OBDeleven
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Re: OBDeleven
A macie auto light assist (czy jakoś podobnie się to nazywa)?
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
Wydaje mi się że jeśli nie masz ani rozpoznawania znaków, ani LA to sobie żadnego z nich nie dokodujesz. Bo fizycznie auto nie odpowiedniej kamery.
OBDeleven
Witam.
I tutaj zaczyna się temat, od 22 tygodnia 2017 modele są wyposażone w light assist, nie pamietam już gdzie bo nie mogę znaleść tej strony www ale czytałem ze przy ACC i light assist to jest taka sama kamerka co do lane assist.
Będę męczył swojego serwisanta z ASO może coś wynajdzie. A jeżeli jest park assist to mamy pełną kontrole nad kierownicą. Niestety przy zakupie przeoczyłem zaznaczenie zakupu pakietu z LA.
I tutaj zaczyna się temat, od 22 tygodnia 2017 modele są wyposażone w light assist, nie pamietam już gdzie bo nie mogę znaleść tej strony www ale czytałem ze przy ACC i light assist to jest taka sama kamerka co do lane assist.
Będę męczył swojego serwisanta z ASO może coś wynajdzie. A jeżeli jest park assist to mamy pełną kontrole nad kierownicą. Niestety przy zakupie przeoczyłem zaznaczenie zakupu pakietu z LA.
Light assist nie korzysta z tej kamery co asystent pasa ruchu, light assist korzysta chyba z tego samego czujnika który włącza światła kiedy robi się ciemno i w tunelu.
-
root
- Administrator
Bo to nie ma być Light Assist tylko Auto Light Assist. Wtedy jest odpowiednia kamerka.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
-
root
- Administrator
To powinno się dać aktywować zarówno rozpoznawanie znaków, jak i Lane Assist. Rozpoznawanie znaków to prosta sprawa, a Lane Assist aktywował woocky, więc pewnie podzieli się z Tobą wiedzą.
- jacek_placek_72
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI 4x4 DSG STYLE Szary Buisness
Witam. W wersji Style w standardzie jest auto light asist i ACC (do 160km/h). Czyli jak dobrze zrozumiałem to nie będzie problemu z dodaniem funkcji rozpoznawania znaków i Lane Assist?
-
root
- Administrator
Problemy mogą być zawsze
Ale powinno się udać.