Do września pewnie wszystkie 3300 sztuk na ten rok w Polsce będzie już widać na ulicach.
Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Tak oceniam, że przez wakacje sypnie odbiorami aut zamawianych max. do końca marca. Jak tu planować urlop.
Do września pewnie wszystkie 3300 sztuk na ten rok w Polsce będzie już widać na ulicach.
U mnie pojawił sie termin wreszcie zamawiany 05.05.2017 jest narazie na 42 tydzień
- fonus
- Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic
-
Marcin
- Samochód: WRX STI 04'; Corolla TS 02', Scala 19'
Samochody zawsze opuszczają fabrykę na oponach letnich, niezależnie od pory roku w której są produkowane.
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.
-
ChaosHunter
- Samochód: Skoda Kodiaq, 1.4 TSI FWD, Style
Witam,
mam niestety jakieś złe przeczucia względem swojego auta. Może to przez fakt, że jestem niecierpliwy i tylko sobie wymyślam, nie mniej jednak warto zapytać Was o radę.
Zamówiłem auto 13.03.17 roku i dostałem odpowiedź, że mogę się spodziewać auta - końcówka czerwca/początek lipca. Ok. - pomyślałem. Czas mijał, ja się robiłem co raz bardziej ciekawski, więc napisałem na czacie infolinii, że jest 26 tydzień oraz auto trafi do produkcji w poniedziałek 19 czerwca. Idealnie. - pomyślałem ponownie.
Minął czas, jest 4 lipca i dziś nie wytrzymałem i zadzwoniłem do przedstawiciela handlowego. Poinformował mnie, że nic nie może teraz zrobić, że nie ma żadnych informacji kiedy auto się wyprodukuje/zostanie dostarczone, czy wyrobię się na wakacje 15.07(o których wspominałem), nie może mi nic powiedzieć, bo ma zablokowany dostęp do czegośtam. Powtarzał mi tylko z uporem maniaka, że jak będzie miał informacje to da mi znać i że jak auto będzie u niego, to mi je wyda jak najszybciej. Ani razu nie podał żadnego konkretu.
Trochę mnie ta cała sytuacja dziwi i nie wiem, co powinienem zrobić?
mam niestety jakieś złe przeczucia względem swojego auta. Może to przez fakt, że jestem niecierpliwy i tylko sobie wymyślam, nie mniej jednak warto zapytać Was o radę.
Zamówiłem auto 13.03.17 roku i dostałem odpowiedź, że mogę się spodziewać auta - końcówka czerwca/początek lipca. Ok. - pomyślałem. Czas mijał, ja się robiłem co raz bardziej ciekawski, więc napisałem na czacie infolinii, że jest 26 tydzień oraz auto trafi do produkcji w poniedziałek 19 czerwca. Idealnie. - pomyślałem ponownie.
Minął czas, jest 4 lipca i dziś nie wytrzymałem i zadzwoniłem do przedstawiciela handlowego. Poinformował mnie, że nic nie może teraz zrobić, że nie ma żadnych informacji kiedy auto się wyprodukuje/zostanie dostarczone, czy wyrobię się na wakacje 15.07(o których wspominałem), nie może mi nic powiedzieć, bo ma zablokowany dostęp do czegośtam. Powtarzał mi tylko z uporem maniaka, że jak będzie miał informacje to da mi znać i że jak auto będzie u niego, to mi je wyda jak najszybciej. Ani razu nie podał żadnego konkretu.
Poprzednio:
Mercedes A-Klasa W168, A170D
BMW E34, 1989, 525i
BMW E34, 1989, 525i
Do końca przyszłego tygodnia fabryka ma urlop, więc jeżeli się nie wyprodukował już, to niestety nie masz się co łudzić.ChaosHunter pisze: ↑04 lip 2017, 16:08Witam,
Proponował bym znowu przez infolinię (chociaż mi nie chciała podać żadnej daty), albo mailową do Volkswagen Group Polska - chociaż mi odpisali wczoraj że wpływu na produkcję ani oni, ani dealer nie mają. Poproś jednak o podanie przybliżonego terminu produkcji.
Sprzedawcy Skody są niestety zbyt mocno pewni siebie, bo te auta im się sprzedają i niestety mocno to widać. W tym przypadku również. Jeżeli Cię to pocieszy, ja że swojego dealera też nie jestem zadowolony.
A jaki silnik wybrałeś?
-
ChaosHunter
- Samochód: Skoda Kodiaq, 1.4 TSI FWD, Style
Cóż za niespotykany zbieg okoliczności! 17:58 dostałem telefon ponowny od handlowca, że auto jutro będzie u dealera! Cieszę się, że dostałem takie informacjeCi po cichu liczę na odbiór do końca tygodnia, jak myślicie? Jest szansa?
Ps. ^ 1.4 Tsi DSG
Ps. ^ 1.4 Tsi DSG
Poprzednio:
BMW E34, 1989, 525i
BMW E34, 1989, 525i
zależy chyba dużo od finansowania. Ja brałem w leasingu i doradca się szybciutko uwinął ze złożeniem dokumentów i rejestracją, tablice ponoć firmy leasingowe odbierają w osobnych okienkach gdzie wszystko jest od ręki i sprawnie. Umowę podpisywałem w wtorek popołudniu auto było już w czwartek wieczorem do odbioru gotowe. Tylko muszę podkreślić że zarówno jedna strona czyli Bank jak i druga czyli Pan z Salonu wykazali się bardzo dużym zaangażowaniem podczas całego procesu zamawiania i negocjacji oferty, nie wiem jak w innych salonach.
-
Dual
- Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style
Hurra, ja swoja bryczkę własnie dzisiaj o 18:00 odbierałem i już jest w domku.
Ale fajnie. Musze tylko jakas traske walnąć aby się trochę nacieszyć. Czyli zgodnie zamówieniem dostarczony do W-wy do 30.06.2017 a zamowiony 28.02.2017. Ale model juz 2018.
Ale fajnie. Musze tylko jakas traske walnąć aby się trochę nacieszyć. Czyli zgodnie zamówieniem dostarczony do W-wy do 30.06.2017 a zamowiony 28.02.2017. Ale model juz 2018.
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style