tez
Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
dzentelman
- Samochód: SUPERB 2.0 TSI
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Im mniej bajerów tym szybciej będzie
- robkio76
- Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4
chyba nie. bardziej zależy od tego jakie fabryka ma plany produkcyjne a te wynikają z zamówień. Jeżeli jest więcej zamówień 1.5tsi to one będą robione w dłuższych seriach więc będzie szybciej.
Generalnie myślę że na plany produkcyjne wpływa wiele czynników jak np. pracują i mają przepustowość różne działy fabryki (lakiernia, dział z silnikami, skrzyniami itp), dostępność komponentów, awarie, ludzie.
Same bajery mogą wpłynąć tylko na długość montażu pojedynczego samochodu ale przy takiej automatyzacji produkcji ten czas myślę że wydłuża się nieznacznie.
- robkio76
- Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4
ja składałem zamówienie 22marca (to chyba 12tydzień) i brak jakichkolwiek informacji o produkcji ale szacuję na koniec września lub początek października.
Ty możesz mieć wcześnie bo masz 1.5tsi które podobno mają krótsze terminy produkcji (tak mi mówili w salonie jak zamawiałem swojego ale ile w tym prawdy?)
Nasze auto zamówione w lutym 2022 - w teorii mamy termin produkcji na przełom czerwca i lipca, czyli 1,5 roku czekania. Do tego dealer nam zapowiedział, że podniesie nam cenę o kilka tysi.
Osobiście nie sądzę, żebym kiedyś jeszcze zamówiła skodę, za dużo nerwów, czekania, dezinformacji.
Osobiście nie sądzę, żebym kiedyś jeszcze zamówiła skodę, za dużo nerwów, czekania, dezinformacji.
Który dealer?Morganna pisze: ↑19 maja 2023, 14:41Nasze auto zamówione w lutym 2022 - w teorii mamy termin produkcji na przełom czerwca i lipca, czyli 1,5 roku czekania. Do tego dealer nam zapowiedział, że podniesie nam cenę o kilka tysi.
-
lk7
- Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190KM 4x4
To jest chyba bieżący rekord forum, po tym jak @elektrod odebrał swoje auto
@Morganna Możesz dopisać kilka szczegółów odnośnie zamówienia? Może to jakaś bardzo specyficzna kombinacja silnika/koloru/wyposażenia
2.0 Tsi 4x4, l and k, z bajerami. Informacja przy zamówieniu brzmiała 6-12 miesięcy oczekiwania i to było dla nas w porządku. 18 miesięcy nie jest już dla nas ok, ale co mamy zrobić teraz? Już nie zostało nic, jak czekać i ewentualnie opisywać swoją historię, może ktoś wyciągnie z niej wnioski. Żałuję, że nie wzięliśmy Kii wtedy, albo Hyundaia.
-
Dominik
- Samochód: Kodiaq 2023 - 2.0 TDI 200KM 4x4 L&K Lava Blu
Ja zamawialem w marcu 2022. W DE.
2.0 TDI, 200KM, 4x4, L&K + grzana szyba, i pare innych dodatkow. LavaBlue. Bez haka i panoramy w sumie wszystko. Chcialem Sportline ale nie bylo dostepnego wtedy cantona, martwego pola itd. Tylko L&K to mial. Termin produkcji mam na pazdziernik tego roku, pojawil sie jakies 1,5 m-ca temu. Cena bez zmian z dnia zamowienia. Masakra... a i w DE juz nie mozna zamowic Kodiaqa z uwagi na nowy model ktory ma wyjsc pod koniec roku.
2.0 TDI, 200KM, 4x4, L&K + grzana szyba, i pare innych dodatkow. LavaBlue. Bez haka i panoramy w sumie wszystko. Chcialem Sportline ale nie bylo dostepnego wtedy cantona, martwego pola itd. Tylko L&K to mial. Termin produkcji mam na pazdziernik tego roku, pojawil sie jakies 1,5 m-ca temu. Cena bez zmian z dnia zamowienia. Masakra... a i w DE juz nie mozna zamowic Kodiaqa z uwagi na nowy model ktory ma wyjsc pod koniec roku.