Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
robkio76
Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: robkio76 »

Fonix pisze:
10 maja 2023, 18:28
Szybko zmienisz zdanie co do tego "fajnego bajeru" ;) Ja żałuję, że nie udało się kupić samych rolet.
dlaczego twierdzisz że osłonki rantów drzwi nie są fajne i przydatny dodatek?

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

keram
Samochód: Skoda Kodiaq Style 1,5 150KM

Post autor: keram »

Warto dodać że dźwiękochłonne są tylko szyby z przodu.
Z tyłu można mieć co najwyżej sunset i rolety.

Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
robkio76

keram pisze:
10 maja 2023, 21:26
Warto dodać że dźwiękochłonne są tylko szyby z przodu.
Z tyłu można mieć co najwyżej sunset i rolety.

Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka
👍

Fonix
Samochód: Style 1.5tsi

Post autor: Fonix »

robkio76 pisze:
10 maja 2023, 19:58
Fonix pisze:
10 maja 2023, 18:28
Szybko zmienisz zdanie co do tego "fajnego bajeru" ;) Ja żałuję, że nie udało się kupić samych rolet.
dlaczego twierdzisz że osłonki rantów drzwi nie są fajne i przydatny dodatek?
Bo padają jak muchy. Większość moich znajomych w ten czy inny sposób przynajmniej jeden już popsuła lub wyłamała. I jakoś tak ciężej się drzwi domyka.

Cahir
Samochód: Skoda Kodiaq Style 1,5 TSI

Post autor: Cahir »

Fonix pisze:
10 maja 2023, 22:36
[
Bo padają jak muchy. Większość moich znajomych w ten czy inny sposób przynajmniej jeden już popsuła lub wyłamała. I jakoś tak ciężej się drzwi domyka.
A od czego jest gwarancja?
W każdym aucie mam poobijane drzwi na rantach, bo zawsze gdzieś się uderzy - nawet przy super uważaniu.
Dźwiękochłonne szyby też mam, ale to jak ktos wspomniał tylko z przodu - z tyłu ich nie ma. Sunset też mam a pakietu premium snu nie brałem

Fonix
Samochód: Style 1.5tsi

Post autor: Fonix »

Cahir pisze:
11 maja 2023, 4:06
Fonix pisze:
10 maja 2023, 22:36
[
No na pewno nie od wyłamanych części. I to nie o sąsiedni samochód, a np. przez kurtkę wychodzącego dziecka. A nawet gdyby chodziło o wady fabryczne, to życie nie jest od spędzania go w serwisie z pierdołami.

RoznieBywa
Samochód: Kodiaq

Post autor: RoznieBywa »

Cahir pisze:
W każdym aucie mam poobijane drzwi na rantach, bo zawsze gdzieś się uderzy - nawet przy super uważaniu.
Gdyby w każdym aucie istniał automatyczny system kamer w lusterkach rejestrujący obijających, a następnie wysyłający im obciążenie za kolizję nikt nie miałby wątpliwości nad sensem istnienia oraz zakupu takich rozwiązań jak pakiet rodzinny. Pewnie wtedy nawet większość dzisiaj narzekających wychwalałaby go pod niebiosa jaki to on zmyślny i ile dzięki niemu zaoszczędzili. W rzeczywistości jednak takiego systemu nie ma, za to pełne są ulice ludzi którzy "absolutnie zawsze uważają wysiadając" i "nigdy im się nie zdarzyło kogoś obić" oraz co drugi samochód w którym "ktoś" jednak to zrobił. W firmowych Kodiaqach z oczywistych względów nie zamawiają tego dodatku, ale mam w prywatnym i mogąc porównać na co dzień chociażby zamykanie drzwi w jednym jak i drugim mogę stwierdzić, że negatywne opinie na ten temat są mocno przesadzone. O zaletach tego rozwiązania w garażu gdzie nie trzeba uważać ani na ścianę ani na obok zaparkowany samochód nie ma nawet co wspominać. Co do gwarancji: nie obejmuje ona np. wyłamania, ale jeżeli komuś zdarzają się aż tak ekstremalne przypadki to czy nie zdarzyłyby mu się także te "inne", których oczywiście by nie zauważył, a w ogóle to "dziecko walnęło i on nie widział". Rozbrajający są natomiast ludzie w tych wszystkich firmówkach, którzy z uwagi na to że nie musieli na nie wyłożyć własnej kasy w ogóle o nie nie dbają i snują teorie na temat tego jak "samochód to tylko rzecz i podlega przecież zużyciu, a w ogóle to takie obicia to nic wielkiego i np. we Francji to w ogóle mają więcej luzu". Jednak jakby tym samym ludziom równie "niechcący" przypalić papierosem markowe ubranie, wytrącić smartfona z ręki, uszkodzić piłką elewacje w domu itp. to zaraz zmieniałaby się im narracja bo to już przecież "inna sprawa".

Awatar użytkownika
robkio76

RoznieBywa pisze:
11 maja 2023, 8:35
Cahir pisze:
Gdyby w każdym aucie istniał automatyczny system kamer w lusterkach rejestrujący obijających, a następnie wysyłający im obciążenie za kolizję nikt nie miałby wątpliwości nad sensem istnienia oraz zakupu takich rozwiązań jak pakiet rodzinny. Pewnie wtedy nawet większość dzisiaj narzekających wychwalałaby go pod niebiosa jaki to on zmyślny i ile dzięki niemu zaoszczędzili. W rzeczywistości jednak takiego systemu nie ma, za to pełne są ulice ludzi którzy "absolutnie zawsze uważają wysiadając" i "nigdy im się nie zdarzyło kogoś obić" oraz co drugi samochód w którym "ktoś" jednak to zrobił. W firmowych Kodiaqach z oczywistych względów nie zamawiają tego dodatku, ale mam w prywatnym i mogąc porównać na co dzień chociażby zamykanie drzwi w jednym jak i drugim mogę stwierdzić, że negatywne opinie na ten temat są mocno przesadzone. O zaletach tego rozwiązania w garażu gdzie nie trzeba uważać ani na ścianę ani na obok zaparkowany samochód nie ma nawet co wspominać. Co do gwarancji: nie obejmuje ona np. wyłamania, ale jeżeli komuś zdarzają się aż tak ekstremalne przypadki to czy nie zdarzyłyby mu się także te "inne", których oczywiście by nie zauważył, a w ogóle to "dziecko walnęło i on nie widział". Rozbrajający są natomiast ludzie w tych wszystkich firmówkach, którzy z uwagi na to że nie musieli na nie wyłożyć własnej kasy w ogóle o nie nie dbają i snują teorie na temat tego jak "samochód to tylko rzecz i podlega przecież zużyciu, a w ogóle to takie obicia to nic wielkiego i np. we Francji to w ogóle mają więcej luzu". Jednak jakby tym samym ludziom równie "niechcący" przypalić papierosem markowe ubranie, wytrącić smartfona z ręki, uszkodzić piłką elewacje w domu itp. to zaraz zmieniałaby się im narracja bo to już przecież "inna sprawa".
Masz rację tylko te osłonki rantów drzwi chronia raczej tylko brzegi kodiaka nie np innych samochodów oraz niu uchronia przed obiciem przez otwierane drzwi samochodu stojącego obok.
Co do dbania to się zgadzam z Tobą. Jak samochód jest twój to rób sobie z nim co chcesz, nawet pomaluj sprayem jak masz taką wolę ale przy okazji tego nie niszcz cudzej własności. Jezeli jeździsz służbówką to szanuj czyjąś własność gdyż właściciel chciałby mieć samochód nie zniszczony

Bili
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K

Post autor: Bili »

Po 9 miesiącach od zamówienia mam termin produkcji. Teraz to dopiero się zaczyna oczekiwanie.

dzentelman
Samochód: SUPERB 2.0 TSI

Post autor: dzentelman »

Bili pisze:
11 maja 2023, 10:50
Po 9 miesiącach od zamówienia mam termin produkcji. Teraz to dopiero się zaczyna oczekiwanie.
zazdro! :) pochwal się co konkretnie zamówiłeś? :)

ODPOWIEDZ