I tutaj masz trochę racji. Zamówiłem w połowie lutego auto, przez znajomego, znajomego handlowca. I otwarcie mi mówił ze przyjmuje zamówienie, ale do systemu nie może jeszcze wrzucić. Po 2 tygodniach zadzwonił, że dostali przydział 3 Kodiaqów na kwartał i dopiero wówczas dostałem dokument z zamówieniem z systemu.damian6310 pisze: ↑25 maja 2022, 21:12A ja wam powiem, ze to mi wszystko śmierdzi … to tak wyglada jakby dealer zamówił dużo później niż zamówienie wpada od klienta. Bo w 21w kiedy zamawiasz to normalnie w firmie produkcyjnej mniej więcej wiesz kiedy się Tobie to wyprodukuje … wiec dziwi mnie fakt ze po 3 miesiącach od zamówienia otrzymałem termin produkcji? który się podobno kilkukrotnie zmienił …
Ps. Już myślałem ze się witam z gąską czyli produkcja czerwiec aż tu nagle przesunięcie o 2 miesiące yhhhh a powoli mam nóż na gardle bo potrzebuje samochodu … niby grupa VW a zarządzanie produkcja leży i niech nie mydła oczu ze coś im brakuje … to co nie wiedza co produkują i kiedy ze takie szastanie terminami ?
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Dokładnie. W Krakowie w jednym z salonów, dealer mi wprost powiedział, że inne salony tak robią.MaRith pisze: ↑26 maja 2022, 20:42I tutaj masz trochę racji. Zamówiłem w połowie lutego auto, przez znajomego, znajomego handlowca. I otwarcie mi mówił ze przyjmuje zamówienie, ale do systemu nie może jeszcze wrzucić. Po 2 tygodniach zadzwonił, że dostali przydział 3 Kodiaqów na kwartał i dopiero wówczas dostałem dokument z zamówieniem z systemu.damian6310 pisze: ↑25 maja 2022, 21:12A ja wam powiem, ze to mi wszystko śmierdzi … to tak wyglada jakby dealer zamówił dużo później niż zamówienie wpada od klienta. Bo w 21w kiedy zamawiasz to normalnie w firmie produkcyjnej mniej więcej wiesz kiedy się Tobie to wyprodukuje … wiec dziwi mnie fakt ze po 3 miesiącach od zamówienia otrzymałem termin produkcji? który się podobno kilkukrotnie zmienił …
Ps. Już myślałem ze się witam z gąską czyli produkcja czerwiec aż tu nagle przesunięcie o 2 miesiące yhhhh a powoli mam nóż na gardle bo potrzebuje samochodu … niby grupa VW a zarządzanie produkcja leży i niech nie mydła oczu ze coś im brakuje … to co nie wiedza co produkują i kiedy ze takie szastanie terminami ?
U nich podobno jest szybciej bo mam otrzymać potwierdzenie zamówienia w ten sam dzień co złożone zamówienie, ponieważ mają jakąś dobrą umowę z centralą.
Śledzę ten temat stosunkowo krótko... Na swój termin produkcji jeszcze czekam, a zamówienie złożone i potwierdzone na LK 2.0 TSI przyjęte 20.09.21 ... Tak obiektywnie, do osób które śledzą dłużej ile jest przypadkow szybkiej realizacji? A ile jest dłuższej, oraz ile wówczas ona wynosi tak średnio? Wiadomo że jakieś wyjątki są zawsze i wszędzie, ale z szerszego obrazka jak to widać? Z góry dziękuję za odpowiedź, łączę się z tymi którym przyszło kształtować cechę wyjatkowej cierpliwości 
Czyli jak poproszę dealara o potwierdzenie zamówienia z systemu i on mi odmówi czymś się tam zasłaniając to będzie oznaczało że zamówienia jeszcze nawet nie wprowadził ?
Czy to możliwe ? Ja zamawiałem dwa razy na przestrzeni 3 dni. w 1 zamówieniu była pomyłka z danymi firmy i nie dało się nawet zmienić tego zamówienia tylko trzeba było anulować i założyć nowe. Dealer twierdził że Skoda takie ograniczenie wproowadziła by uniemożliwić manipulacje zamówieniami (wg dealera mniej zarabiają jeżeli zamówienie nie pójdzie do pierwotnego klienta) tak czy inaczek za każym razem był numer zamówienia jak rozumiem rejestrowany przez producenta.
Czy to możliwe ? Ja zamawiałem dwa razy na przestrzeni 3 dni. w 1 zamówieniu była pomyłka z danymi firmy i nie dało się nawet zmienić tego zamówienia tylko trzeba było anulować i założyć nowe. Dealer twierdził że Skoda takie ograniczenie wproowadziła by uniemożliwić manipulacje zamówieniami (wg dealera mniej zarabiają jeżeli zamówienie nie pójdzie do pierwotnego klienta) tak czy inaczek za każym razem był numer zamówienia jak rozumiem rejestrowany przez producenta.
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Elmiko, gratuluję. Ulga, co?
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
Można przyjąć że średnio to 9 mc do tej pory.Skorba pisze: ↑27 maja 2022, 11:27Śledzę ten temat stosunkowo krótko... Na swój termin produkcji jeszcze czekam, a zamówienie złożone i potwierdzone na LK 2.0 TSI przyjęte 20.09.21 ... Tak obiektywnie, do osób które śledzą dłużej ile jest przypadkow szybkiej realizacji? A ile jest dłuższej, oraz ile wówczas ona wynosi tak średnio? Wiadomo że jakieś wyjątki są zawsze i wszędzie, ale z szerszego obrazka jak to widać? Z góry dziękuję za odpowiedź, łączę się z tymi którym przyszło kształtować cechę wyjatkowej cierpliwości![]()
27 sierpnia 2021 zamówienieXeor^ pisze: ↑28 maja 2022, 10:24Można przyjąć że średnio to 9 mc do tej pory.Skorba pisze: ↑27 maja 2022, 11:27Śledzę ten temat stosunkowo krótko... Na swój termin produkcji jeszcze czekam, a zamówienie złożone i potwierdzone na LK 2.0 TSI przyjęte 20.09.21 ... Tak obiektywnie, do osób które śledzą dłużej ile jest przypadkow szybkiej realizacji? A ile jest dłuższej, oraz ile wówczas ona wynosi tak średnio? Wiadomo że jakieś wyjątki są zawsze i wszędzie, ale z szerszego obrazka jak to widać? Z góry dziękuję za odpowiedź, łączę się z tymi którym przyszło kształtować cechę wyjatkowej cierpliwości![]()
27 maja 2022 wydanie
Równe 9 miesięcy
elmiko pisze: ↑28 maja 2022, 13:5227 sierpnia 2021 zamówienieXeor^ pisze: ↑28 maja 2022, 10:24Można przyjąć że średnio to 9 mc do tej pory.Skorba pisze: ↑27 maja 2022, 11:27Śledzę ten temat stosunkowo krótko... Na swój termin produkcji jeszcze czekam, a zamówienie złożone i potwierdzone na LK 2.0 TSI przyjęte 20.09.21 ... Tak obiektywnie, do osób które śledzą dłużej ile jest przypadkow szybkiej realizacji? A ile jest dłuższej, oraz ile wówczas ona wynosi tak średnio? Wiadomo że jakieś wyjątki są zawsze i wszędzie, ale z szerszego obrazka jak to widać? Z góry dziękuję za odpowiedź, łączę się z tymi którym przyszło kształtować cechę wyjatkowej cierpliwości![]()
27 maja 2022 wydanie
Równe 9 miesięcy
Dzięki za info, a z jakim wyprzedzeniem dostałeś plan produkcji. Wg tej średniej za miesiąc mógłbym liczyć na odbiór, tylko jeszcze nie mam żadnego info o zaplanowaniu produkcji. Czy taki plan i realizacja dzieją się z "dnia na dzień" - jak to było w Waszym przypadku?elmiko pisze: ↑28 maja 2022, 13:5227 sierpnia 2021 zamówienieXeor^ pisze: ↑28 maja 2022, 10:24Można przyjąć że średnio to 9 mc do tej pory.Skorba pisze: ↑27 maja 2022, 11:27Śledzę ten temat stosunkowo krótko... Na swój termin produkcji jeszcze czekam, a zamówienie złożone i potwierdzone na LK 2.0 TSI przyjęte 20.09.21 ... Tak obiektywnie, do osób które śledzą dłużej ile jest przypadkow szybkiej realizacji? A ile jest dłuższej, oraz ile wówczas ona wynosi tak średnio? Wiadomo że jakieś wyjątki są zawsze i wszędzie, ale z szerszego obrazka jak to widać? Z góry dziękuję za odpowiedź, łączę się z tymi którym przyszło kształtować cechę wyjatkowej cierpliwości![]()
27 maja 2022 wydanie
Równe 9 miesięcy