Pierwsza wymiana oleju ...
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
Re: Pierwsza wymiana oleju ...
tu muszę się zgodzić z kolegą leipruk - diesel już po przejechaniu kilkudziesięciu km wygląda tak jak przed wymianą (jest czarny),
ale benzyna długo trzyma fason ciemnieje, ale przed wymianą wciąż widać że to olej w silniku benzynowym a nie dieslu
ale benzyna długo trzyma fason ciemnieje, ale przed wymianą wciąż widać że to olej w silniku benzynowym a nie dieslu
Ale kolega leipruk napisał, że ma diesla, tak?
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
w opisie na 1.4 tsi więc benzyna
Słowo "obecnie" mnie zmyliło.leipruk pisze:Zawsze w benzynie mam kolor podobny do nowego. W dieslach tak, czarny po chwili, tak jak obecnie w Kodiaqu.
Wczoraj też zrobiłem pierwszą wymianę oleju i też po 3200 km. Cena ta sama
Skoro pisał to Everred, to pewnie i serwis ten sam w Krakowie
DO developer
-
Dual
- Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style
To nie wiem czemu ja mialem 800 zl na tym oryginalnym 0W20 grupy VW skoro mozna lac inne oleje?
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style
Głupio z mojej strony ale nie wiem czym mi to w końcu zalali. Właściwie to uznałem że niech leją co chcą, jak coś będzie nie tak to wolę sam nie decydować bo mi potem powiedzą sam, żeś Pan tak chciał.
Dzisiaj wymieniłem po raz pierwszy olej. Miałem to zrobić trochę wcześniej, ale niestety udało się znaleźć czas dopiero po przejechaniu 11 tys. Następne wymiany będę już robił co 15 tys. Ale do rzeczy...
W silnikach 2.0 TDI stosowany jest w oryginale na pierwszy montaż filtr oleju KNECHT OX 787D
Ilość oleju to 4,5 litra

W silnikach 2.0 TDI stosowany jest w oryginale na pierwszy montaż filtr oleju KNECHT OX 787D
Ilość oleju to 4,5 litra