Wymiana paneli ozdobnych słupka D

polskibatman
Samochód: Kodiaq 2 PHEV

Re: Wymiana paneli ozdobnych słupka D

Post autor: polskibatman »

Uff wreszcie ktoś to ogarnął, to jedyne co mi się w tym samochodzie nie podoba. Natomiast mam pytanie tj. moje auto jest w wynajmie długoterminowym, ale ten szary słupek na tyle mnie razi, że zdeterminowany jestem aby to zmienić. Czy po zmianie na ten czarny będzie możliwość przywrócenia na ten szary (tj. czy klipsy nie zostaną w nim uszkodzone) ? Nie wiem jakie będą losy przed oddaniem auta, czy wykupię czy przedłużę zobaczymy, ale muszę mieć pewność, że jeśli rozstawałbym się z samochodem będzie możliwość przywrócenia do stanu pierwotnego

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
itepe
Samochód: Kodiaq II 1.5 TSI mHEV

Post autor: itepe »

MrQ pisze:
21 lip 2025, 18:31
O co chodzi z tą fabryczną tasmą klejącą co ona dodatkowo trzyma? Dawałeś ją też na nowe panele?
Właśnie na nowych panelach jest fabrycznie. Najlepiej usunąć niebieską folię i nie dotykać palcami. Potem jak wciśniesz zatrzaski i dociśniesz skrajne punkty panelu gdzie jest taśma dwustronna będzie dobrze trzymać.
Kris

Awatar użytkownika
itepe
Samochód: Kodiaq II 1.5 TSI mHEV

Post autor: itepe »

polskibatman pisze:
28 lip 2025, 18:39
Uff wreszcie ktoś to ogarnął, to jedyne co mi się w tym samochodzie nie podoba. Natomiast mam pytanie tj. moje auto jest w wynajmie długoterminowym, ale ten szary słupek na tyle mnie razi, że zdeterminowany jestem aby to zmienić. Czy po zmianie na ten czarny będzie możliwość przywrócenia na ten szary (tj. czy klipsy nie zostaną w nim uszkodzone) ? Nie wiem jakie będą losy przed oddaniem auta, czy wykupię czy przedłużę zobaczymy, ale muszę mieć pewność, że jeśli rozstawałbym się z samochodem będzie możliwość przywrócenia do stanu pierwotnego
Sądzę, że bez większych problemów. Po demontażu oryginalnego dokładnie usuń pozostałości taśmy dwustronnej i koniecznie odtłuść izopropanolem, potem naklej nową dobrej jakości np. Scotch, 3M, TESA. Dotnij kształt taśmy i na koniec montaż na samochodzie.
Klipsy (zatrzaski) wychodzą bardzo dobrze, nie mają tendencji do pękania. W razie czego są do kupienia w serwisie za jakieś klika zł za sztukę.
Jak pisałem - 15 minut Ci wystarczy.
Kris

Leg
Samochód: Skoda Kodiaq.Tdi 194 KM,4x4

Post autor: Leg »

Dzięki za fajny post.Te fabryczne srebro na słupku D jest kompletnie do dupy.Też tak zrobię :D .

JacekPłock
Samochód: kodiaq 2.0 TDI 193km 4x4

Post autor: JacekPłock »

Wlaśnie wymienilem nakładki z szarych na piano black. Dzięki za inspirację. Pierwotnie planowałem oklejać, ale po Twoim poście postanowiłem zamówić nowe w serwisie. W moim przypadku za 619 PLN.
Demontaż i montaż bardzo prosty. Pozdrawiam forumowiczów...

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

Witaj w KLubie.
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

ODPOWIEDZ