OBDeleven

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
kodiaq4x4
Samochód: Skoda, Kodiaq, 2.0 TDI 4x4 DSG 150 KM

OBDeleven

Post autor: kodiaq4x4 »

Szukam wskazówek jak podpowiedzieć to w serwisie lub sprawdziłbym OBDeleven ale nigdy nie używałem . Może kupię sobie 🙄

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Re: OBDeleven

Post autor: root »

A macie auto light assist (czy jakoś podobnie się to nazywa)?
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

kamilerig
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: kamilerig »

kodiaq4x4 pisze:
27 lip 2017, 19:28
Witam.
Posiadam ACC, park assist, front assist, DSG, manetki , elektryczny fotel kierowcy, lusterka fuul itp. Brak Lane assist i rozpoznawania znaków. Dajcie znać jak ktoś uruchomi LA, bo chętnie doposaże swojego Misia
Pozdrawiam Jacek
Wydaje mi się że jeśli nie masz ani rozpoznawania znaków, ani LA to sobie żadnego z nich nie dokodujesz. Bo fizycznie auto nie odpowiedniej kamery.

kodiaq4x4

OBDeleven

Witam.
I tutaj zaczyna się temat, od 22 tygodnia 2017 modele są wyposażone w light assist, nie pamietam już gdzie bo nie mogę znaleść tej strony www ale czytałem ze przy ACC i light assist to jest taka sama kamerka co do lane assist.
Będę męczył swojego serwisanta z ASO może coś wynajdzie. A jeżeli jest park assist to mamy pełną kontrole nad kierownicą. Niestety przy zakupie przeoczyłem zaznaczenie zakupu pakietu z LA.

benek123
Samochód: Kodiaq 2.0 tsi ambition

Post autor: benek123 »

Light assist nie korzysta z tej kamery co asystent pasa ruchu, light assist korzysta chyba z tego samego czujnika który włącza światła kiedy robi się ciemno i w tunelu.

root
Administrator

Bo to nie ma być Light Assist tylko Auto Light Assist. Wtedy jest odpowiednia kamerka.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

kodiaq4x4

OBDeleven

Witam. Potwierdzam nazewnictwo funkcjonalności , posiadam system Auto light assist.

root
Administrator

To powinno się dać aktywować zarówno rozpoznawanie znaków, jak i Lane Assist. Rozpoznawanie znaków to prosta sprawa, a Lane Assist aktywował woocky, więc pewnie podzieli się z Tobą wiedzą.

Awatar użytkownika
jacek_placek_72
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI 4x4 DSG STYLE Szary Buisness

Post autor: jacek_placek_72 »

Witam. W wersji Style w standardzie jest auto light asist i ACC (do 160km/h). Czyli jak dobrze zrozumiałem to nie będzie problemu z dodaniem funkcji rozpoznawania znaków i Lane Assist?

root
Administrator

Problemy mogą być zawsze :) Ale powinno się udać.

ODPOWIEDZ