Po wizycie w serwisie zrobione aktualizację softu kamer, radaru i sterowników, poinformowano mnie, że problem może się ponownie pojawić, jest im znany i skoda pracuje nad poprawą.
Na razie wszystko działa.
Czy ktoś z was miał taki problem ?
Skoda jak zwykle na końcuMałGorzata pisze: ↑17 paź 2024, 14:54Ten temat jest znany z wiosny tego roku w całym VAG. Był we wszystkich modelach. Aktualizacja usunęła usterkę.
Niestety co innego twierdzą w serwisie (ostatnia wizyta wczoraj!) w W-Wie. "Podobno" cały czas nie ma nic nowego do wgrania i czekają na oficjalną akcje serwisową związaną z wymianą softu w Kodiaq 2. "Podobno" jedynym rozwiązanie na teraz to kasowanie błędów.MałGorzata pisze: ↑17 paź 2024, 15:39Skoda już to rozwiązała ale podejrzewam, że w nowych egzemplarzach jest soft jeszcze stary z daty produkcji podzespołu i stąd kłopoty
No tak źle to nie jest, że nie działa wcale. U mnie objawiało się to chwilowym wyłączaniem i włączaniem ponownie. Oczywiście za każdym razem po wystąpieniu takich błędów czekała mnie wizyta w serwisie, gdzie w ramach gwarancji resetowali wszystko i działała dalej. Jest to mega irytujące, ale jednak dłużej działa niż nie działa. Dobrze że mam blisko do serwisu i dobrze że w miarę szybko reagują.Tami pisze: ↑23 paź 2024, 12:44Mnie to tak zastanawia, kupujesz auto, płacisz za dodatkową opcje aktywnego tempomatu i ta funkcja nie działa Ci przez przez połowę okresu gwarancji lub dłużej. Dla mnie to sprawa jest mocno kontrowersyjna.
Nie mam doświadczenia z takimi sytuacjami przy zakupie nowego auta, jak to wygląda, jak producent dealer podchodzi to tych spraw, ma ktoś z was doświadczenia.?