Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
Carly_pl
Samochód: Mazda 6

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Carly_pl »

sebur pisze:
03 sie 2017, 16:39
PiotrekM pisze:
03 sie 2017, 16:18
Zamówiłem 17.07.2017.
Dostałem dzisiaj informację już od dealera. Planowany termin produkcji (potwierdzony z fabryką): 44 tydzień 2017 - 9 tydzień 2018. Czyli widełki na razie spore, na poziomie 17 tygodni. Ale w umowie mam wpisany maksymalny termin 17.01.2018. Zobaczymy. Mam być informowany o wszystkich zmianach i konkretyzacjach terminu.
Ciekawie. Ja mam 42 tydzień i zamówienie z 3.03. Niezły mają bałagan.
Panowie (i Panie ;) ) bałagan wynika ze zmiany systemu. Poczekajcie chwilę, aż wszystko wróci do swojego porządku i pewnie większość terminów się uporządkuje :)

Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało :)

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

GREGORY
Samochód: KODIAQ

Post autor: GREGORY »

Właśnie zamówiłem auto. W zamówieniu przy cenie Dealer wpisał swormuowanie "obecna cena". Teraz może mi ktoś podpowie jak np. odbiór będzie w nowym roku czy ta cena może ulec zmianie. Nadmieniam, że wynegocjowałem ok. 7,5 proc. od ceny katalogowej. Co do terminu mam za ok. 2 tyg. otrzymać przybliżoną datę.

Awatar użytkownika
Jarek104
Samochód: E39 528i

Post autor: Jarek104 »

w zamówieniu masz formułowanie, że dealer ma prawo podnieśc cenę
Jeśli negocjowałeś rabat od ceny katalogowej na dzień odbioru, to taki tekst nie jest niczym dziwnym

Waty
Samochód: Brak

Post autor: Waty »

Jarek104 pisze:
04 sie 2017, 6:03
Jeśli negocjowałeś rabat od ceny katalogowej na dzień odbioru, to taki tekst nie jest niczym dziwnym
Nie wiem gdzie GREGORY zamawiał a raczej jakie tam obowiązują zapisy ale co do tego prawa podnoszenia cen to nie jest to wcale standardowy zapis. Ja np. miałem dwa zamówienia i na jednym faktycznie tak było napisane. Tzn że sprzedawca może sobie podnieść cenę. Tego nie podpisałem. W innym miałem, że może podnieść ale tylko jeśli zmieni się stawka podarku VAT co ostatecznie jest ok. Zatem jak ktoś nie chce takiego zapisu to wystarczy poszukać innego dealera.
Zapraszam na mojego bloga ogrodniczego: www.rosnij.pl

GREGORY

Jarek104 pisze:
04 sie 2017, 6:03
Ok, czyli dzisiaj dajemy upust np. 20 %, a później podnosimy cenę (przed odbiorem). Hipotetyczna sytuacja

Awatar użytkownika
Carly_pl
Samochód: Mazda 6

Post autor: Carly_pl »

Tu bardziej chodzi o podwyżkę cen katalogowych, a nie "widzi mi się" dealera :)
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało :)

Waty
Samochód: Brak

Post autor: Waty »

Powinni zatem wpisać w jakich konkretnie przypadkach cena może być zmieniana.

Każdy wpisuje do zamówienia co chce od klienta zależy czy się na to godzi czy nie i ewentualnie co zrobi jak dealer i tak postanowi sobie nie dotrzymać zapisanych uzgodnień.
Zapraszam na mojego bloga ogrodniczego: www.rosnij.pl

rafalhtc
Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi

Post autor: rafalhtc »

Wiadomo co branża to różne zasady ale duża większość jednak wyznaje zasadę, że cena z dnia zamówienia jest niezmienna do czasu dostawy.
To nie wina Klienta, że na towar czeka i powinien móc to kupić po cenie na dzień umowy.
To tak jakby zlecając budowę domu, która jakiś czas jednak trwa, ekipa budowlana też mogła dźwigać ceny. Nagle się okaże, że budowa w 3/4 skończona a na resztę nie starczyło bo były podwyżki.

Osobiście żadne auto które wcześniej kupowałem i tym samym Dealer nie miał takich warunków. Cena niezmienna bez względu na czas oczekiwania.

Wysłane z Tapatalk

WuWu
Samochód: Kodiaq 1,4

Post autor: WuWu »

Też tak miałem. Cena nie wyższa niż w zamówieniu. A teraz Dealer stara się o jak największy upust od ceny w zamówieniu. I powiem był większy niż się spodziewałem po Waszych wpisach na forum.

GREGORY

W Waszych wypowiedziach pojawia się sformułowanie, że z dealerem podpisaliście "Umowę". Ja mam w nagłówku "Zamówienie nr ..." z określeniem parametrów. Ktoś też ma "Zamówienie.

ODPOWIEDZ