Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
fonus
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: fonus »

Jarek104 pisze:
15 paź 2017, 7:50
moze dlatego, że to druk generowany z tego samego systemu w całej Polsce..?
Też tak się domyślam. Skoro jednak Carly pisze, że z reguły w umowie jest przewidywany termin dostawy to staram się ustalić gdzie jest reguła i czy może chodzi o inny dokument lub zapis którego ja nie mam.

Jarku a jak u Ciebie wyglada kwestia rekompensaty za opóźnienie jeśli możesz zdradzić?
Carly powiedział że to sprawa tylko zależna od dealera. Gdybym u Ciebie zamawiał i byłoby opóźnienie 2 miesiące to czy wywalczył bym u Ciebie np. opony zimowe gratis?

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
Jarek104
Samochód: E39 528i

Post autor: Jarek104 »

wywalczyłbyś, o ile byłby taki babol :-)
A przy Kodiaqu terin dostawy okeślam precyzyjnie dopiero jak go widzę w systemie jako potwierdzony :-)

szkodny
Samochód: Toyota Avensis 1.8

Post autor: szkodny »

fonus pisze:
15 paź 2017, 8:51
Carly powiedział że to sprawa tylko zależna od dealera. Gdybym u Ciebie zamawiał i byłoby opóźnienie 2 miesiące to czy wywalczył bym u Ciebie np. opony zimowe gratis?
Trza zastrzec karę umowną która jest niezależna od szkody (czy jej braku; zazwyczaj jej nie będzie ) po stronie zamawiającego. Z tym "zastrzeżeniem" że sąd może zastosować tak zwane miarkowanie kary umownej czyli uznać, że te opony gratis są niezgodne z zasadami współżycia społecznego czy jakoś tam tak. I nie ważne, że dealer podpisał się pod tym!. W takim razie coś Ci zasądzą - rekompensatę, ale mniejszą. Ale może też być zupełnie odwrotnie. Kwestia tzw. dobrego prawnika i nie takie numery w sądzie przechodzą nawet po odwołaniu się - otrzymałem mailem przedwczoraj: http://pamietnikwindykatora.pl/2017/07/ ... w-czesc-1/ A PiS z tym nic nie zrobi tylko zmieni na swoich sędziów którzy już są sędziami i są otwarci na takie numery. Przepraszam za lekki offtop ale poirytowałem się.

pyzian
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190 KM

Post autor: pyzian »

W moim przypadku było opóźnienie terminu o 4-miesiące, a dealer jedyne co zrobił, to udawał że nic się nie stało. A przecież auto jest fajne.
Niestety takie są realia w miastach, gdzie nie ma konkurencji salonowej pomiędzy jedną marką, a jest zbyt duży popyt na dany produkt. Tak było z Suerbem, tak jest z Kodiaq.

Awatar użytkownika
Carly_pl
Samochód: Mazda 6

Post autor: Carly_pl »

pyzian pisze:
16 paź 2017, 8:12
W moim przypadku było opóźnienie terminu o 4-miesiące, a dealer jedyne co zrobił, to udawał że nic się nie stało. A przecież auto jest fajne.
Niestety takie są realia w miastach, gdzie nie ma konkurencji salonowej pomiędzy jedną marką, a jest zbyt duży popyt na dany produkt. Tak było z Suerbem, tak jest z Kodiaq.
Dlatego nie trzeba zamawiać u siebie w mieście ;)
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało :)

pyzian
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190 KM

Post autor: pyzian »

Carly_pl pisze:
16 paź 2017, 8:51
pyzian pisze:
16 paź 2017, 8:12
Dlatego nie trzeba zamawiać u siebie w mieście ;)
Podbijam i niestety boleśnie się o tym przekonałem. ;)

antek
Samochód: oczekuję na Kodiaqa

Post autor: antek »

Witam ponownie,

Dziś otrzymałem od dealera ostateczne zapewnienie, iż mimo podpisanych dokumentów Salon zwróci mi w całości zaliczkę (zadatek). Bardzo się cieszę, że udało się polubownie rozwiązać tę sprawę i salon poczuł się odpowiedzialny za nadwyrężenie mojego zaufania. Dzięki temu przy wyborze auta w przyszłości z pewnością nie będę pomijał oferty Skody. Jeszcze raz dziękuję kolegom za zainteresowanie i pomoc.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
fonus
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic

Post autor: fonus »

No to brawo. Chyba jednak popyt jeszcze nie spada. Fajnie, że pozostaje dobre wrażenie. Miło nam było.

mkes
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI L&K

Post autor: mkes »

Kodiaqa czeka kolejna podwyżka, w konfiguratorze pojawił się w wersji Scout. Ciężko o rabat. Wolnych aut nie ma. Ja czekałem długo, ale w tym czasie trochę rzeczy udoskonalili i wyeliminowali usterki z początku produkcji.

Waty
Samochód: Brak

Post autor: Waty »

Jak poczekasz jeszcze rok to udoskonalą więcej. A jak z 5 lat to kupisz nową generację 😀
Zapraszam na mojego bloga ogrodniczego: www.rosnij.pl

ODPOWIEDZ