Najciekawsze kolory dla Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
BikeBert
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI DSG

Re: Najciekawsze kolory dla Kodiaqa

Post autor: BikeBert »

root pisze:
05 lut 2017, 14:44
Tyle tylko, że szary business brudzi się jak cholera. Wiem, bo mam 😄
No to mi teraz klina zabiłeś :)
Poważnie łatwo na nim widać kurz i brud?
Jaki w takim razie wybrałeś teraz kolor?

agnes pisze:
05 lut 2017, 14:59
Z tymi kolorami to jest chyba tak, jak z przepisami na życie lub wychowanie dzieci, gdyby były jedyne słuszne to wszyscy mielibyśmy idealne życie i cudownie wychowane i ukształtowane na życie dzieci...
Dobrze powiedziane, tudzież napisane :)
Jaka zatem decyzja, Quarz zostaje?

Kodiaq => Ateca
My other car is a Mountain Bike

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

agnes
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TDI

Post autor: agnes »

BikeBert pisze:
05 lut 2017, 20:33
root pisze:

agnes pisze:
05 lut 2017, 14:59
Z tymi kolorami to jest chyba tak, jak z przepisami na życie lub wychowanie dzieci, gdyby były jedyne słuszne to wszyscy mielibyśmy idealne życie i cudownie wychowane i ukształtowane na życie dzieci...
Dobrze powiedziane, tudzież napisane :)
Jaka zatem decyzja, Quarz zostaje?
Zamówiłam brąz mato.
Quartz - jak wcześniej pisałam był moim typem na podstawie kulki i konfiguratora, ale obejrzałam Octavię w salonie w tym kolorze i kompletnie rozminął się z moimi oczekiwaniami (zbyt niebieski).

Awatar użytkownika
milesia
Samochód: KODIAQ Style 1,4 TSI 150kM

Post autor: milesia »

BikeBert pisze:
05 lut 2017, 11:58
Ja początkowo wybrałem Szary Quarz, bo wydawał mi się podkreślać majestat tego auta, a czarne plastikowe dodatki nie wyróżniały by się zbytnio od całości. Jednak po słusznej uwadze dziewczyny [twierdziła, że jest zbyt ponury i smutny] oraz przejrzeniu kilku video-recenzji, zmieniłem kolor na Szary Business. Byliśmy obejrzeć ten kolor [Business] w salonie na Superbie i bardzo nam się spodobał, zwłaszcza z antracytowymi felgami. Mam nadzieję, że na większym aucie będzie się prezentował równie dobrze.

Obecnie mam typowo srebrne auto jest bardzo praktyczne w utrzymaniu jeśli chodzi o widoczność kurzu lub ewentualnych zarysowań. Wydaje mi się, że kurz byłby bardziej widoczny na ciemniejszym aucie. Poza tym, jaśniejsze auta nie nagrzewają się latem, tak jak ciemne; w Chorwacji to dosyć ważna zaleta, a biały kolor [wraz z niebieskim i czerwonym] oraz jasna tapicerka zostały wykreślone z listy potencjalnych opcji na samym początku przez dziewczynę. Na szczęście co do wyboru opcji pozostawiła mi wolną rękę, a nawet dwie :)
Haaaaaa!! ooo rany mam identyczne spostrzeżenia... po jakimś czasie i po dziesiątkach filmów obejrzanych w necie Szary Quarz wydaje się być smutny. Kodiaq ma znikomą ilość chromu i może dlatego wydaje się być "smutny", jednak jaśniejszy kolor go "rozświetla"
@Agnes, pytałaś ku jakiemu innemu kolorowi się skłaniam, właśnie szary bussines, ale teraz po przeczytaniu Waszych postów :( nie wiem.
Gdyby ten zestaw był dostępny to już bym zdecydowała :D :D :D
http://www.automobilediagnose.com/kodiaq-sportline/
Do miłego
Milesia :P

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

No, ten czerwony jest mega.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

BikeBert pisze:
root pisze:
Jak będę pamiętał, to zrobię zdjęcie i wrzucę :)
BikeBert pisze:
Na razie żaden, czekam na jazdy próbne… Choć na podstawie Superbów podoba mi się Szary Quartz.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

agnes

root pisze:
05 lut 2017, 21:47
No, ten czerwony jest mega.
Podbijam, jest super, chociaż nie wiem, czy bym się odważyła :shock:

wojo
Samochód: volvo xc70

Post autor: wojo »

Mi sie marzył błekit ktory brylował na prezentacjach chyba blue race ale niestety kodiaq na Polske w tym kolorze nie występuje, narobili mi tylko smaka wrrrrr. Wybrałem więc po małym namyśle i namowach żony brąz magnetic, do tego jasna tapicerka więc powinno się ładnie komponować

agnes

wojo pisze:
09 lut 2017, 20:09
Mi sie marzył błekit ktory brylował na prezentacjach chyba blue race ale niestety kodiaq na Polske w tym kolorze nie występuje, narobili mi tylko smaka wrrrrr. Wybrałem więc po małym namyśle i namowach żony brąz magnetic, do tego jasna tapicerka więc powinno się ładnie komponować
Ja wzięłam brąz mato (też jasną tapicerkę), ale mąż cały czas podgaduje w sprawie tego brązu magnetic.
Widzieliście auto w tym kolorze? jakie?

wojo
Samochód: volvo xc70

Post autor: wojo »

agnes pisze:
09 lut 2017, 20:55
wojo pisze:
Ja wzięłam brąz mato (też jasną tapicerkę), ale mąż cały czas podgaduje w sprawie tego brązu magnetic.
Tak ja widziałem superba w salonie i dlatego się między innymi zdecydowałem, minus to częsta wizyta w myjni ale przecież codziennie się sam myje :D

agnes

wojo pisze:
09 lut 2017, 21:45
agnes pisze:
09 lut 2017, 20:55
wojo pisze:
Tak ja widziałem superba w salonie i dlatego się między innymi zdecydowałem, minus to częsta wizyta w myjni ale przecież codziennie się sam myje :D
No właśnie, jak nie urok, to ... przemarsz wojsk.
Ja też się myję codziennie, ale samochodu nie zamierzam.
Chyba się jednak nie ugnę.

ODPOWIEDZ