolorem roweru (zdjęcia w moim podpisie) - zleciłem customowe anodowanie ramy w kolorze tytanu a wyszło ciemniej niż się spodziewałem. Jakoś z tym żyję, ale z autem mógłby być problem, bo objętościowo jest więcej tej ponurości. :)
Ale to oczywiście moje osobiste spostrzeżenia.
Kodiaq => Ateca
My other car is a Mountain Bike

Awatar użytkownika
milesia
Samochód: KODIAQ Style 1,4 TSI 150kM

Post autor: milesia »

agnes pisze:
25 lut 2017, 0:54
milesia pisze:
24 lut 2017, 9:28

Hejka, jak pamiętasz też miałam wątpliwości, co do quartz'a, ale kiedy zobaczyłam na żywo to był impuls, że ten i tylko ten. Agnes: miałam na uwadze to, co napisałaś o przebijającym niebieskim kolorze (którego ja nie trawię), próbowałam go "odnaleźć". Owszem mogę powiedzieć, że przebija z tej ciemnej dostojnej szarości, ale bardziej granat, kolor jest naprawdę bardzo ładny. Mało tego w nadkolach są czarne plastikowe nadproża, ja osobiście nie lubię kontrastu czarnych plastików z jasnym kolorem lakieru (nie przeszkadza mi to jedynie w kolorze białym i czerwonym). Przy tym kolorze bardzo delikatnie się zgrywa. Jeszcze we wtorek jak będę na jeździe próbnej, zrobię kolejne zdjęcie na powietrzu, bo sztuczne oświetlenie na pewno zmienia postrzeganie koloru.

A Ty nie możesz podjechać do salonu? Daleko masz?
Tu robiłam jeszcze fotkę szarego biznesa na superbie, też ładny. Jadąc do salonu na autostradzie (padało) przyglądałam się wszystkim autom w kolorze jasno srebrnym i takim ciemnoszarym. Najmniej brudu, jednak widać na tym ciemniejszy :) a mnie niestety nie będzie miał kto tego niedźwiedzia "szorować" hahahahaha
Sorry, że dopiero teraz odpowiadam.
Bardzo Ci dziękuję za opis koloru, trafiłaś w punkt z tym opisem (bardzo dobrze zrozumiałaś mojego posta) i utwierdziłaś mnie
w przekonaniu, że zostałam wprowadzona w błąd.

I teraz to dopiero mam problem (lepiej teraz, niż po odbiorze ;)), muszę koniecznie jak najszybciej zobaczyć auta w obydwu kolorach, bo wygląda na to, że szary quartz może być tym, o co mi chodziło.

:!: Bardzo proszę forumowiczów o informacje, gdzie dostępne są Kodiaqi w kolorach: szary quartz i brąz mato. :!:

Milesia - bardzo dziękuję Ci za opis, wiedziałam, że z nikim się tak nie dogadam, jak z drugą kobietą :D - pozdrawiam.
@Agnes dawaj do Warszawy :) ja też przyjadę i zrobimy od razu jazdę próbną :) jeszcze trochę dodatkowych fotek, pogadamy z moim doradcą i się upewnisz, co do swojej decyzji.... Ja już zmienic nic nie mogę w zamówieniu, bo za 2 tygodnie już na linii produkcyjnej 😍
Do miłego
Milesia :P

Rafał
Samochód: 2.0 tsi lava blue

Post autor: Rafał »

a czy ktoś widział w salonie kodiaq w kolorze lava blue? - taki zamówiłem, ale nie widziałem jak wygląda na aucie

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Tutaj jest Superb w tym kolorze: http://superbclub.pl/viewtopic.php?f=18&t=8558 (trzeba się zarejestrować).
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

root
Administrator

Chciałem się przejechać w Warszawie, to dostałem informację, że samochody do jazd próbnych są póki co tylko w Jankach/Falentach, a w salonach warszawskich mają być pod koniec przyszłego tygodnia.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

bodzioxl
Samochód: Skoda, Kodiaq, Ambition 1,4 TSI, 125kM

Post autor: bodzioxl »

We Wrocławiu też brak samochodów Kodiaq do jazdy próbnej. Może będę musiał poczekać na swoje autko, to se pojeżdżę i to już chyba w kwietniu :-)
Ostatnio zmieniony 04 mar 2017, 21:09 przez bodzioxl, łącznie zmieniany 1 raz.
bodzioDW Skoda, Kodiaq, Ambition 1,4 TSI, 125kM, 7-os

Rafał

ja jestem na jutro umówiony na jazdę próbną w bydgoszczy

Rafał

jazda zaliczona, wszystko ok. po długim boksowaniu się z myślami podjąłem decyzję i zmieniłem w zamówieniu silnik z 1.4 dsg na 2.0 dsg 4x4 benzyna :)

root
Administrator

Będzie pan zadowolony :D Silnika potem nie wymienisz…

ODPOWIEDZ