Lampy przód (było tył)

Dyskusje na temat Škody Kodiaq II generacji (2024-)
Tony235
Samochód: Skoda Kodiaq II 1.5 TSI

Re: Lampy tył

Post autor: Tony235 »

Z tego co wiem to ten pasek na klapie bagażnika to tylko sam plastik nic nie wnosi do całej sytuacji ze światłami.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

benybeer
Samochód: Skoda Kodiaq II 1.5 mhev

Post autor: benybeer »

Tony235 pisze:
02 lis 2024, 8:55
Z tego co wiem to ten pasek na klapie bagażnika to tylko sam plastik nic nie wnosi do całej sytuacji ze światłami.
Tak ten czarny pas miedzy lampami to ozdoba. Ale mnie ciekawi czy w podstawowej wersji jest wszystko tylko w komputerze wylaczone. Chodzi mi o ta czesc zakreslona na czerwono. Moze z czasem obd eleven bedzie mialo na to rozwiazanie?

Obrazek

Awatar użytkownika
itepe
Samochód: Kodiaq II 1.5 TSI mHEV

Post autor: itepe »

Tam są przeniesione światła cofania tylko. A tak to wygląda:

Co do samych świateł w tej wersji (bi-led to się chyba nazywa) zobacz na prezentacji tutaj:

Zwróć uwagę na nieco inne kierunkowskazy przednie niż w Matrixach. I w sumie fajne auto na prezentacji, mocne, dobrze wyposażone, lepsza tapicerka, szklany dach, pakiet rodzinny... i na koniec brakło na światła... :shock:
Podsumowując - w komputerze niczego nie uruchomisz, ta wersja "ma jak ma".
Kris

Arczi_arczi
Samochód: Kodiaq 2025 2.0 TSI

Post autor: Arczi_arczi »

Też się skapnalem że to tak ciulato świeci po fakcie zakupu. Plus taki że mam czarny kolor i tej paskudnej nic nie wnoszącej czerwonej listwuy na klapie nie mam. Mam czarną:). Niemniej jednak słabo to wygląda że nie świeci całość z klapą. Ale skoro wsteczny załącza się w klapie to widać są tam diody. Pytanie czy tylko kilka czy programowo wycięte żeby tylko pare świeciło. Trzeba porównać wsteczny z matrixami i bez to będzie może coś wiadomo. A najlepiej rozkręcić lampe w klapie i juz wszystko jasne czy brak diod czy wycięte programowo. Wziąłbym te matrixy chocby przez te tylne lampy ale ta listwa by mi i tak nie pasowała. Może z czasem będzie można dokupić te lampy w klapie albo same diody wewnątrz i rozbudować zestaw.

Awatar użytkownika
Kluczyk74
Samochód: Skoda Kodiaq II Selection 2.0 TDI 193KM 4x4

Post autor: Kluczyk74 »

wg mnie trochę fałszujecie rzeczywistość...ten filmik pokazuje Skodę bez matrixów ale z dodaną czerwoną ozdobną belką z tyłu (bez niej jest czarna i nie świeci)...natomiast z matrixami świeci tak:

Przy włączaniu jest animacja świateł i kierunkowskazów, świecą zarówna z boku jak i w środku...szkoda, że cała listwa LED nie świeci na czerwono...ale cóż...
Obrazek
Ostatnio zmieniony 30 sty 2025, 17:02 przez Kluczyk74, łącznie zmieniany 1 raz.

Arczi_arczi
Samochód: Kodiaq 2025 2.0 TSI

Post autor: Arczi_arczi »

No z matrixami jest ok. Fajnie jakby informowali przed zakupem, że jak bez matrixów to mimo bogatego wnętrza będzie bida na tyle. Jak tylko jest wiązka w klapie (a może jest bo świeci wsteczny) to może i są diody albo kwestia wymiany lamp w klapie zrobi robotę. Na razie za wcześnie na takie info, a ogryzek z tyłu widać.

Awatar użytkownika
Kluczyk74

Arczi_arczi pisze:
30 sty 2025, 13:54
No z matrixami jest ok. Fajnie jakby informowali przed zakupem, że jak bez matrixów to mimo bogatego wnętrza będzie bida na tyle. Jak tylko jest wiązka w klapie (a może jest bo świeci wsteczny) to może i są diody albo kwestia wymiany lamp w klapie zrobi robotę. Na razie za wcześnie na takie info, a ogryzek z tyłu widać.
W tym pakiecie to jest: Pakiet Light & View Plus

Elementy zawarte w pakiecie:
Tylne światła Full LED z dynamicznymi kierunkowskazami, czerwony pas dekoracyjny pomiędzy tylnymi światłami
Reflektory Full LED Matrix
Pas świetlny na przednim grillu

Widzę, że w Wersji Edition 130 jest to w standardzie teraz (bez grilla świecącego z przodu)

RobertG7
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4

Post autor: RobertG7 »

Arczi_arczi pisze:
Fajnie jakby informowali przed zakupem, że jak bez matrixów to mimo bogatego wnętrza będzie bida na tyle.
Nie wymagałbym zbyt wiele od sprzedawców... Kiedyś kupując Karoqa 1.6tdi zapytałem czy DSG jest w tym modelu mokra: "taaak, oczywiście jest mokra" - aby tlko opchnąć jak najszybciej auto, tak by się klient nie rozmyślił...

Awatar użytkownika
Kluczyk74

RobertG7 pisze:
31 sty 2025, 11:31
Arczi_arczi pisze:
Fajnie jakby informowali przed zakupem, że jak bez matrixów to mimo bogatego wnętrza będzie bida na tyle.
Nie wymagałbym zbyt wiele od sprzedawców... Kiedyś kupując Karoqa 1.6tdi zapytałem czy DSG jest w tym modelu mokra: "taaak, oczywiście jest mokra" - aby tlko opchnąć jak najszybciej auto, tak by się klient nie rozmyślił...
Ja kupowałem Kodiaqa i konfigurację ostateczną robiłem w Salonie, nikt nie wiedział, czemu w niektórych modelach jest żebrowany chromowany grill (żona się uparła) a w innych jest czarny...no i długo myśleli i nic, ale w końcu udało się...grill chromowany w Selection jest jeśli doda się pasek led na grillu ;-)

Awatar użytkownika
itepe
Samochód: Kodiaq II 1.5 TSI mHEV

Post autor: itepe »

Arczi_arczi pisze:
Mnie też nie poinformowali, ale sprzedawca zadał pytanie, "czy dużo jeżdżę po autostradzie?". Nie załapałem kontekstu pytania i nieświadomie wziąłem bez matrixów. Po 2 dniach się zorientowałem, że będzie czarna listwa i światła biednie wyglądające. Zmieniłem bez stresu na matrixy i w przyszłym tygodniu odbieram samochód :)
Kris

ODPOWIEDZ