Cześć,
Posiadam Kodiaqa 1,5 TSI Sportline. Kupiłem w 2021 roku w styczniu. Co oznacza, że tego stycznia mija równe 5 lat. Do teraz miałem wykupioną przedłużoną gwarancję Car Protect w pakiecie diamentowym za około 4 kPLN/rok, co oznaczało gwarancję na takim samym poziomie co producenta. Teraz gdy auto ma 5 lat mogę wybrać tylko pakiet złoty, który zakresem ochrony jest mocno okrojony, a cena dalej ponad 4 kPLN/rok.
W pakiecie tym jest większość wad mechanicznych i główne podzespoły, ale jest też sporo wykluczeń. Auto ma przejechane 62 kkm. Niestety robi głowie krótkie trasy po mieście. Olej zmieniam co 15 kkm. Wszystkie przeglądy w ASO zgodnie ze wskazaniem komputera.
Czy Waszym zdaniem jest sens kontynuować tą przedłużoną gwarancję w pakiecie złotym? Czy ktoś korzysta, realizował już roszczenie z pakietu złotego?
Będę wdzięczny za odpowiedzi.
Miłego.
Przedłużona gwarancja Car Protect
-
RobertG7
- Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4
Re: Przedłużona gwarancja Car Protect
Tak wogóle 4tys/rok to jakaś chora cena za ubezpieczenie od zepsucia się, bo to żadną gwarancją nie jest
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Nie ma sensu. Prawda jest taka, że gwarancja minęła, auto robi się starsze i ryzyko awarii rośnie. Te ubezpieczenia są tak pomyślane żeby nic nie dawały grubszego. Lepiej zostaw te 4 tys na ewentualne naprawy. Przy tym przebiegu nic poważnego i drogiego nie powinno się stać.
-
VoytaZ
- Samochód: Kodiaq Sportline 1.5 TSI 150KM, 4X2 7DSG
W sumie to nawet w serwisie mi powiedzieli że przy tym przebiegu i z taką historią serwisową raczej by tego nie brali teraz. Wcześniej w tym diamentowym pakiecie to jakiś tam sens może miało, ale teraz szkoda mi tych 4k.
Kodiaq Sportline Black Magic 1.5 TSI 150KM DSG7
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)