Zastanawiam się nad wyposażenie i chciałbym o pomoc szanownych forumowiczów
1. W salonie powiedziano mi, iż istnieje opcja Mirror Link aby "rzucić" obraz z telefonu na zestaw media. Ponoć to działa tylko na postoju. Jakoś Amundsen z nawigacją do mnie nie przemawia i nie chce mi się dopłacać. Głownie zależy mi na google maps lub Wase. Czy do tego potrzebny jest Mirror Link czy może SmartLink (nie wiem czy jest w Borelo), a może jakaś inna funkcja jak Android Audio. Mam Androida 7. Jakieś doświadczenia ?
2. Jazda w korku. Z z tego co się dowiedziałem wymagany jest Line Assistance i ACC. Line Ass. jakoś mnie nie przekonuje ale wspomaganie jazdy w korku może być przydatne.
3. Travel Assist wymaga Amundsean według konfiguratora. Wcześniej widziałem wypowiedzi, iż da się to aktywować programowo. Mając na uwadze media Borelo czy na pewno?
4. Personalizacja ustawień dla Driving Mode Select - warto ?
5. Jak to jest z tym pakiet na bezdroża ? Cała płyta czy tylko silnik, czy warto ?
6. Składane oparcie fotela pasażera - jeśli macie to używacie ?
7. Podgrzewane fotele - niby niezbyt zdrowe w zimę

8. Pakiet Ambient - niby fajny gadżet ale jakoś mnie nie przekonuje a dealer mocno reklamuje

9. Elektrycznie sterowane i składane lusterka wymagają sterowanego fotela kierowcy. Hmmmm o ile lusterka OK ale żeby to dokładać do foteli to już lekka przesada.
10. Ogrzewana szyba z przodu przy garażowanym aucie, warto ?
11. Pakiet komfortowego snu, warto czy nie? Czy rolety przy opcji SUNSET mają sens? Skoro szyby są przyciemnione to jak dla mnie rolety są bez sensu a może się mylę?
12. Uchwyt na multimedia. To jest jeden uchwyt czy komplet? Można zamocować każdy tablet czy tylko wybrane, np: według wielkości lub producenta?
Mamy sierpień (prawie) czy jednak warto poczekać do Września patrząc na to, że jest sezon ogórkowy czy jednak zamawiać już teraz? Nie wiem jak z cennikiem w Wrześniu bo może się trochę zmienić patrząc, że Karoq jest na horyzoncie no i konkurencja nie odpuszcza np: Opel
I na konice kolorek.
Jakoś standardowy granat do mnie nie przemawia. Zastanawiam się nad biały candy lub czerwony. Które będzie praktyczniejszy i czy taka czerwień nie przytłacza? Jakieś spostrzeżenia ?