nie neguję tego, jednak ja wolałem oryginalne...mackowski30 pisze: ↑17 gru 2024, 10:19Zamienniki od "majfriendów" wyglądają identycznie, a ich jakość w żaden sposób nie odbiega od tych oryginalnych, więc moim zdaniem szkoda przepłacać![]()
Nakładki na pedały
- Kluczyk74
- Samochód: Skoda Kodiaq II Selection 2.0 TDI 193KM 4x4
Re: Nakładki na pedały
A masz jakiś link do majfriedów? Jestem zainteresowany, bo dziś się wyprodukował mój misiekmackowski30 pisze: ↑17 gru 2024, 10:19Zamienniki od "majfriendów" wyglądają identycznie, a ich jakość w żaden sposób nie odbiega od tych oryginalnych, więc moim zdaniem szkoda przepłacaćKluczyk74 pisze: ↑16 gru 2024, 9:491. nakładka na pedał hamulca bez problemu.
2. nakładka na pedał gazu - tu trzeba sposobu, zanim znalazłem to był mega ciężki problem...trzeba mniej więcej w połowie nakładki odepchnąć gumę i wsunąć od dołu pedału...później jak już przesuniemy do końca to śrubokrętem przejechać ten fragment, gdzie nie jest założone...innego sposobu nie widzę.
3. Co do podstopnicy to trzeba postępować zgodnie z instrukcją, siły to nie wymaga, ale trzeba zdemontować boczek wyjmując zawleczkę z dzwigni od przedniej maski, wyjąć dźwignię, odkręcając śrubę, druga zawleczka i boczek...później wyjęcie podstopnicy i montaż nowej i skręcanie w odwrotnej kolejności...generalnie to było proste...
P.S. Ja kupiłem oryginalne nakładki od VW/Skoda na Allegro za 400zł. Widziałem też, że chińskie zamienniki kosztują ok 95-100zł za komplet...co do ich jakości się nie wypowiem...za to oryginały wyglądają ok.![]()
Kris
- mackowski30
- Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 190KM 4x4
Proszę bardzo - https://www.aliexpress.com/w/wholesale- ... 2c25RpLG2A
Nakładki są takie same dla wszystkich modeli Skody, więc nieważne czy kupisz do Superb'a, Kodiaq'a czy innej kury, i tak będa pasowały.
Za póżno przeczytałem ten wątek. Montaż hamulca i gazu bez problemów, ale z tą podstopnicą się namęczyłem bez demontowania boczku a tylko odchylając go. Ale się udało. Potwierdzam że zamienniki są ok. (tyle że nie mają instrukcji montażu
U mnie na hamulcu nakładka trzymała się "niepewnie", ale taśma dwustronna załatwiła sprawę. Wygląda zajefajnie.
-
Onlinemaq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
Nakładka na hamulec na taśmę? Zerknij na YT czy jakiegoś błędu nie popełniłeś przy montażu. Klej wyschnie i może być bieda.
- Kluczyk74
Przy oryginale nie mam problemów z pedałem hamulca, wszystko siedzi pewnie i nie potrzeba żadnej taśmy dwustronnejnoone pisze: ↑18 sty 2025, 18:14Za póżno przeczytałem ten wątek. Montaż hamulca i gazu bez problemów, ale z tą podstopnicą się namęczyłem bez demontowania boczku a tylko odchylając go. Ale się udało. Potwierdzam że zamienniki są ok. (tyle że nie mają instrukcji montażuU mnie na hamulcu nakładka trzymała się "niepewnie", ale taśma dwustronna załatwiła sprawę. Wygląda zajefajnie.
Napisz proszę gdzie jest ta zawleczka lub podrzuć link do instrukcji. Na pedały nakładki założyłem w minutę, żadnych problemów, żadnych narzędzi. A siedzą bardzo stabilnie (chinole za 49 zł).Kluczyk74 pisze: ↑16 gru 2024, 9:49...
3. Co do podstopnicy to trzeba postępować zgodnie z instrukcją, siły to nie wymaga, ale trzeba zdemontować boczek wyjmując zawleczkę z dzwigni od przedniej maski, wyjąć dźwignię, odkręcając śrubę, druga zawleczka i boczek...później wyjęcie podstopnicy i montaż nowej i skręcanie w odwrotnej kolejności...generalnie to było proste...
Z góry dzięki.
EDIT: wszystko dobrze widać na filmie:
Przy okazji - czy na progu masz fabrycznie srebrna wklejkę ozdobną "Kodiaq"?
Kris
- Kluczyk74
Zawleczka jest w dźwigni (u góry), odciągasz dźwignię i na końcu od góry będzie zawleczka do wyciągnięcia...później będzie jeszcze w śrubce.itepe pisze: ↑10 lut 2025, 14:56Napisz proszę gdzie jest ta zawleczka lub podrzuć link do instrukcji. Na pedały nakładki założyłem w minutę, żadnych problemów, żadnych narzędzi. A siedzą bardzo stabilnie (chinole za 49 zł).Kluczyk74 pisze: ↑16 gru 2024, 9:49...
Z góry dzięki.
EDIT: wszystko dobrze widać na filmie:
Przy okazji - czy na progu masz fabrycznie srebrna wklejkę ozdobną "Kodiaq"?
Dzięki!
Tak właśnie zrobiłem, filozofia żadna, czas realizacji mniej niż 20 minut
Użyłem chińskich zamienników, ciekaw jestem ich jakości w dłuższej perspektywie czasowej. Wyglądają naprawdę dobrze, idealnie spasowane.
Tak właśnie zrobiłem, filozofia żadna, czas realizacji mniej niż 20 minut
Użyłem chińskich zamienników, ciekaw jestem ich jakości w dłuższej perspektywie czasowej. Wyglądają naprawdę dobrze, idealnie spasowane.
Kris