http://www.auto-swiat.pl/eksploatacja/o ... -km/e6q0k1
Pierwsza wymiana oleju ...
Re: Pierwsza wymiana oleju ...
Dzięki za link.
Zapraszam na mojego bloga ogrodniczego: www.rosnij.pl
Wymieniłem przedwczoraj olej i filtry w serwisie Skody przy przebiegu około 3200km.
Informacyjnie: Powiadomiono mnie, że w silniku 2.0 TSI potrzebne jest 5.7l oleju i zdecydowałem się dobór oleju powierzyć serwisowi. Koszt 600zł z groszami brutto.
Informacyjnie: Powiadomiono mnie, że w silniku 2.0 TSI potrzebne jest 5.7l oleju i zdecydowałem się dobór oleju powierzyć serwisowi. Koszt 600zł z groszami brutto.
-
starydrwal
- Samochód: Kodiaq 4X4 1,4 TSI ACT 150 KM
W Opolu taka wymiana 300 zł.
ale może zależy to od oleju którym zalewają. Są oleje za 130zł za 4 litry i są takie po 90zł za litr.
-
starydrwal
- Samochód: Kodiaq 4X4 1,4 TSI ACT 150 KM
Miało być Wymieniałem w salonowym serwisie. Olej bez wątpienia właściwy.
-
Dual
- Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style
Mnie tez powiadomiono ze bedzie 650 zl a bylo wiecej bo olej ponoc drozszy był niz standardowe do 2.0TSI tych starszych.
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style
Wymieniam po ok. 1000-1500km. Potem co 30k.
Koszt w Siedlcach (zawsze tam jeżdżę, mimo, że z W-wy) 170 zł wymiana + filtr. Olej mam swój, zawsze Liqui Moly.
Czemu wymieniam po 1000km? Bo a) sprawdziłem kolor na bagnecie po 600km (brrr), b) chce wiedzieć co dolewać i nie bazować na opowieściach przypadkowego człowieka z ASO.
Koszt w Siedlcach (zawsze tam jeżdżę, mimo, że z W-wy) 170 zł wymiana + filtr. Olej mam swój, zawsze Liqui Moly.
Czemu wymieniam po 1000km? Bo a) sprawdziłem kolor na bagnecie po 600km (brrr), b) chce wiedzieć co dolewać i nie bazować na opowieściach przypadkowego człowieka z ASO.
A co nie tak z kolorem? Każdy olej bez znaczenia na przebieg silnika po kilku setkach od wlania zmieni kolor i będzie miał wtrącenia resztek z spalania. Przecież do tego również służy.
Zawsze w benzynie mam kolor podobny do nowego. W dieslach tak, czarny po chwili, tak jak obecnie w Kodiaqu.