Poczytałam Wasze opinie nt koloru i przemknęła mi myśl zmiany koloru.... kurcze ja wybrałam bez wahania szary quartz. Obecnie mam od 3 lat czarne auto, po umyciu i nawoskowaniu - pięknie, ale 2 dni później już zakurzone, na to niech kapinie trochę deszczu i porażka znowu mycie. Miałam laaaata temu białe autko i byłam dość zadowolona, ale najlepszy był beż, capuccino, taka kawka z mlekiem.
Poczekam na auta do jazd próbnych mam nadzieję, że będą w innym niż biały kolorze.
Najciekawsze kolory dla Kodiaqa
Re: Najciekawsze kolory dla Kodiaqa
W tej chwili jest dostępny beż capuccino metalizowany.milesia pisze: ↑05 lut 2017, 1:09Poczytałam Wasze opinie nt koloru i przemknęła mi myśl zmiany koloru.... kurcze ja wybrałam bez wahania szary quartz. Obecnie mam od 3 lat czarne auto, po umyciu i nawoskowaniu - pięknie, ale 2 dni później już zakurzone, na to niech kapinie trochę deszczu i porażka znowu mycie. Miałam laaaata temu białe autko i byłam dość zadowolona, ale najlepszy był beż, capuccino, taka kawka z mlekiem.
Poczekam na auta do jazd próbnych mam nadzieję, że będą w innym niż biały kolorze.
- milesia
- Samochód: KODIAQ Style 1,4 TSI 150kM
Tak, wiem.... brat ma octavię w tym kolorze a ja 10 lat jeździłam opelkiem beż perłowy, więc już mi się znudził i nie pomogła zmiana na czarny
Chociaż ten beżowy kolor najmniej uwypukla kurz, zachlapania itp. Obejrzałam prezentowane recenzje i widać na filmie Skoda Kodiaq - Media Debut in Bulgaria, że najwięcej kurzu w kodiaqu zbiera się na przetłoczeniach drzwi. Czyli mniemam, że jaki kolor nie wybierzemy to zawsze tam będzie widoczny brudek.
A oprócz tego jaki kolor nam się indywidualnie podoba, to jeszcze kolor powinien zwyczajnie pasować do auta, jego charakteru, drapieżności, ostrości, kanciastości itp ja nie wyobrażam sobie go np.w kolorze ceglanym.
A oprócz tego jaki kolor nam się indywidualnie podoba, to jeszcze kolor powinien zwyczajnie pasować do auta, jego charakteru, drapieżności, ostrości, kanciastości itp ja nie wyobrażam sobie go np.w kolorze ceglanym.
Do miłego
Milesia
Milesia
Zgadzam się z Tobą, kolor musi pasować do charakteru i budowy auta.milesia pisze: ↑05 lut 2017, 2:19Tak, wiem.... brat ma octavię w tym kolorze a ja 10 lat jeździłam opelkiem beż perłowy, więc już mi się znudził i nie pomogła zmiana na czarnyChociaż ten beżowy kolor najmniej uwypukla kurz, zachlapania itp. Obejrzałam prezentowane recenzje i widać na filmie Skoda Kodiaq - Media Debut in Bulgaria, że najwięcej kurzu w kodiaqu zbiera się na przetłoczeniach drzwi. Czyli mniemam, że jaki kolor nie wybierzemy to zawsze tam będzie widoczny brudek.
Oprócz tego szarego quartzu, jaki kolor rozważasz dla Kodiaqa?
U mnie w Superbie sprawdza się biały więc i taki sam zostawiłem w Kodiaq, ale kolor to rzecz gustu...
Szary Quarz podkreśla majestat tego auta, a czarne plastikowe dodatki nie wyróżniają się zbytnio od całości.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2017, 22:42 przez BikeBert, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki za odpowiedzi.
Biały mi się podoba.
Szary quartz podobał mi się tylko na kulce.
Ten szary business to jest bardziej ciemny czy jasny (w porównaniu ze srebrnymi metalikami)?
Biały mi się podoba.
Szary quartz podobał mi się tylko na kulce.
Ten szary business to jest bardziej ciemny czy jasny (w porównaniu ze srebrnymi metalikami)?
@agnes - Business to coś pomiędzy srebrnym metalikiem a Quarz. Wygląda jak tytan. Wyróżnia się też od flotowych srebrnych.
Polecam jednak obejrzeć go na żywo na aucie, trudno opisać kolor, zwłaszcza facetowi
Polecam jednak obejrzeć go na żywo na aucie, trudno opisać kolor, zwłaszcza facetowi
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Tyle tylko, że szary business brudzi się jak cholera. Wiem, bo mam 
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
Dzięki bardzo za Wasze opinie.
Z tymi kolorami to jest chyba tak, jak z przepisami na życie lub wychowanie dzieci, gdyby były jedyne słuszne to wszyscy mielibyśmy idealne życie i cudownie wychowane i ukształtowane na życie dzieci...
Z tymi kolorami to jest chyba tak, jak z przepisami na życie lub wychowanie dzieci, gdyby były jedyne słuszne to wszyscy mielibyśmy idealne życie i cudownie wychowane i ukształtowane na życie dzieci...