Serwis nic nie potrafi niestety, najpierw wszystko natłuszczają, a później mówią, że to błąd i oczyszczają, bo ma być suche ... Walczyłem z pomocą koleżeńską prawnika, ale jedyne co to voucher na 800zł ... Niech sobie go wsadzą w ...Piotr1982 pisze: ↑28 lis 2025, 7:00Widziałem Twoje posty i w pełni rozumiem frustrację. Ferelny egzemplarz czy co? Na Twoim miejscu, jeśli serwis nie potrafi pomóc to faktycznie rozważyłbym kroki prawne.rafbud3372 pisze: ↑28 lis 2025, 0:01Najgorsze auto w życiu. Po przejechaniu 6000km jest dramat. Od początku wszystko stuka i skrzypi, serwis nie potrafi nic pomóc. ZASTANÓWCIE SIĘ 3 razy czy jest sens kupować takie gówno.
Kodiaq II RS wrażenia po 2500km
-
rafbud3372
- Samochód: Skoda Kodiaq RS 2.0 265KM
Re: Kodiaq II RS wrażenia po 2500km
No tak.. 800pln to żadna rekompensata.rafbud3372 pisze: ↑01 gru 2025, 23:13Serwis nic nie potrafi niestety, najpierw wszystko natłuszczają, a później mówią, że to błąd i oczyszczają, bo ma być suche ... Walczyłem z pomocą koleżeńską prawnika, ale jedyne co to voucher na 800zł ... Niech sobie go wsadzą w ...Piotr1982 pisze: ↑28 lis 2025, 7:00Widziałem Twoje posty i w pełni rozumiem frustrację. Ferelny egzemplarz czy co? Na Twoim miejscu, jeśli serwis nie potrafi pomóc to faktycznie rozważyłbym kroki prawne.rafbud3372 pisze: ↑28 lis 2025, 0:01Najgorsze auto w życiu. Po przejechaniu 6000km jest dramat. Od początku wszystko stuka i skrzypi, serwis nie potrafi nic pomóc. ZASTANÓWCIE SIĘ 3 razy czy jest sens kupować takie gówno.
Wyjścia widzę dwa: napisać pismo o pokrycie kosztów naprawy (skoro sami nie potrafią), i pojechać do chłopaków od wyciszania aut/car audio. Tam wszystko Tobie zdemontują i złożą jak potrzeba, łącznie z wymianą spinek. Powinno pomóc jeśli błędy wystąpiły na etapie montażu.
Drugie wyjście to samemu rozłożyć drzwi i zobaczyć co tam stęka (jeśli opcja nr 1 nie wypali).
U Ciebie jest kwestia drzwi i szyb hałasujących, zgadza się?
-
rafbud3372
- Samochód: Skoda Kodiaq RS 2.0 265KM
Przy zamkniętej szybie te dźwięki występują, przy otwartej nie.
Jak jesteś z okolic Warszawy to napisz na priv. Podjedziesz do mnie, rozbierzemy te drzwi i zobaczymy o co tam chodzi. Może coś wymyślimy.
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Piotrze, chciałem jeszcze się dopytać, czy DCC plus jest standardem w RSie?
Zwróciłem teraz uwagę, że nie ma go w opcjach, ale też nie jest wymienione jako standard ani w konfiguratorze, ani w materiałach technicznych.
Diler poinformował mnie, że jest to standard i zawiera się w pakiecie performance, który o dziwo również nie występuje w materiałach technicznych.
Podobno zawiera on progresywny układ kierowniczy, tryby jazdy oraz właśnie DCC plus.
Jak to jest w Twoim egzemplarzu?
Wolę mieć pewność, póki mogę jeszcze zmieniać konfigurację.
Zwróciłem teraz uwagę, że nie ma go w opcjach, ale też nie jest wymienione jako standard ani w konfiguratorze, ani w materiałach technicznych.
Diler poinformował mnie, że jest to standard i zawiera się w pakiecie performance, który o dziwo również nie występuje w materiałach technicznych.
Podobno zawiera on progresywny układ kierowniczy, tryby jazdy oraz właśnie DCC plus.
Jak to jest w Twoim egzemplarzu?
Wolę mieć pewność, póki mogę jeszcze zmieniać konfigurację.
W RS DCC+ jest w standardzie, podobnie jak progresywny układ kierowniczy.
-
Malenstwo8
Kompletnie nie mam pojęcia o co chodzi w tych wielu komentarzach o stukaniu DCC. U mnie nic nie stuka w zawieszeniu bez względu na tryb jazdy.
-
Malenstwo8
Jeździłem Kodiaqiem rok temu przez weekend z tym zawiasem i tłukło niemiłosiernie.Piotr1982 pisze: ↑21 gru 2025, 9:22Kompletnie nie mam pojęcia o co chodzi w tych wielu komentarzach o stukaniu DCC. U mnie nic nie stuka w zawieszeniu bez względu na tryb jazdy.
Tak, czytałem o tym w komentarzach również w przypadku Tayrona. Chyba problem wyeliminowali, bo coraz mniej tego a u mnie cisza od początku.
Od czasu do czasu za to pojawia się kolejna "perełka" której jeszcze nie grali, czyli awaria pasów (dociągi działają, nie wiem co ta usterka oznacza), grunt że sama znika po wyłączeniu zapłonu, a w ostatnich dniach jest problem z włączaniem zdalnego ogrzewania przez aplikację mimo wszystkich aktualnych softów. Już sie nawet denerwować przestałem. Zgłosiłem do ASO i wizyta w lutym.

PS. Średnie spalanie (głównie miasto) już po 5500 kilometrów to 12,8/100km. Da się mniej, ale tryb sport bawi mnie nieustannie:).
Od czasu do czasu za to pojawia się kolejna "perełka" której jeszcze nie grali, czyli awaria pasów (dociągi działają, nie wiem co ta usterka oznacza), grunt że sama znika po wyłączeniu zapłonu, a w ostatnich dniach jest problem z włączaniem zdalnego ogrzewania przez aplikację mimo wszystkich aktualnych softów. Już sie nawet denerwować przestałem. Zgłosiłem do ASO i wizyta w lutym.

PS. Średnie spalanie (głównie miasto) już po 5500 kilometrów to 12,8/100km. Da się mniej, ale tryb sport bawi mnie nieustannie:).