Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
kkriss
Samochód: Kodiaq 2.o tsi

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: kkriss »

Czy ktoś może mi powiedzieć co jeszcze "wyleci" z mojego samochodu przy stracie tego adaptacyjnego zawieszenia, kamer 360 i rozpoznawania znaków ? Tylne oświetlenie led? Czy po odbiorze można będzie dołożyć chociaż kamerę cofania?

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

pyzian
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190 KM

Post autor: pyzian »

Wg mnie jeżeli nie ma pakietu kamer 360, a w zamian cofania nie było wrzucone, to nie będziesz miał. Jej minus to straszny brak.
Rozpoznawanie znaków można przeżyć, zawieszenie kwestia komfortu i frajdy, ale parkowanie SUV-em bez kamery jest irytujące. Nie straszę/neguję, tylko wyrażam swoją opinię.

Jarek
Samochód: Kodiaq 1,4 Style 4x4 + Volvo XC90 2,4 D5

Post autor: Jarek »

pyzian pisze:
08 sie 2017, 12:31
Wg mnie jeżeli nie ma pakietu kamer 360, a w zamian cofania nie było wrzucone, to nie będziesz miał. Jej minus to straszny brak.
Rozpoznawanie znaków można przeżyć, zawieszenie kwestia komfortu i frajdy, ale parkowanie SUV-em bez kamery jest irytujące. Nie straszę/neguję, tylko wyrażam swoją opinię.
Bez przesady. Mam XC90 tylko z czujnikami parkowania z tyłu i nie mam najmniejszego problemu z parkowaniem gdziekolwiek. Bez nich też zresztą nie byłoby problemu, kwestia wyczucia auta.
A rozpoznawanie znaków to (jak dla mnie) zbędny marketingowy bajer:)

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Jak są czujniki, to kamera naprawdę nie jest konieczna. A rozpoznawanie znaków być może da się zakodować (nie wiem jaką wersję masz mieć).
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

rafalhtc
Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi

Post autor: rafalhtc »

Co nie zmienia faktu, że z jakiegoś powodu kolega wybrał te opcje. Kiepsko byłoby mi się pogodzić z takim faktem i raczej żadne opony zimowe itp.od dealera nie załagodziłyby sprawy .

Wysłane z Tapatalk

Ethel
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI DSG Style

Post autor: Ethel »

Idz do VW i pogadaj o Tiguanie. Z marszu dostałem 10% zniżki...a to przed etapem prawdziwych negocjacji. Tylko trzeba czekać 3-6 miesiecy :(

Ogólnie po rabatach wychodzi prawie tak samo jak Kodiaq z takim samym wyposażeniem.

Wito1985
Samochód: Czekam

Post autor: Wito1985 »

Ja właśnie przerzuciłem się na tiguana ze względu na rabat a auto będzie w salonie do końca tego tygodnia.

kkriss
Samochód: Kodiaq 2.o tsi

Post autor: kkriss »

A ja się zastanawiam czy nie zamienić na superba

Ethel
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI DSG Style

Post autor: Ethel »

To poczekaj na nową wersję planowaną chyba na 2018/19. Powinna mieć juz Full Led i virtual cocpit :)

Wito1985
Samochód: Czekam

Post autor: Wito1985 »

Jarek104 pisze:
04 sie 2017, 6:03
w zamówieniu masz formułowanie, że dealer ma prawo podnieśc cenę
Jeśli negocjowałeś rabat od ceny katalogowej na dzień odbioru, to taki tekst nie jest niczym dziwnym
Jarek104 mam do Ciebie pytanie jako doświadczonego sprzedawcy samochodów..moje auto ma być w salonie pod koniec tygodnia ale mój sprzedawca powiedział mi, że jedzie teraz na urlop i wyda mi auto dopiero po powrocie po 23 sierpnia..i moje pytanie brzmi czy auta nie może mi wydać ktoś inny z salonu?

ODPOWIEDZ