Lampy przód (było tył)
-
Tony235
- Samochód: Skoda Kodiaq II 1.5 TSI
Re: Lampy tył
Z tego co wiem to ten pasek na klapie bagażnika to tylko sam plastik nic nie wnosi do całej sytuacji ze światłami.
Tam są przeniesione światła cofania tylko. A tak to wygląda:
Co do samych świateł w tej wersji (bi-led to się chyba nazywa) zobacz na prezentacji tutaj:
Zwróć uwagę na nieco inne kierunkowskazy przednie niż w Matrixach. I w sumie fajne auto na prezentacji, mocne, dobrze wyposażone, lepsza tapicerka, szklany dach, pakiet rodzinny... i na koniec brakło na światła...
Podsumowując - w komputerze niczego nie uruchomisz, ta wersja "ma jak ma".
Co do samych świateł w tej wersji (bi-led to się chyba nazywa) zobacz na prezentacji tutaj:
Zwróć uwagę na nieco inne kierunkowskazy przednie niż w Matrixach. I w sumie fajne auto na prezentacji, mocne, dobrze wyposażone, lepsza tapicerka, szklany dach, pakiet rodzinny... i na koniec brakło na światła...
Podsumowując - w komputerze niczego nie uruchomisz, ta wersja "ma jak ma".
Kris
-
Arczi_arczi
- Samochód: Kodiaq 2025 2.0 TSI
Też się skapnalem że to tak ciulato świeci po fakcie zakupu. Plus taki że mam czarny kolor i tej paskudnej nic nie wnoszącej czerwonej listwuy na klapie nie mam. Mam czarną:). Niemniej jednak słabo to wygląda że nie świeci całość z klapą. Ale skoro wsteczny załącza się w klapie to widać są tam diody. Pytanie czy tylko kilka czy programowo wycięte żeby tylko pare świeciło. Trzeba porównać wsteczny z matrixami i bez to będzie może coś wiadomo. A najlepiej rozkręcić lampe w klapie i juz wszystko jasne czy brak diod czy wycięte programowo. Wziąłbym te matrixy chocby przez te tylne lampy ale ta listwa by mi i tak nie pasowała. Może z czasem będzie można dokupić te lampy w klapie albo same diody wewnątrz i rozbudować zestaw.
- Kluczyk74
- Samochód: Skoda Kodiaq II Selection 2.0 TDI 193KM 4x4
wg mnie trochę fałszujecie rzeczywistość...ten filmik pokazuje Skodę bez matrixów ale z dodaną czerwoną ozdobną belką z tyłu (bez niej jest czarna i nie świeci)...natomiast z matrixami świeci tak:
Przy włączaniu jest animacja świateł i kierunkowskazów, świecą zarówna z boku jak i w środku...szkoda, że cała listwa LED nie świeci na czerwono...ale cóż...

Przy włączaniu jest animacja świateł i kierunkowskazów, świecą zarówna z boku jak i w środku...szkoda, że cała listwa LED nie świeci na czerwono...ale cóż...

Ostatnio zmieniony 30 sty 2025, 17:02 przez Kluczyk74, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Arczi_arczi
- Samochód: Kodiaq 2025 2.0 TSI
No z matrixami jest ok. Fajnie jakby informowali przed zakupem, że jak bez matrixów to mimo bogatego wnętrza będzie bida na tyle. Jak tylko jest wiązka w klapie (a może jest bo świeci wsteczny) to może i są diody albo kwestia wymiany lamp w klapie zrobi robotę. Na razie za wcześnie na takie info, a ogryzek z tyłu widać.
- Kluczyk74
W tym pakiecie to jest: Pakiet Light & View PlusArczi_arczi pisze: ↑30 sty 2025, 13:54No z matrixami jest ok. Fajnie jakby informowali przed zakupem, że jak bez matrixów to mimo bogatego wnętrza będzie bida na tyle. Jak tylko jest wiązka w klapie (a może jest bo świeci wsteczny) to może i są diody albo kwestia wymiany lamp w klapie zrobi robotę. Na razie za wcześnie na takie info, a ogryzek z tyłu widać.
Elementy zawarte w pakiecie:
Tylne światła Full LED z dynamicznymi kierunkowskazami, czerwony pas dekoracyjny pomiędzy tylnymi światłami
Reflektory Full LED Matrix
Pas świetlny na przednim grillu
Widzę, że w Wersji Edition 130 jest to w standardzie teraz (bez grilla świecącego z przodu)
-
RobertG7
- Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4
Nie wymagałbym zbyt wiele od sprzedawców... Kiedyś kupując Karoqa 1.6tdi zapytałem czy DSG jest w tym modelu mokra: "taaak, oczywiście jest mokra" - aby tlko opchnąć jak najszybciej auto, tak by się klient nie rozmyślił...Arczi_arczi pisze: ↑30 sty 2025, 13:54Fajnie jakby informowali przed zakupem, że jak bez matrixów to mimo bogatego wnętrza będzie bida na tyle.
- Kluczyk74
Ja kupowałem Kodiaqa i konfigurację ostateczną robiłem w Salonie, nikt nie wiedział, czemu w niektórych modelach jest żebrowany chromowany grill (żona się uparła) a w innych jest czarny...no i długo myśleli i nic, ale w końcu udało się...grill chromowany w Selection jest jeśli doda się pasek led na grilluRobertG7 pisze: ↑31 sty 2025, 11:31Nie wymagałbym zbyt wiele od sprzedawców... Kiedyś kupując Karoqa 1.6tdi zapytałem czy DSG jest w tym modelu mokra: "taaak, oczywiście jest mokra" - aby tlko opchnąć jak najszybciej auto, tak by się klient nie rozmyślił...Arczi_arczi pisze: ↑30 sty 2025, 13:54Fajnie jakby informowali przed zakupem, że jak bez matrixów to mimo bogatego wnętrza będzie bida na tyle.
Mnie też nie poinformowali, ale sprzedawca zadał pytanie, "czy dużo jeżdżę po autostradzie?". Nie załapałem kontekstu pytania i nieświadomie wziąłem bez matrixów. Po 2 dniach się zorientowałem, że będzie czarna listwa i światła biednie wyglądające. Zmieniłem bez stresu na matrixy i w przyszłym tygodniu odbieram samochódArczi_arczi pisze: ↑30 sty 2025, 13:54No z matrixami jest ok. Fajnie jakby informowali przed zakupem, że jak bez matrixów to mimo bogatego wnętrza będzie bida na tyle. Jak tylko jest wiązka w klapie (a może jest bo świeci wsteczny) to może i są diody albo kwestia wymiany lamp w klapie zrobi robotę. Na razie za wcześnie na takie info, a ogryzek z tyłu widać.
Kris