Przedłużona gwarancja Car Protect

Opis problemów i usterek wraz z ich sposobem rozwiązania
VoytaZ
Samochód: Kodiaq Sportline 1.5 TSI 150KM, 4X2 7DSG

Przedłużona gwarancja Car Protect

Post autor: VoytaZ »

Cześć,
Posiadam Kodiaqa 1,5 TSI Sportline. Kupiłem w 2021 roku w styczniu. Co oznacza, że tego stycznia mija równe 5 lat. Do teraz miałem wykupioną przedłużoną gwarancję Car Protect w pakiecie diamentowym za około 4 kPLN/rok, co oznaczało gwarancję na takim samym poziomie co producenta. Teraz gdy auto ma 5 lat mogę wybrać tylko pakiet złoty, który zakresem ochrony jest mocno okrojony, a cena dalej ponad 4 kPLN/rok.
W pakiecie tym jest większość wad mechanicznych i główne podzespoły, ale jest też sporo wykluczeń. Auto ma przejechane 62 kkm. Niestety robi głowie krótkie trasy po mieście. Olej zmieniam co 15 kkm. Wszystkie przeglądy w ASO zgodnie ze wskazaniem komputera.

Czy Waszym zdaniem jest sens kontynuować tą przedłużoną gwarancję w pakiecie złotym? Czy ktoś korzysta, realizował już roszczenie z pakietu złotego?
Będę wdzięczny za odpowiedzi.
Miłego.

Kodiaq Sportline Black Magic 1.5 TSI 150KM DSG7

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

RobertG7
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4

Re: Przedłużona gwarancja Car Protect

Post autor: RobertG7 »

Tak wogóle 4tys/rok to jakaś chora cena za ubezpieczenie od zepsucia się, bo to żadną gwarancją nie jest

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

Nie ma sensu. Prawda jest taka, że gwarancja minęła, auto robi się starsze i ryzyko awarii rośnie. Te ubezpieczenia są tak pomyślane żeby nic nie dawały grubszego. Lepiej zostaw te 4 tys na ewentualne naprawy. Przy tym przebiegu nic poważnego i drogiego nie powinno się stać.

VoytaZ
Samochód: Kodiaq Sportline 1.5 TSI 150KM, 4X2 7DSG

Post autor: VoytaZ »

W sumie to nawet w serwisie mi powiedzieli że przy tym przebiegu i z taką historią serwisową raczej by tego nie brali teraz. Wcześniej w tym diamentowym pakiecie to jakiś tam sens może miało, ale teraz szkoda mi tych 4k.
Kodiaq Sportline Black Magic 1.5 TSI 150KM DSG7

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

VoytaZ pisze:
12 sty 2026, 23:36
W sumie to nawet w serwisie mi powiedzieli że przy tym przebiegu i z taką historią serwisową raczej by tego nie brali teraz. Wcześniej w tym diamentowym pakiecie to jakiś tam sens może miało, ale teraz szkoda mi tych 4k.
Sam sobie odpowiedziałaś 🙂

ODPOWIEDZ