Pakiet Light & View

Dyskusje na temat Škody Kodiaq II generacji (2024-)
Awatar użytkownika
kefflar
Samochód: Kodiaq 2024 2.0 TDI 4x4

Pakiet Light & View

Post autor: kefflar »

Witajcie.

Mam pytanko - to moja pierwsza Skoda. Przy zamawianiu jakoś nie paliłem się do zamawiania matrycowych reflektorów - a już na pewno nie zależało mi na tych 14 świecących paskach. Zdziwiłem się jednak jak okazało się, że bez tego pakietu nie mam automatycznych świateł drogowych. Nie jest to coś bez czego będę płakał, ale może wie ktoś z Was czy da się to domówić, bądź aktywować.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

benybeer
Samochód: Skoda Kodiaq II 1.5 mhev

Re: Pakiet Light & View

Post autor: benybeer »

kefflar pisze:
22 paź 2024, 18:23
Witajcie.

Mam pytanko - to moja pierwsza Skoda. Przy zamawianiu jakoś nie paliłem się do zamawiania matrycowych reflektorów - a już na pewno nie zależało mi na tych 14 świecących paskach. Zdziwiłem się jednak jak okazało się, że bez tego pakietu nie mam automatycznych świateł drogowych. Nie jest to coś bez czego będę płakał, ale może wie ktoś z Was czy da się to domówić, bądź aktywować.
Bardzo mnie zaciekawilo Twoje pytanie!
Sam czekam na Kodiaqa rowniez bez matrixow. Chodzi Ci o to, ze tzw "dlugie" nie sa automatyczne? Czy jednak chodzilo o swiatla do jazdy dziennej?

Awatar użytkownika
kefflar

Światła do jazdy dziennej działają automatycznie, tzn. włączają się mijania po zmierzchu. Natomiast włączyć długie i wyłączyć muszę sam, nie ma literki A w ikonce po włączeniu długich.

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

kefflar pisze:
04 lis 2024, 14:06
Światła do jazdy dziennej działają automatycznie, tzn. włączają się mijania po zmierzchu. Natomiast włączyć długie i wyłączyć muszę sam, nie ma literki A w ikonce po włączeniu długich.
Znaczy masz światła drogowe tradycyjne.
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

Awatar użytkownika
kefflar

Dokładnie tak. Tradycyjne. Chociaż wydaje mi się że auto ma wszystko czego potrzebuje aby mieć drogowe automatyczne. Mam nadzieję, że da się to w przyszłości włączyć.

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

kefflar pisze:
06 lis 2024, 11:09
Dokładnie tak. Tradycyjne. Chociaż wydaje mi się że auto ma wszystko czego potrzebuje aby mieć drogowe automatyczne. Mam nadzieję, że da się to w przyszłości włączyć.
Najważniejsze by kamera była zgodna. Na manetce od świateł też nie masz symbolu A ?
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

benybeer
Samochód: Skoda Kodiaq II 1.5 mhev

Post autor: benybeer »

A sprawdz czy masz opcje wlaczenia light assist
Obrazek

Ta opcja powinna byc dostepna w wersji selection. Tu jeszcze warunki zeby to dzialalo finalnie

Obrazek

Awatar użytkownika
kefflar

Na manetce zerknę jak będę w aucie. W infotainment sprawdzałem nie mam opcji włączenia light assist. Na razie siedzę w domku, skręciłem kostkę i nie ruszam się z miejsca :(

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

kefflar pisze:
12 lis 2024, 11:07
Na manetce zerknę jak będę w aucie. W infotainment sprawdzałem nie mam opcji włączenia light assist. Na razie siedzę w domku, skręciłem kostkę i nie ruszam się z miejsca :(
Rozumiem, że popchnąłeś dzwignię kierunkowskazów do przodu. Dopiero wtedy aktywujesz tryb automatyczny.

Awatar użytkownika
Kluczyk74
Samochód: Skoda Kodiaq II Selection 2.0 TDI 193KM 4x4

Post autor: Kluczyk74 »

Ja mam włącznik świateł w tym tryb automatyczny na panelu pomiędzy drzwiami a kierownicą. Tyle, że nie pomogę bo mam Matrix. Na manietce nie mam trybu automatycznego do świateł (tylko przód/tył drogowych ręcznie - brak symbolu A)

ODPOWIEDZ