Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Tomala72
Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Tomala72 »

Tak oceniam, że przez wakacje sypnie odbiorami aut zamawianych max. do końca marca. Jak tu planować urlop.
Do września pewnie wszystkie 3300 sztuk na ten rok w Polsce będzie już widać na ulicach. :D

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

rado11
Samochód: Kodiaq

Post autor: rado11 »

U mnie pojawił sie termin wreszcie zamawiany 05.05.2017 jest narazie na 42 tydzień

Awatar użytkownika
fonus
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic

Post autor: fonus »

:twisted: Hurra! jest jest jest! - tydzień 40 czyli październik 2017.... zamówiony 10.03.2017. Ciekawe czy już z zimówkami będzie

Marcin
Samochód: WRX STI 04'; Corolla TS 02', Scala 19'

Post autor: Marcin »

Samochody zawsze opuszczają fabrykę na oponach letnich, niezależnie od pory roku w której są produkowane.
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.

ChaosHunter
Samochód: Skoda Kodiaq, 1.4 TSI FWD, Style

Post autor: ChaosHunter »

Witam,

mam niestety jakieś złe przeczucia względem swojego auta. Może to przez fakt, że jestem niecierpliwy i tylko sobie wymyślam, nie mniej jednak warto zapytać Was o radę.

Zamówiłem auto 13.03.17 roku i dostałem odpowiedź, że mogę się spodziewać auta - końcówka czerwca/początek lipca. Ok. - pomyślałem. Czas mijał, ja się robiłem co raz bardziej ciekawski, więc napisałem na czacie infolinii, że jest 26 tydzień oraz auto trafi do produkcji w poniedziałek 19 czerwca. Idealnie. - pomyślałem ponownie.
Minął czas, jest 4 lipca i dziś nie wytrzymałem i zadzwoniłem do przedstawiciela handlowego. Poinformował mnie, że nic nie może teraz zrobić, że nie ma żadnych informacji kiedy auto się wyprodukuje/zostanie dostarczone, czy wyrobię się na wakacje 15.07(o których wspominałem), nie może mi nic powiedzieć, bo ma zablokowany dostęp do czegośtam. Powtarzał mi tylko z uporem maniaka, że jak będzie miał informacje to da mi znać i że jak auto będzie u niego, to mi je wyda jak najszybciej. Ani razu nie podał żadnego konkretu.

Trochę mnie ta cała sytuacja dziwi i nie wiem, co powinienem zrobić?
Poprzednio:
Mercedes A-Klasa W168, A170D
BMW E34, 1989, 525i

pyzian
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190 KM

Post autor: pyzian »

ChaosHunter pisze:
04 lip 2017, 16:08
Witam,

mam niestety jakieś złe przeczucia względem swojego auta. Może to przez fakt, że jestem niecierpliwy i tylko sobie wymyślam, nie mniej jednak warto zapytać Was o radę.

Zamówiłem auto 13.03.17 roku i dostałem odpowiedź, że mogę się spodziewać auta - końcówka czerwca/początek lipca. Ok. - pomyślałem. Czas mijał, ja się robiłem co raz bardziej ciekawski, więc napisałem na czacie infolinii, że jest 26 tydzień oraz auto trafi do produkcji w poniedziałek 19 czerwca. Idealnie. - pomyślałem ponownie.
Minął czas, jest 4 lipca i dziś nie wytrzymałem i zadzwoniłem do przedstawiciela handlowego. Poinformował mnie, że nic nie może teraz zrobić, że nie ma żadnych informacji kiedy auto się wyprodukuje/zostanie dostarczone, czy wyrobię się na wakacje 15.07(o których wspominałem), nie może mi nic powiedzieć, bo ma zablokowany dostęp do czegośtam. Powtarzał mi tylko z uporem maniaka, że jak będzie miał informacje to da mi znać i że jak auto będzie u niego, to mi je wyda jak najszybciej. Ani razu nie podał żadnego konkretu.

Trochę mnie ta cała sytuacja dziwi i nie wiem, co powinienem zrobić?
Do końca przyszłego tygodnia fabryka ma urlop, więc jeżeli się nie wyprodukował już, to niestety nie masz się co łudzić.
Proponował bym znowu przez infolinię (chociaż mi nie chciała podać żadnej daty), albo mailową do Volkswagen Group Polska - chociaż mi odpisali wczoraj że wpływu na produkcję ani oni, ani dealer nie mają. Poproś jednak o podanie przybliżonego terminu produkcji.
Sprzedawcy Skody są niestety zbyt mocno pewni siebie, bo te auta im się sprzedają i niestety mocno to widać. W tym przypadku również. Jeżeli Cię to pocieszy, ja że swojego dealera też nie jestem zadowolony.
A jaki silnik wybrałeś?

ChaosHunter
Samochód: Skoda Kodiaq, 1.4 TSI FWD, Style

Post autor: ChaosHunter »

Cóż za niespotykany zbieg okoliczności! 17:58 dostałem telefon ponowny od handlowca, że auto jutro będzie u dealera! Cieszę się, że dostałem takie informacjeCi po cichu liczę na odbiór do końca tygodnia, jak myślicie? Jest szansa?

Ps. ^ 1.4 Tsi DSG
Poprzednio:
Mercedes A-Klasa W168, A170D
BMW E34, 1989, 525i

Everred
Samochód: Skoda Kodiaq Style 2.0 TSI

Post autor: Everred »

zależy chyba dużo od finansowania. Ja brałem w leasingu i doradca się szybciutko uwinął ze złożeniem dokumentów i rejestracją, tablice ponoć firmy leasingowe odbierają w osobnych okienkach gdzie wszystko jest od ręki i sprawnie. Umowę podpisywałem w wtorek popołudniu auto było już w czwartek wieczorem do odbioru gotowe. Tylko muszę podkreślić że zarówno jedna strona czyli Bank jak i druga czyli Pan z Salonu wykazali się bardzo dużym zaangażowaniem podczas całego procesu zamawiania i negocjacji oferty, nie wiem jak w innych salonach.

Awatar użytkownika
fonus
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic

Post autor: fonus »

Marcin pisze:
04 lip 2017, 15:55
Samochody zawsze opuszczają fabrykę na oponach letnich, niezależnie od pory roku w której są produkowane.
Dziękuję za cenną informację. Nie wiedziałem.

Dual
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style

Post autor: Dual »

Hurra, ja swoja bryczkę własnie dzisiaj o 18:00 odbierałem i już jest w domku.
Ale fajnie. Musze tylko jakas traske walnąć aby się trochę nacieszyć. Czyli zgodnie zamówieniem dostarczony do W-wy do 30.06.2017 a zamowiony 28.02.2017. Ale model juz 2018.
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style

ODPOWIEDZ