Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
MaRith
Samochód: KODIAQ IN THE FUTURE

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: MaRith »

damian6310 pisze:
25 maja 2022, 21:12
A ja wam powiem, ze to mi wszystko śmierdzi … to tak wyglada jakby dealer zamówił dużo później niż zamówienie wpada od klienta. Bo w 21w kiedy zamawiasz to normalnie w firmie produkcyjnej mniej więcej wiesz kiedy się Tobie to wyprodukuje … wiec dziwi mnie fakt ze po 3 miesiącach od zamówienia otrzymałem termin produkcji? który się podobno kilkukrotnie zmienił …

Ps. Już myślałem ze się witam z gąską czyli produkcja czerwiec aż tu nagle przesunięcie o 2 miesiące yhhhh a powoli mam nóż na gardle bo potrzebuje samochodu … niby grupa VW a zarządzanie produkcja leży i niech nie mydła oczu ze coś im brakuje … to co nie wiedza co produkują i kiedy ze takie szastanie terminami ?
I tutaj masz trochę racji. Zamówiłem w połowie lutego auto, przez znajomego, znajomego handlowca. I otwarcie mi mówił ze przyjmuje zamówienie, ale do systemu nie może jeszcze wrzucić. Po 2 tygodniach zadzwonił, że dostali przydział 3 Kodiaqów na kwartał i dopiero wówczas dostałem dokument z zamówieniem z systemu.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

tixam
Samochód: Skoda Octavia 1,5 TSI

Post autor: tixam »

Obrazek
Mój misiek polarny już dotarł.... po weekendzie zabieram do domu 😀

AngelusX
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 4x4 2.0 TSI

Post autor: AngelusX »

MaRith pisze:
26 maja 2022, 20:42
damian6310 pisze:
25 maja 2022, 21:12
A ja wam powiem, ze to mi wszystko śmierdzi … to tak wyglada jakby dealer zamówił dużo później niż zamówienie wpada od klienta. Bo w 21w kiedy zamawiasz to normalnie w firmie produkcyjnej mniej więcej wiesz kiedy się Tobie to wyprodukuje … wiec dziwi mnie fakt ze po 3 miesiącach od zamówienia otrzymałem termin produkcji? który się podobno kilkukrotnie zmienił …

Ps. Już myślałem ze się witam z gąską czyli produkcja czerwiec aż tu nagle przesunięcie o 2 miesiące yhhhh a powoli mam nóż na gardle bo potrzebuje samochodu … niby grupa VW a zarządzanie produkcja leży i niech nie mydła oczu ze coś im brakuje … to co nie wiedza co produkują i kiedy ze takie szastanie terminami ?
I tutaj masz trochę racji. Zamówiłem w połowie lutego auto, przez znajomego, znajomego handlowca. I otwarcie mi mówił ze przyjmuje zamówienie, ale do systemu nie może jeszcze wrzucić. Po 2 tygodniach zadzwonił, że dostali przydział 3 Kodiaqów na kwartał i dopiero wówczas dostałem dokument z zamówieniem z systemu.
Dokładnie. W Krakowie w jednym z salonów, dealer mi wprost powiedział, że inne salony tak robią.
U nich podobno jest szybciej bo mam otrzymać potwierdzenie zamówienia w ten sam dzień co złożone zamówienie, ponieważ mają jakąś dobrą umowę z centralą.

Skorba
Samochód: Kodiaq LK 190km,

Post autor: Skorba »

Śledzę ten temat stosunkowo krótko... Na swój termin produkcji jeszcze czekam, a zamówienie złożone i potwierdzone na LK 2.0 TSI przyjęte 20.09.21 ... Tak obiektywnie, do osób które śledzą dłużej ile jest przypadkow szybkiej realizacji? A ile jest dłuższej, oraz ile wówczas ona wynosi tak średnio? Wiadomo że jakieś wyjątki są zawsze i wszędzie, ale z szerszego obrazka jak to widać? Z góry dziękuję za odpowiedź, łączę się z tymi którym przyszło kształtować cechę wyjatkowej cierpliwości 😉

chris24
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: chris24 »

Czyli jak poproszę dealara o potwierdzenie zamówienia z systemu i on mi odmówi czymś się tam zasłaniając to będzie oznaczało że zamówienia jeszcze nawet nie wprowadził ?
Czy to możliwe ? Ja zamawiałem dwa razy na przestrzeni 3 dni. w 1 zamówieniu była pomyłka z danymi firmy i nie dało się nawet zmienić tego zamówienia tylko trzeba było anulować i założyć nowe. Dealer twierdził że Skoda takie ograniczenie wproowadziła by uniemożliwić manipulacje zamówieniami (wg dealera mniej zarabiają jeżeli zamówienie nie pójdzie do pierwotnego klienta) tak czy inaczek za każym razem był numer zamówienia jak rozumiem rejestrowany przez producenta.

Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Post autor: WaC »

Elmiko, gratuluję. Ulga, co?
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

elmiko
Samochód: Kodiaq MR2022 L&K TDI 200KM

Post autor: elmiko »

WaC pisze:
27 maja 2022, 13:13
Elmiko, gratuluję. Ulga, co?
Ulga i radość :)

Xeor^
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI 4x4 L&K

Post autor: Xeor^ »

Skorba pisze:
27 maja 2022, 11:27
Śledzę ten temat stosunkowo krótko... Na swój termin produkcji jeszcze czekam, a zamówienie złożone i potwierdzone na LK 2.0 TSI przyjęte 20.09.21 ... Tak obiektywnie, do osób które śledzą dłużej ile jest przypadkow szybkiej realizacji? A ile jest dłuższej, oraz ile wówczas ona wynosi tak średnio? Wiadomo że jakieś wyjątki są zawsze i wszędzie, ale z szerszego obrazka jak to widać? Z góry dziękuję za odpowiedź, łączę się z tymi którym przyszło kształtować cechę wyjatkowej cierpliwości 😉
Można przyjąć że średnio to 9 mc do tej pory.

elmiko
Samochód: Kodiaq MR2022 L&K TDI 200KM

Post autor: elmiko »

Xeor^ pisze:
28 maja 2022, 10:24
Skorba pisze:
27 sierpnia 2021 zamówienie
27 maja 2022 wydanie

Równe 9 miesięcy

Skorba
Samochód: Kodiaq LK 190km,

Post autor: Skorba »

elmiko pisze:
28 maja 2022, 13:52
Xeor^ pisze:
Skorba pisze:
27 maja 2022 wydanie

Równe 9 miesięcy
elmiko pisze:
28 maja 2022, 13:52
Xeor^ pisze:
Skorba pisze:
27 maja 2022 wydanie

Równe 9 miesięcy
Dzięki za info, a z jakim wyprzedzeniem dostałeś plan produkcji. Wg tej średniej za miesiąc mógłbym liczyć na odbiór, tylko jeszcze nie mam żadnego info o zaplanowaniu produkcji. Czy taki plan i realizacja dzieją się z "dnia na dzień" - jak to było w Waszym przypadku?

ODPOWIEDZ