itepe pisze: ↑03 cze 2025, 8:54
lechoo93 pisze: ↑02 cze 2025, 23:20
jestem jednak totalnie rozczarowany że nie ma gąbeczki do ekranu. Myślałem że jest w standardzie w każdym aucie

teraz szukam na aliexpress jakiegoś zamiennika, bo strasznie się palcuje.
Ja również jestem zadowolony z dynamiki i spalania 1.5 mHEV. Układ start/stop w mHEV to inna bajka jak przy zwykłym rozruszniku. Zwracam uwagę, że nawet jeśli masz
wyłączony ten układ, to podczas delikatnego ruszania wspomaga on silnik oraz wyłącza silnik w trybie żeglowania.
Co do czyścika - stać Cię na Kodiaqa, kup oryginał:
https://allegro.pl/oferta/srodek-do-czy ... 6417037747
Bardzo mało płynu schodzi, to z mojego doświadczenia
wypsztykałem się z całego hajsu na tego kodiaqa, juz nie mam na gąbeczkę...
Kupiłem folię grizz z allegro, bardzo fajna i polecam. Droga jest jak diabli jak na folie która powinna kosztowac 3 zł, ale bardzo ładnie docięta i ładnie wygląda (faktura trochę jak kindle)
Dużo mniej się palcuje.
https://allegro.pl/oferta/folia-antyodc ... 5883693140
Co do auta to na początku nie widziałem tego a teraz trochę mnie irytuje jak przy niskich prędkosciach wchodzi w tryb 2-cylindrowy. Trochę to auto terkocze wtedy, nawet jak mu deptam mocniej gaz to nie wychodzi z niego, aż naprawdę mocniej przycisnę. Widzę wtedy spalanie rzędu 15-20 litrów i tryb 2-cylidnrowy... Wydaje mi się że to jest jakiś bug w sofcie. Ale tak jak mówię widze to dopiero od kilku dni, nie wiem co jest grane

Jadę niedługo na wymianę oleju bo już 2 tysie się zbliżają to dopytam o to.
Z innych wad jakie zauważyłem, to lampka od podsufitki włącza się jak tylko zbliżę ręke do niej na około 5 cm. Irytuje to trochę, np podczas otwierania szyberdachu (szyberdach mistrzostwo świata, w porzednim aucie miałem dach panoramiczny ale nieotwierany).
W sobotę też miałem choinkę że system parkowania nie działa, ale po chwili wróciło do normy. Dzień wcześniej myłem rower obok samochodu, może coś zachlapałem...
Strasznie mnie irytuje mnie awaryjne hamowanie na parkingu, dosyć często samochód sam hamuje podczas manewrów i robi to okropnie gwałtownie. A jest jeszcze niekiedy 50 cm do przeszkody. Do tej pory nie wjechałem do garażu, bo mam tylko 3cm luzu na otwartych lusterkach, kiedyś spróbuję