Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
KamiloGda
- Samochód: Skoda Kodiaq SportLine 1.5 TSI w produkcji
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Jakie różnice jeszcze zauważyliście wedle cennika 2023 i modelowego 2024?
Przestój ma być 2-3 tygodnie w sierpniu bo cała fabryka idzie na urlop. Przynajmniej takie informacje udało mi się uzyskać.
W nowym cenniku widzę że nie ma możliwości rozszerzenia gwarancji bez pakietów serwisowych
Podobno w którymś z biuletynów Skody było info że w sierpniu fabryka normalnie pracuje... więc potwierdza się że każdy z dealerów sprzedaje inne informacje
-
lk7
- Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190KM 4x4
Elektroniczna blokada drzwi tylnich stała się częścią pakietu rodzinnego. Mimo to wciąż ta opcja jest jako osobna pozycja w tym nowym cenniku, ale to błąd, bo w MY2024 ma być tylko w ramach pakietu rodzinnego.
Faktycznie jest to podane w nowym cenniku, mój błąd nie zauważyłem.lk7 pisze: ↑20 cze 2023, 11:08Elektroniczna blokada drzwi tylnich stała się częścią pakietu rodzinnego. Mimo to wciąż ta opcja jest jako osobna pozycja w tym nowym cenniku, ale to błąd, bo w MY2024 ma być tylko w ramach pakietu rodzinnego.
"Pakiet Rodzinny (pojemnik na odpadki, rolety przeciwsłoneczne szyb bocznych tylnych drzwi, Door Protection, elektryczna blokada otwarcia tylnych drzwi od wewnątrz)"
Wydaje mi się, że do pakietu rodzinnego ją po prostu dodali, ale można też ją zamówić jako osobną opcję, oddzielnie bez pakietu rodzinnego i dlatego została w cenniku jako oddzielna pozycja.
-
lk7
- Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190KM 4x4
No nie można, info bezpośrednio od dealera. To jest błąd w nowym cenniku. Tak samo jak rolety do tylnich drzwi nie są dostępne tak po prostu osobno, a tylko w ramach jakiegoś pakietu. Po prostu Skoda sobie upraszcza planowanie produkcji grupując coraz bardziej te drobne opcje w pakiety.
- robkio76
- Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4
a co ciekawe konfigurator na stronie skody nic o tych zmianach nie wspominamariu_sz pisze: ↑20 cze 2023, 11:18Faktycznie jest to podane w nowym cenniku, mój błąd nie zauważyłem.
"Pakiet Rodzinny (pojemnik na odpadki, rolety przeciwsłoneczne szyb bocznych tylnych drzwi, Door Protection, elektryczna blokada otwarcia tylnych drzwi od wewnątrz)"
Wydaje mi się, że do pakietu rodzinnego ją po prostu dodali, ale można też ją zamówić jako osobną opcję, oddzielnie bez pakietu rodzinnego i dlatego została w cenniku jako oddzielna pozycja.
z tego co pametam elektroniczna blokda tylnych drzwi byla w 2022 w pakiecie rodzinny na poczatku roku wycieta z opcji, ze wzgledu na brak czesci,