Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Novus
Samochód: Kodiaq RS

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Novus »

Nie ukrywam, że klepnąłem z dużym wyprzedzeniem bo potrzebuje go na Marzec, a tu nagle obecne auto bez ogłoszenia chłop mówi wezmę je. Ok 😁 spłacone właśnie, w ciągu 2-3 tyg zabiera iiii robi się presja na Kodziaka 🤣
Spotkamy się przy odbiorze 😁🙋‍♂️

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

lk7
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190KM 4x4

Post autor: lk7 »

Novus pisze:
14 sie 2023, 12:48
Termin produkcji ma się pojawić końcem wakacji niby. Teraz już nawet leasing podpisałem więc pewnie spadłem na sam dół listy "postaraj się o klienta" 😁
Jak to możliwe że auta może jeszcze do świat nie być a już umowę leasingu podpisałeś? Ja w salonie dostałem odpowiedź że leasing będziemy dopinać jak już auto zjedzie do salonu.

Novus

Żaden problem obecnie.
Kiedyś niezbędny był VIN czyli silnik fizycznie musiał trafić na taśmie do ramy. Teraz podpisujesz kiedy Ci wygodnie lub kiedy masz taką potrzebę księgową, a startuje leasing kiedy odbierasz auto.
Ja chciałem obniżyć opłatę za wcześniejszą spłatę obecnego auta z 2% do1% wartości początkowej więc zawsze do przodu 😅

Cahir
Samochód: Skoda Kodiaq Style 1,5 TSI

Post autor: Cahir »

Novus pisze:
15 sie 2023, 11:39
Żaden problem obecnie.
Kiedyś niezbędny był VIN czyli silnik fizycznie musiał trafić na taśmie do ramy. Teraz podpisujesz kiedy Ci wygodnie lub kiedy masz taką potrzebę księgową, a startuje leasing kiedy odbierasz auto.
Ja chciałem obniżyć opłatę za wcześniejszą spłatę obecnego auta z 2% do1% wartości początkowej więc zawsze do przodu 😅
Na jakich warunkach wynegocjowałeś leasing?
Na osobę prywatną czy firmę?
Jaka wpłata własna - ile rat - jaki wykup?

Może warto by założyć osobny temat, gdzie osoby już kupujące auto wpisywałyby pewne dane:
*kwota zakupy
* leasing ile %
* wpłata własna - ile rat - % wykupu.
* jaki upust od kwoty finalnej

Pozwoliłoby nam to sprawniej negocjować z sprzedawcami, a i byłoby wszystko pod ręką?
Co o tym sądzicie?

Novus

Na spółkę zoo. 268190 -> 257400
Najem: 10% wplaty -> ratka 3k brutto Na 3 lata lub wykup 67%
Leas: 10% wpłaty 3 lata wykup 30% ratka 5300 brutto
Leas: 10% wpłaty 4 lata wykup 25% ratka 4680 brutto

Tzn sami tak proponowali, bez pytania, żebrania i negocjacji itp tematów, ze tam za rogiem taniej.

6fx
Samochód: Skoda Kodiaq 4x4 TDI

Post autor: 6fx »

Jeżeli dobrze liczę to dostałeś rabat 4%?
A leasing wg. moich obliczeń na 3 lata wychodziłoby ok 112.07%
Niby dużo taniej niż kredyt, ale to wg. mnie i tak dużo. A gdzie się podział ich tani leasing?

Novus

Przy dużej wpłacie + małym wykupie + 3 letnim okresie masz najatrakcyjniejsze oprocentowanie.

Cahir
Samochód: Skoda Kodiaq Style 1,5 TSI

Post autor: Cahir »

Novus pisze:
16 sie 2023, 17:55
Przy dużej wpłacie + małym wykupie + 3 letnim okresie masz najatrakcyjniejsze oprocentowanie.
Oj to tak jak u mnie będzie...
45% wpłaty - 3-4 lata - wykup 1%

poczekamy, zobaczymy...

dziś jaśnie pan dealer się odezwał: "żadnych nowych info, produkcja budzi się po przestoju..."

poczekamy, zobaczymy

lk7
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190KM 4x4

Post autor: lk7 »

Novus pisze:
16 sie 2023, 17:55
Dokładnie, to jest tak naprawdę jedyna sensowna opcja.

45% wpłaty własnej, leasing na 3 lata i 1% wykupu końcowego daje 105% sumy kosztów leasingu - w mojej opinii to i tak sporo.

Te wszystkie "leasingi niskiej raty" to są produkty skrojone pod skrojenie ludzi.

Novus

Każdy przypadek jest inny. Jeśli chcesz zostawić auto po spłacie to tak jak mówisz. Natomiast jeśli Ci się to nie opłaca to robisz jak najmniejszą ratę i za 3 lata oddajesz w....
W moim przypadku biorąc leas na spółkę i tak po wykupie auto zostałoby mi w spółce gdzie musiałbym sprzedać je na pełnym Vacie, a to się już mega nie opłaca. Dlatego powstały właśnie takie najmy gdzie pomimo większego oprocentowania w trakcie i tak jesteś mniej "stratny" po zakończeniu wykupie/sprzedaży.

Ale to tematy księgowe więc odbiegamy od głównego założonego.
Od 4 dni idą pełnym ogniem więc powinny się te terminy sukcesywnie pojawiać 😁

ODPOWIEDZ