Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
pyzian
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190 KM

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: pyzian »

Niestety też czekałem 7-miesięcy, mimo zamówienia przed premierą i też z obiecanym krótszym terminem jak i wpłaconym zadatkiem. Moja konfiguracja z kolei przekroczyła 200 tysięcy, a i tak dealera to nie ruszyło - te auta i tak się aktualnie sprzedają mocno.
Niestety masz to na papierze, kupowałeś na firmę, więc jesteś brzydko mówiąc ugotowany. Czy teraz jakiś termin konkretny dealer podaje?
Przypomnę tylko wszystkim niezadowolonym, że po zakupie (około półtora miesiąca) jest telefon z centrali Skody, który mierzy zadowolenie w kwestii zakupu. Im bardziej dany dealer zostaje oczerniony, tym więcej Skoda może dać dealerowi po głowie jak i obciąć pieniądze.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Poly
Samochód: Planuje Kodiaq 1.4 TSI

Post autor: Poly »

Dziś zamówiony, produkcja ma być na styczeń.

Jednak męczy mnie kwestia wyprzedaży rocznika... na superba jest 14 tys rabatu, na Kodiaq gdzie sprzedaż jest większa dostałem 7%, pytanie co będzie gdy wyprodukuje sie w grudniu i odbiorę w styczniu stary rocznik

nasty
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190KM

Post autor: nasty »

@Poly - Nie czaruj się, jak zamówiony dziś to rok produkcji na 100% nie będzie 2017... Oby nie 2019 :roll:

Otium
Samochód: Kodiaq style 2.0 TSI

Post autor: Otium »

Może być jeszcze w tym roku. Ja zamówienie złożyłem 21.09 - produkcja ustalona jest na 46 tydzień. Czyli odbiór końcówka listopada. Albo uporano się z przestojami, albo jest dużo rezygnacji bądź przesunięć klientów na początek roku 2018. Swoją drogą nie życzę nikomu, żeby przesuwając produkcję na początek roku 2018, nie dowiedział się w styczniu, że auto będzie do odbioru marzec - kwiecień. Wtedy jedyna pociecha, że mu zimówki nie będą potrzebne ;-)

Awatar użytkownika
Carly_pl
Samochód: Mazda 6

Post autor: Carly_pl »

Otium pisze:
12 paź 2017, 16:30
Może być jeszcze w tym roku. Ja zamówienie złożyłem 21.09 - produkcja ustalona jest na 46 tydzień. Czyli odbiór końcówka listopada. Albo uporano się z przestojami, albo jest dużo rezygnacji bądź przesunięć klientów na początek roku 2018. Swoją drogą nie życzę nikomu, żeby przesuwając produkcję na początek roku 2018, nie dowiedział się w styczniu, że auto będzie do odbioru marzec - kwiecień. Wtedy jedyna pociecha, że mu zimówki nie będą potrzebne ;-)
Nie tyle jest dużo rezygnacji, co dealerzy dostali dodatkowe kwoty produkcyjne i dlatego nowozamawiane Kodiaqi mogą przyjechać nawet za 2 miesiące. My tak zamówiliśmy dla naszych Klientów 6 sztuk 2 tygodnie temu i auta będą na początku grudnia - potwierdzony termin produkcji. :)
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało :)

Awatar użytkownika
fonus
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic

Post autor: fonus »

No i dlaczego nie można było tak od razu. Carly jak u Ciebie wygląda kwestia rekompensaty za opóźnienie w dostawie. Czy to jest tylko dobra wola dealera czy są jakieś odgórne zasady?

envies
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI Style/Business Grey/Crater

Post autor: envies »

@Carly_pl to nie rozumiem w takim razie, dlaczego ludzie ktorzy zamawiali przed tymi "nowymi" klientami, maja czekac np do lutego. Powinno sie chyba priorytetyzowac wg oczekujacych. Dziwni Ci Czesi :-)

Awatar użytkownika
Carly_pl
Samochód: Mazda 6

Post autor: Carly_pl »

fonus pisze:
13 paź 2017, 9:22
No i dlaczego nie można było tak od razu. Carly jak u Ciebie wygląda kwestia rekompensaty za opóźnienie w dostawie. Czy to jest tylko dobra wola dealera czy są jakieś odgórne zasady?
Zasady zawsze ustala dealer, choć z reguły w umowie jest zapis, że jest to przewidywany czas dostawy. Jednak te auta, które zamawialiśmy bardzo szybko dostały datę produkcji.
envies pisze:
13 paź 2017, 9:33
@Carly_pl to nie rozumiem w takim razie, dlaczego ludzie ktorzy zamawiali przed tymi "nowymi" klientami, maja czekac np do lutego. Powinno sie chyba priorytetyzowac wg oczekujacych. Dziwni Ci Czesi :-)
Też mnie to czasem zastanawia ;) Choć część Klientów stwierdziła, że skoro czekają już np. pół roku i mają odebrać na koniec grudnia, to mają to gdzieś i wolą przepchnąć auto na 2018, no i czekają np. do lutego ;)
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało :)

Awatar użytkownika
fonus
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic

Post autor: fonus »

Carly_pl pisze:
13 paź 2017, 14:43
fonus pisze:
13 paź 2017, 9:22
Zasady zawsze ustala dealer, choć z reguły w umowie jest zapis, że jest to przewidywany czas dostawy. Jednak te auta, które zamawialiśmy bardzo szybko dostały datę produkcji.
Podpisywałem dwa zamówienia u dwóch różnych dealerów. Obydwa miały taki sam zapis pod tytułem "Warunki sprzedaży":

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Jarek104
Samochód: E39 528i

Post autor: Jarek104 »

moze dlatego, że to druk generowany z tego samego systemu w całej Polsce..?

Kodiaq w 2 miesiące? No jaks nie bardzo.. Ja mam najszybsze kwoty na marzec..

A wyprzedaży rocznika na Kodiaqa nie ma i nie bedzie. Taka sama sytuacja była z Superbem 2 lata temu. Wyprzedażą jest to, że jest dostępny od ręki, o ile jest. Ja mam jedną sztuke :-)

ODPOWIEDZ