Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
pyzian
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190 KM

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: pyzian »

Thor pisze:
07 cze 2017, 6:59
M3city pisze:
Thor pisze:
07 cze 2017, 0:21
A ja czekam i czekam i nic. Termin już był na 22 tydzień, później pewny na 24 tydzień i znów wypadł na 30... Zamówienie 9 lutego. Wersja Style z dużą ilością dodatków.
Jedno jest pewne: Skoda to nie jest poważna firma.
Trzyma mnie przy zamówieniu brak czasu na ponowne szukanie nowego samochodu, konfiguracje, itp. Ale jeszcze chwila i ktoś inny będzie się cieszył tym egzemplarzem...
To tez dokładnie moja sytuacja, zamówiony 7 luty, obecnie planowany na 36 tydzień, przerasta to już "czeski film",
Zamawiałeś możne komfortowy sen ?? pytam, bo podświadomie szukam przyczyny tej sytuacji........
pozdrawiam wytrwałych.... :x :x :x
Tak, zamawiałem komfortowy sen.
Tyle że był on w zamówieniu cały czas i były wcześniejsze terminy...
Niestety podpisuję się pod tym, bo mam identyczną sytuację. Zamówiony 19 stycznia, termin początkowo miałem 18 tydzień, później 26, a teraz niby jest 33. Dealer oczywiście ręce umowa, to Skoda, wina Skody itd. Też 7-miejscowy, wyposażony bogato i 2.0 TDI.
Moja cierpliwość też już się wyczerpuje... po 5 miesiącach nikt nic nie wie.
Bez urazy dla odbierających auto, ale szlag mnie trafia jak ludzie zamawiający w marcu już odbierają, a ja od dealera słyszę "robię co mogę niech mi Pan wierzy", a termin się oddala. Ten czeski film to porażka.
Ale dziękuję też za adres mailowy, też napiszę. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: lighting »

Jeszcze mi jeden pomysł przyszedł do głowy. Może część salonów, które są sieciówkami i sprzedają znaczne ilości samochodów jest traktowanych priorytetowo (mi od początku termin nie drgnął z końca czerwca a zamawiam w dużym salonie), a te pomniejsze mają niższy priorytet dla Skody ?
To tylko moja teoria wynikająca z obserwacji zamówień na forum.
DO developer

Awatar użytkownika
Carly_pl
Samochód: Mazda 6

Post autor: Carly_pl »

lighting pisze:
07 cze 2017, 9:02
Jeszcze mi jeden pomysł przyszedł do głowy. Może część salonów, które są sieciówkami i sprzedają znaczne ilości samochodów jest traktowanych priorytetowo (mi od początku termin nie drgnął z końca czerwca a zamawiam w dużym salonie), a te pomniejsze mają niższy priorytet dla Skody ?
To tylko moja teoria wynikająca z obserwacji zamówień na forum.
Chyba nie do końca. Każdy salon dostał określoną kwotę samochodów - wiadomo im większy tym więcej, ale nie wpływało to (przynajmniej w przypadku naszych Klientów) na odwlekanie zamówień.
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało :)

Ethel
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI DSG Style

Post autor: Ethel »

Ja jak zamawiałem samochód w marcu to sprzedawca mi powiedział, ze samochód bedziej ok. 20-23 tygodnia wyprodukowany, bo ich salon ma jedno miejsce wolne na te terminy....

Zastrzegałem, że samochód odbieram w pierwszej połowie września, ale salon uznał, iż lepiej wyprodukować go wcześniej niż abym nie odebrał go w terminie. Słuszna postawa, choć misiek postoi 2 miechy na placu :(

sebur
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG

Post autor: sebur »

A ja myślę że niektórzy dealerzy zrobili tak:
1. Dostali limit na 2017
2. Zamówili losowe konfiguracje od razu na ten limit
3.Przyszedł klient to zmienili konfiguracje

Przez to niektórzy mają szybciej a inni mają później, bo zamawiane przez dealerów po bożemu.

pyzian
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190 KM

Post autor: pyzian »

sebur pisze:
07 cze 2017, 14:25
A ja myślę że niektórzy dealerzy zrobili tak:
1. Dostali limit na 2017
2. Zamówili losowe konfiguracje od razu na ten limit
3.Przyszedł klient to zmienili konfiguracje

Przez to niektórzy mają szybciej a inni mają później, bo zamawiane przez dealerów po bożemu.
Wg dealera od którego kupowałem, każda zmiana była konsultowana i nie wpływała na okres produkcji. Było to sprawdzane przed jakąkolwiek zmianą.
Limit aut był 33 bodajże na ten salon, przynajmniej tak mnie informował. Moje niby było 12.

Everred
Samochód: Skoda Kodiaq Style 2.0 TSI

Post autor: Everred »

Mój czas oczekiwania się wkrótce skończy. W przyszłym tygodniu auto najpewniej będzie w Polsce. Jeszcze tylko sprawdzenie zgodności auta, procedura leasingowa i załatwione!

Niedźwiadeq
Samochód: kodiaq 2.0 Tdi DSG style + dodatki

Post autor: Niedźwiadeq »

Chyba faktycznie cos drgnęło bo moj byl zamawiany 9 marca pierwszy termin koniec sierpnia kolejny koniec lipca a w tym tygodniu sie zamrozil i na poczatku lipca jest do odbioru.(7 miejscowy Style z wieloma dodatkami).Wszystkim zniecierpliwionym moge podpowiedzieć ze juz blizej niz dalej☺

kamilR
Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17

Post autor: kamilR »

A do mnie dziś sam z własnej inicjatywy!!! zadzwonił przedstawiciel salonu i oznajmił iż mój ma się wyprodukować koniec czerwca i do dealera ma dojechać połowa/koniec lipca, auto zamówione 27.03- początkowo termin był na koniec sierpnia i pomimo doposażenie nie ulegał zmianie, a tu nagle niespodzianka ma się wyprodukować w czerwcu:) ale i tak pewnie odbiorę we wrześniu- tak jak to miałem ustalone z dealerem.

Awatar użytkownika
jankess4
Samochód: KODIAQ 1,4 TSI 4x4 STYLE MANUAL

Post autor: jankess4 »

Alleluja cos rzeczywiście się ruszyło u mnie 32 tydzień a zamówienie 17 marca

ODPOWIEDZ