Witajcie.
Mam pytanko - to moja pierwsza Skoda. Przy zamawianiu jakoś nie paliłem się do zamawiania matrycowych reflektorów - a już na pewno nie zależało mi na tych 14 świecących paskach. Zdziwiłem się jednak jak okazało się, że bez tego pakietu nie mam automatycznych świateł drogowych. Nie jest to coś bez czego będę płakał, ale może wie ktoś z Was czy da się to domówić, bądź aktywować.
Pakiet Light & View
Re: Pakiet Light & View
Bardzo mnie zaciekawilo Twoje pytanie!kefflar pisze: ↑22 paź 2024, 18:23Witajcie.
Mam pytanko - to moja pierwsza Skoda. Przy zamawianiu jakoś nie paliłem się do zamawiania matrycowych reflektorów - a już na pewno nie zależało mi na tych 14 świecących paskach. Zdziwiłem się jednak jak okazało się, że bez tego pakietu nie mam automatycznych świateł drogowych. Nie jest to coś bez czego będę płakał, ale może wie ktoś z Was czy da się to domówić, bądź aktywować.
Sam czekam na Kodiaqa rowniez bez matrixow. Chodzi Ci o to, ze tzw "dlugie" nie sa automatyczne? Czy jednak chodzilo o swiatla do jazdy dziennej?
Światła do jazdy dziennej działają automatycznie, tzn. włączają się mijania po zmierzchu. Natomiast włączyć długie i wyłączyć muszę sam, nie ma literki A w ikonce po włączeniu długich.
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Znaczy masz światła drogowe tradycyjne.
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Dokładnie tak. Tradycyjne. Chociaż wydaje mi się że auto ma wszystko czego potrzebuje aby mieć drogowe automatyczne. Mam nadzieję, że da się to w przyszłości włączyć.
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Najważniejsze by kamera była zgodna. Na manetce od świateł też nie masz symbolu A ?
----
Na manetce zerknę jak będę w aucie. W infotainment sprawdzałem nie mam opcji włączenia light assist. Na razie siedzę w domku, skręciłem kostkę i nie ruszam się z miejsca 
-
OnlineMalenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Rozumiem, że popchnąłeś dzwignię kierunkowskazów do przodu. Dopiero wtedy aktywujesz tryb automatyczny.
- Kluczyk74
- Samochód: Skoda Kodiaq II Selection 2.0 TDI 193KM 4x4
Ja mam włącznik świateł w tym tryb automatyczny na panelu pomiędzy drzwiami a kierownicą. Tyle, że nie pomogę bo mam Matrix. Na manietce nie mam trybu automatycznego do świateł (tylko przód/tył drogowych ręcznie - brak symbolu A)