Infotainment 10 cali

Awatar użytkownika
itepe
Samochód: Kodiaq II 1.5 TSI mHEV

Re: Infotainment 10 cali

Post autor: itepe »

Maciej pisze:
14 gru 2024, 20:25
Ja też dołączam się do gratulacji. Życzę szerokości z nowym Miśkiem.
Przy okazji - czy dobrze rozumiem, że konfigurując nowe auto bez nawigacji (bez pakietu Technology 13") można tę nawigację później dokupić?
Pozdrawiam
Tak sądzę, że będzie można. Zwracam jednak uwagę, że w PL ikona nawigacji jest dostępna oraz "Sklep" w menu samochodu. Na kliku prezentacyjnych filmach w Turcji nie ma ani ikony nawigacji, ani ikony sklepu w menu i to wersji Infotainment 13" - zakładam, że wtedy nawigacja nie jest możliwa do dokupienia.
Przykład takiej prezentacji tutaj:

Kris

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

JS91
Samochód: Skoda Kodiaq II 1,5 TSI mHEV

Post autor: JS91 »

itepe pisze:
14 gru 2024, 22:57
Na kliku dealerów, u których pytałem o nawigację tylko jeden, dodajmy bardzo młody, sprzedawca mi powiedział, że to jest możliwe, bo tak im powiedzieli na szkoleniu - reszta wciskała mi 13" za 5 koła. I wtedy poczuję, że mam samochód kompletny, taki, jaki ja chcę mieć, a nie jaki chcą mi sprzedać.
Ha, w moim przypadku pierwszy dealer, z którym rozmawiałem o wyposażeniu na żywo, zapytał tylko czy używam map googla - gdy potwierdziłem, odpowiedział: "to po co panu fabryczna nawigacja?" :D I to (plus późniejsza jazda próbna z head upem) zamknęło temat większego ekranu.

Awatar użytkownika
itepe

Mój sprzedawca też tak do tego podszedł, z tym, że jemu akurat te wielkie ekrany też się nie podobają. To był Pan Daniel z Krakowa. Wszyscy pozostali wciskali i zachwalali 13". A ponieważ na ekspozycji są bardzo różne wersje, to odwiedziłem wiele salonów, aby zobaczyć różne opcje. Jedyne czego mi się nie udało sprawdzić, to silnik 1.5, ponieważ wszędzie są testowe diesle 193KM. Sądząc jednak po wypowiedzi kolegi JS91, pewnie będę zadowolony

Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka

Kris

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

Bardzo podoba mi się taki duży tablet. Widzę wiele zalet na przykład możliwość konfiguracji aż czterech pulpitów choć jest ona delikatnie ograniczona to nadal bardzo przydatna. Dodatkowo można zdefiniować trzy skróty, które są zawsze widoczne na ekranie co również jest dużym atutem.
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

Awatar użytkownika
itepe

Każdy ma swoje preferencje i tego nie neguję :D
Co do samej funkcjonalności infotainmentu nowej generacji, to jest duży progres. Jest ładnie, płynnie i funkcjonalnie. To cieszy, że grupa VAG postanowiła zmienić swoje nieco skamieniałe podejście do tego.
Kris

Awatar użytkownika
MałGorzata

Do tego aktualizacje online i coraz więcej dodatkowych aplikacji i płatnych funkcji. Ostatnio Skoda zaoferowała mi na przykład zakup dodatkowych kolorów do ambient light.
----

Awatar użytkownika
itepe

O, to ciekawe! Rozumiem, ze w postaci pakietów tematycznych typu "Ocean" czy "Racing"?
Dasz radę ustawić je manualnie za free? :lol:
Gdyby zaoferowali np. definiowanie własnych zestawów kolorów do zapamiętania, to jeszcze bym zrozumiał, ale tylko kolory?? Albo tematy graficzne zegarów by oferowali, to też byłaby ciekawa opcja tuningu wizualnego samochodu. A zdradzisz, ile sobie za te fantastyczne funkcje liczą?
Kris

Awatar użytkownika
MałGorzata

Chodzi o kolory do podświetlenia wnętrza. Obecnie w Skodzie dostępnych jest ograniczona liczba kolorów podczas gdy Volkswagen oferuje aż 64. Zaproponowano jednak możliwość rozszerzenia palety do 64 kolorów za jednorazową opłatą około 100 zł z opcją miesięcznego okresu próbnego.
----

Awatar użytkownika
itepe

Wow, i nie dasz stówki? :twisted:
Kris

Awatar użytkownika
MałGorzata