Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
KamiloGda
Samochód: Skoda Kodiaq SportLine 1.5 TSI w produkcji

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: KamiloGda »

Jakie różnice jeszcze zauważyliście wedle cennika 2023 i modelowego 2024?

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Novus
Samochód: Kodiaq RS

Post autor: Novus »

King02 pisze:
19 cze 2023, 17:33
Rozmawiałem dziś z dealerem twierdzi że w produkcji kodiaq planowany jest przestój na przełomie czerwca i lipca..czy może ktoś potwierdzić lub zdementować
Przestój ma być 2-3 tygodnie w sierpniu bo cała fabryka idzie na urlop. Przynajmniej takie informacje udało mi się uzyskać.

Zmianowy
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: Zmianowy »

W nowym cenniku widzę że nie ma możliwości rozszerzenia gwarancji bez pakietów serwisowych

mariu_sz
Samochód: Octavia 2FL Combi 1.8TSI Elegance

Post autor: mariu_sz »

KamiloGda pisze:
19 cze 2023, 21:39
Mam wcześniejszy cennik i poza przesunięciem jednego wiersza z kołami oraz zmianą roku modelowego nie zauważyłem żadnych zmian. Fakt, że mam cennik z początku czerwca.

King02
Samochód: Kodiaq,sportline,2,0diesel

Post autor: King02 »

Podobno w którymś z biuletynów Skody było info że w sierpniu fabryka normalnie pracuje... więc potwierdza się że każdy z dealerów sprzedaje inne informacje

lk7
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190KM 4x4

Post autor: lk7 »

mariu_sz pisze:
20 cze 2023, 10:23
KamiloGda pisze:
Mam wcześniejszy cennik i poza przesunięciem jednego wiersza z kołami oraz zmianą roku modelowego nie zauważyłem żadnych zmian. Fakt, że mam cennik z początku czerwca.
Elektroniczna blokada drzwi tylnich stała się częścią pakietu rodzinnego. Mimo to wciąż ta opcja jest jako osobna pozycja w tym nowym cenniku, ale to błąd, bo w MY2024 ma być tylko w ramach pakietu rodzinnego.

mariu_sz
Samochód: Octavia 2FL Combi 1.8TSI Elegance

Post autor: mariu_sz »

lk7 pisze:
20 cze 2023, 11:08
mariu_sz pisze:
KamiloGda pisze:
Elektroniczna blokada drzwi tylnich stała się częścią pakietu rodzinnego. Mimo to wciąż ta opcja jest jako osobna pozycja w tym nowym cenniku, ale to błąd, bo w MY2024 ma być tylko w ramach pakietu rodzinnego.
Faktycznie jest to podane w nowym cenniku, mój błąd nie zauważyłem.

"Pakiet Rodzinny (pojemnik na odpadki, rolety przeciwsłoneczne szyb bocznych tylnych drzwi, Door Protection, elektryczna blokada otwarcia tylnych drzwi od wewnątrz)"

Wydaje mi się, że do pakietu rodzinnego ją po prostu dodali, ale można też ją zamówić jako osobną opcję, oddzielnie bez pakietu rodzinnego i dlatego została w cenniku jako oddzielna pozycja.

lk7
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190KM 4x4

Post autor: lk7 »

No nie można, info bezpośrednio od dealera. To jest błąd w nowym cenniku. Tak samo jak rolety do tylnich drzwi nie są dostępne tak po prostu osobno, a tylko w ramach jakiegoś pakietu. Po prostu Skoda sobie upraszcza planowanie produkcji grupując coraz bardziej te drobne opcje w pakiety.

Awatar użytkownika
robkio76
Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4

Post autor: robkio76 »

mariu_sz pisze:
20 cze 2023, 11:18
lk7 pisze:
20 cze 2023, 11:08
mariu_sz pisze:

Faktycznie jest to podane w nowym cenniku, mój błąd nie zauważyłem.

"Pakiet Rodzinny (pojemnik na odpadki, rolety przeciwsłoneczne szyb bocznych tylnych drzwi, Door Protection, elektryczna blokada otwarcia tylnych drzwi od wewnątrz)"

Wydaje mi się, że do pakietu rodzinnego ją po prostu dodali, ale można też ją zamówić jako osobną opcję, oddzielnie bez pakietu rodzinnego i dlatego została w cenniku jako oddzielna pozycja.
a co ciekawe konfigurator na stronie skody nic o tych zmianach nie wspomina

tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Post autor: tomnowy »

z tego co pametam elektroniczna blokda tylnych drzwi byla w 2022 w pakiecie rodzinny na poczatku roku wycieta z opcji, ze wzgledu na brak czesci,

ODPOWIEDZ