Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
Bury_Kocur
Samochód: Misio 2,0 l TDI 150 kucyków + DSG

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Bury_Kocur »

artly pisze:
07 paź 2023, 11:12
Cahir pisze:
06 paź 2023, 16:39
U mnie były tylko 3 auta do wyboru:
Rav4, Kodiaq i Volvo. To ostatnie odpadło z powodu budżetu. Kodiaq wygrał właśnie większym bagażnikiem, bo doposażenie było nawet podobne, lub Ravka miała nawet częściowo lepsze (spryskiwacze reflektorów, hybryda, kamera 360 itp). No nic, zobaczymy...
Ja Rav4 odrzuciłem ze wzgledu na mały uciąg na haku tylko 800kg, a potrzebuję 1500kg. Brałem pod uwagę jeszcze Mazdę CX5 ale sprzedawca delikatnie mówiąc mnie spławił, a stała u nich na placu taka jakby mi pasowała, rozpatrywałem jeszcze Toresa tylko jakoś silnik 1.5 benzyna mi nie leży do uciągu 1500kg plus jeszcze nie do końca jestem pewny marki Ssangyong. Więc został Kodiaq, który na szczęście ma jeszcze normalne przyciski :-). Szkoda, że nie można mieć kamery 360 w wersji sportline przydaĺaby czasmi na wąskich drogach lub parkowaniu przyczepy pod wiatę.
A co do czasu oczekiwania to zamówienie z końca sierpnia i mam jeszcze nie potwierdzony termin produkcji na 47 tydzień.
z jakim silnikiem zamówiłeś ?

W benzynie czy w dieslu?

pzdr
Włodek

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

artly
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 150Km TDI 4x4

Post autor: artly »

Bury_Kocur pisze:
07 paź 2023, 12:44
artly pisze:
07 paź 2023, 11:12
Cahir pisze:
06 paź 2023, 16:39
U mnie były tylko 3 auta do wyboru:
Rav4, Kodiaq i Volvo. To ostatnie odpadło z powodu budżetu. Kodiaq wygrał właśnie większym bagażnikiem, bo doposażenie było nawet podobne, lub Ravka miała nawet częściowo lepsze (spryskiwacze reflektorów, hybryda, kamera 360 itp). No nic, zobaczymy...
Ja Rav4 odrzuciłem ze wzgledu na mały uciąg na haku tylko 800kg, a potrzebuję 1500kg. Brałem pod uwagę jeszcze Mazdę CX5 ale sprzedawca delikatnie mówiąc mnie spławił, a stała u nich na placu taka jakby mi pasowała, rozpatrywałem jeszcze Toresa tylko jakoś silnik 1.5 benzyna mi nie leży do uciągu 1500kg plus jeszcze nie do końca jestem pewny marki Ssangyong. Więc został Kodiaq, który na szczęście ma jeszcze normalne przyciski :-). Szkoda, że nie można mieć kamery 360 w wersji sportline przydaĺaby czasmi na wąskich drogach lub parkowaniu przyczepy pod wiatę.
A co do czasu oczekiwania to zamówienie z końca sierpnia i mam jeszcze nie potwierdzony termin produkcji na 47 tydzień.
z jakim silnikiem zamówiłeś ?

W benzynie czy w dieslu?

pzdr
Włodek
Diesel 150kM 4x4

Cahir
Samochód: Skoda Kodiaq Style 1,5 TSI

Post autor: Cahir »

Ten teges...

Dziś dostałem info, że autko jest już w Polsce - jeszcze z 2 dni i będzie u dealera.
Jak dobrze pójdzie o przed listopadem je odbiorę

Awatar użytkownika
robkio76
Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4

Post autor: robkio76 »

Cahir pisze:
10 paź 2023, 17:24
Ten teges...

Dziś dostałem info, że autko jest już w Polsce - jeszcze z 2 dni i będzie u dealera.
Jak dobrze pójdzie o przed listopadem je odbiorę
odbierzesz go w ciągu tygodnia od dostarczenia do dealera. Raczej szybko załatwiają odbiory jak nic nie komplikuje (leasing, kredyt, rejestracja)

Cahir
Samochód: Skoda Kodiaq Style 1,5 TSI

Post autor: Cahir »

Zleciłem jeszcze oklejenie folią PPF + ceramika na resztę. Dealer załatwił mi przyzwoitą cenę - pakiet full front + ceramika 36 miesięcy za 7,5k netto.
Cena wydała mi się dobra, sam w podobnej znajdowałem tylko oklejenie folią
To wydłuży czas myślę, że o około 1 tydzień.

Czekam jeszcze tylko na jakąś konkretną ofertę na opony zimowe, potem ubezpieczenie i jedziemy

Lukaszekom
Samochód: Kodiaq rs 2.0 tsi

Post autor: Lukaszekom »

Szanowni! Początek października zamówiony. Pan „diler” mówi ze może być różnie ale raczej będzie. Pan nie odpowiedział kiedy. Stwierdził ze w ciągu 2 tygodni da znać czy jest możliwe zamówienie. Jak sądzicie (mając większe doświadczenie) czy jest szansa na to ze „jednak będzie” i ewentualnie ile trzeba czekać?

PS. Skoda kodiaq rs 2023. Dziękuje za każda odpowiedź nawet za krytykę wycelowaną w moją łatwowierność (sic!)

paw_mag
Samochód: Skoda Kodiaq 1.5 TSI

Post autor: paw_mag »

Lukaszekom pisze:
10 paź 2023, 20:07
Szanowni! Początek października zamówiony. Pan „diler” mówi że może być różnie ale raczej będzie. Pan nie odpowiedział kiedy. Stwierdził ze w ciągu 2 tygodni da znać czy jest możliwe zamówienie. Jak sądzicie (mając większe doświadczenie) czy jest szansa na to ze „jednak będzie” i ewentualnie ile trzeba czekać?

PS. Skoda kodiaq rs 2023. Dziękuje za każda odpowiedź nawet za krytykę wycelowaną w moją łatwowierność (sic!)
Wszystko zależy od tego czy diler ma jakieś wolne sloty. Skoro mówił, że za dwa tygodnie da znać, to być może ich nie ma i będzie próbował coś załatwić.
Ale szczerze mówiąc, tyle różnych historii już było na forum, że nawet ze slotem i bez być może zamówienie przejdzie… Niedawno niektórzy „dilerzy” straszyli, że produkcja będzie kontynuowana tylko do 47-48 tygodnia, a z kolei inni dostali terminy na 1-2 tydzień nowego roku. Ile w tym prawdy to już sam nie wiem…
Wpływu na to nie mamy, więc pozostaje nam tylko czekanie :)

artly

Pojawił się nowy cennik i można domówić kamerę 360 do Styke i Sportline ale tylko z dodatkowymi opcjami, w których jest o obowiazkowo elektryczna klapa bagażnika. Można też dokupić Side assistant.
Na kamerę 360 miałem ochotę ale klapy elektrycznej nie chcę, nie rozumiem tej polityki konfiguracji.

spook
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI DSG 4x4

Post autor: spook »

artly pisze:
11 paź 2023, 14:53
Pojawił się nowy cennik i można domówić kamerę 360 do Styke i Sportline ale tylko z dodatkowymi opcjami, w których jest o obowiazkowo elektryczna klapa bagażnika. Można też dokupić Side assistant.
Na kamerę 360 miałem ochotę ale klapy elektrycznej nie chcę, nie rozumiem tej polityki konfiguracji.
Może to jest z jakiegoś powodu wymaganie techniczne, a nie tylko kaprys sprzedawców? Ma ktoś Kodiaq z kamerami 360, ale bez elektrycznej klapy?

Pozdrawiam -- Spook.

artly

spook pisze:
11 paź 2023, 18:20
artly pisze:
11 paź 2023, 14:53
Może to jest z jakiegoś powodu wymaganie techniczne, a nie tylko kaprys sprzedawców? Ma ktoś Kodiaq z kamerami 360, ale bez elektrycznej klapy?

Pozdrawiam -- Spook.
Jeszcze mogę zrozumieć jakieś czujniki ale klapa elekryczna to ja jakoś nie widzę związku, tym bardziej, że kamera cofania jest dostępna beż klapy w Sportline i Ambition, ale w Style już tylko w pakiecie z nawigacja i elektryczną klapą :-) w sumie Dla kamery cofania wybrałem Sportline zamiast Style a teraz Sportline mi się bardziej podoba więc zostaje, jeszcze mam czas więc się zastanowię nad Area view 360 idealnie byłoby pakiet 360 z side assistant, a to drugie jest znowu w pakiecie z line assistant, który zawsze wyłączam więc po co kupować. No cóż zawsze są jakieś dylematy. Fakt dodatków jest dużo do wyboru niby tu 2000 tu 4000 i można się rozpędzić do już całkiem fajnej sumy, a potem okaże się, że i tak się z czegoś nie korzysta.

Pozdrawiam Artur

ODPOWIEDZ