Mój dealer załatwił mi jazdę Kodiaqiem I z tym silnikiem - wtedy wydawał mi się mułowaty i nastawiałem się na tuning silnika po zakończeniu gwarancji. Teraz już nie jestem taki przekonany, ale zobaczę jeszcze jak będzie sprawdzał w dłuższej trasie.
Infotainment 10 cali
Re: Infotainment 10 cali
- Kluczyk74
- Samochód: Skoda Kodiaq II Selection 2.0 TDI 193KM 4x4
A ja póki co testuję te dodatkowe kolorki...przez miesiąc za free...ustawię który mi się podoba najbardziej, jeśli będzie darmowy to też nie dam do dodatkowych kolorów...
na 10" tez można 3 pulpity zdefiniować oraz 5 skrótów w górnej belceMałGorzata pisze: ↑15 gru 2024, 11:43Bardzo podoba mi się taki duży tablet. Widzę wiele zalet na przykład możliwość konfiguracji aż czterech pulpitów choć jest ona delikatnie ograniczona to nadal bardzo przydatna. Dodatkowo można zdefiniować trzy skróty, które są zawsze widoczne na ekranie co również jest dużym atutem.
EDIT
W praktyce:

Elementy na górze są nieco ciaśniej ułożone, ale poza tym różnicy z 13" nie widzę.
Co do smart dialsów, trzeba sprawdzić
Ostatnio zmieniony 16 gru 2024, 13:16 przez itepe, łącznie zmieniany 1 raz.
Kris
- Kluczyk74
Jeśli dobrze pamiętam to na 10" jest mniejsza możliwość przypisania opcji do środkowego pokrętła Smart Dials (zamiast 4 ma się 3 do wyboru na raz)itepe pisze: ↑16 gru 2024, 8:40na 10" tez można 3 pulpity zdefiniować oraz 5 skrótów w górnej belceMałGorzata pisze: ↑15 gru 2024, 11:43Bardzo podoba mi się taki duży tablet. Widzę wiele zalet na przykład możliwość konfiguracji aż czterech pulpitów choć jest ona delikatnie ograniczona to nadal bardzo przydatna. Dodatkowo można zdefiniować trzy skróty, które są zawsze widoczne na ekranie co również jest dużym atutem.![]()
Smart Dials w 10" są do wyboru 4 opcje:
1. Głośność
2. Siła nawiewu
3. Inteligentna klima( świeże powietrze/ciepłe stopy/ ciepłe ręce)
4. Kierunek nawiewu
Nie koniecznie w tej kolejności.
1. Głośność
2. Siła nawiewu
3. Inteligentna klima( świeże powietrze/ciepłe stopy/ ciepłe ręce)
4. Kierunek nawiewu
Nie koniecznie w tej kolejności.
- Kluczyk74
Do wyboru mam więcej opcji niż 4 w 13" (ale mam np. DCC) ...pytanie czy możesz mieć te 4 opcje przypisane na raz w środkowym panelu (aby można było nimi zarządzać z przycisku). Jeśli tak to chyba różnicy nie ma
Wszystkie 4 opcje mogę mieć w środkowym pokrętle. Zmieniam poprzez wciśniecie.
A jak wykupisz sobie nawigację (pierwszy miesiąc gratis), to nawet 5-ta, bo dochodzi jeszcze opcja powiększania mapy. Do przycisku mogę dodać 4 skróty.
Kris