Spotkamy się przy odbiorze
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Nie ukrywam, że klepnąłem z dużym wyprzedzeniem bo potrzebuje go na Marzec, a tu nagle obecne auto bez ogłoszenia chłop mówi wezmę je. Ok
spłacone właśnie, w ciągu 2-3 tyg zabiera iiii robi się presja na Kodziaka 

-
lk7
- Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190KM 4x4
Jak to możliwe że auta może jeszcze do świat nie być a już umowę leasingu podpisałeś? Ja w salonie dostałem odpowiedź że leasing będziemy dopinać jak już auto zjedzie do salonu.
Żaden problem obecnie.
Kiedyś niezbędny był VIN czyli silnik fizycznie musiał trafić na taśmie do ramy. Teraz podpisujesz kiedy Ci wygodnie lub kiedy masz taką potrzebę księgową, a startuje leasing kiedy odbierasz auto.
Ja chciałem obniżyć opłatę za wcześniejszą spłatę obecnego auta z 2% do1% wartości początkowej więc zawsze do przodu
Kiedyś niezbędny był VIN czyli silnik fizycznie musiał trafić na taśmie do ramy. Teraz podpisujesz kiedy Ci wygodnie lub kiedy masz taką potrzebę księgową, a startuje leasing kiedy odbierasz auto.
Ja chciałem obniżyć opłatę za wcześniejszą spłatę obecnego auta z 2% do1% wartości początkowej więc zawsze do przodu
Na jakich warunkach wynegocjowałeś leasing?Novus pisze: ↑15 sie 2023, 11:39Żaden problem obecnie.
Ja chciałem obniżyć opłatę za wcześniejszą spłatę obecnego auta z 2% do1% wartości początkowej więc zawsze do przodu![]()
Na osobę prywatną czy firmę?
Jaka wpłata własna - ile rat - jaki wykup?
Może warto by założyć osobny temat, gdzie osoby już kupujące auto wpisywałyby pewne dane:
*kwota zakupy
* leasing ile %
* wpłata własna - ile rat - % wykupu.
* jaki upust od kwoty finalnej
Pozwoliłoby nam to sprawniej negocjować z sprzedawcami, a i byłoby wszystko pod ręką?
Co o tym sądzicie?
Na spółkę zoo. 268190 -> 257400
Najem: 10% wplaty -> ratka 3k brutto Na 3 lata lub wykup 67%
Leas: 10% wpłaty 3 lata wykup 30% ratka 5300 brutto
Leas: 10% wpłaty 4 lata wykup 25% ratka 4680 brutto
Tzn sami tak proponowali, bez pytania, żebrania i negocjacji itp tematów, ze tam za rogiem taniej.
Najem: 10% wplaty -> ratka 3k brutto Na 3 lata lub wykup 67%
Leas: 10% wpłaty 3 lata wykup 30% ratka 5300 brutto
Leas: 10% wpłaty 4 lata wykup 25% ratka 4680 brutto
Tzn sami tak proponowali, bez pytania, żebrania i negocjacji itp tematów, ze tam za rogiem taniej.
Jeżeli dobrze liczę to dostałeś rabat 4%?
A leasing wg. moich obliczeń na 3 lata wychodziłoby ok 112.07%
Niby dużo taniej niż kredyt, ale to wg. mnie i tak dużo. A gdzie się podział ich tani leasing?
A leasing wg. moich obliczeń na 3 lata wychodziłoby ok 112.07%
Niby dużo taniej niż kredyt, ale to wg. mnie i tak dużo. A gdzie się podział ich tani leasing?
Przy dużej wpłacie + małym wykupie + 3 letnim okresie masz najatrakcyjniejsze oprocentowanie.
Oj to tak jak u mnie będzie...
45% wpłaty - 3-4 lata - wykup 1%
poczekamy, zobaczymy...
dziś jaśnie pan dealer się odezwał: "żadnych nowych info, produkcja budzi się po przestoju..."
poczekamy, zobaczymy
-
lk7
- Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190KM 4x4
Dokładnie, to jest tak naprawdę jedyna sensowna opcja.
45% wpłaty własnej, leasing na 3 lata i 1% wykupu końcowego daje 105% sumy kosztów leasingu - w mojej opinii to i tak sporo.
Te wszystkie "leasingi niskiej raty" to są produkty skrojone pod skrojenie ludzi.
Każdy przypadek jest inny. Jeśli chcesz zostawić auto po spłacie to tak jak mówisz. Natomiast jeśli Ci się to nie opłaca to robisz jak najmniejszą ratę i za 3 lata oddajesz w....
W moim przypadku biorąc leas na spółkę i tak po wykupie auto zostałoby mi w spółce gdzie musiałbym sprzedać je na pełnym Vacie, a to się już mega nie opłaca. Dlatego powstały właśnie takie najmy gdzie pomimo większego oprocentowania w trakcie i tak jesteś mniej "stratny" po zakończeniu wykupie/sprzedaży.
Ale to tematy księgowe więc odbiegamy od głównego założonego.
Od 4 dni idą pełnym ogniem więc powinny się te terminy sukcesywnie pojawiać
W moim przypadku biorąc leas na spółkę i tak po wykupie auto zostałoby mi w spółce gdzie musiałbym sprzedać je na pełnym Vacie, a to się już mega nie opłaca. Dlatego powstały właśnie takie najmy gdzie pomimo większego oprocentowania w trakcie i tak jesteś mniej "stratny" po zakończeniu wykupie/sprzedaży.
Ale to tematy księgowe więc odbiegamy od głównego założonego.
Od 4 dni idą pełnym ogniem więc powinny się te terminy sukcesywnie pojawiać