Usterki w moim Kodiaqu

Opis problemów i usterek wraz z ich sposobem rozwiązania
kkriss
Samochód: Kodiaq 2.o tsi

Re: Usterki w moim Kodiaqu

Post autor: kkriss »

Tak ale ja myślę o takim 3-letnim, jeszcze na gwarancji producenta. Myślę, że w granicy 220k

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

JacekJ
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TSI 180 KM DSG 4x4

Post autor: JacekJ »

lighting pisze:
25 maja 2017, 8:11
kkriss pisze:
25 maja 2017, 5:49
Myślę o bmw x5.
Piękne auto. Ale (podobnie jak XC90) to ponad 300 tysięcy. Tam nic nie powinno skrzypieć :)

Jakie 300 tys .... ja wyjezdzam z salonu za 229.000 z 5 letnia gwarancja i na prawdę bogatym wyposażeniem.

JacekJ
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TSI 180 KM DSG 4x4

Post autor: JacekJ »

JacekJ pisze:
25 maja 2017, 8:36
lighting pisze:
kkriss pisze:
25 maja 2017, 5:49
Myślę o bmw x5.
Piękne auto. Ale (podobnie jak XC90) to ponad 300 tysięcy. Tam nic nie powinno skrzypieć :)

Jakie 300 tys .... ja wyjezdzam z salonu za 229.000 z 5 letnia gwarancja i na prawdę bogatym wyposażeniem.
przepraszam nie wczytałem się w temat - 300 dotyczyło X5 / XC90 a to faktycznie taki poziom ceny.

Easy
Samochód: Octavia

Post autor: Easy »

Skorek pisze:
19 kwie 2017, 22:31
No i zgodnie z planem dzisiaj w moim Kodiaq został wymieniony moduł odpowiedzialny za wyświetlanie informacji na panelu głównym. Podobno ma teraz wszystko hulać już bez problemu. Niestety podczas pobytu w serwisie okazało się, że należy też poprawić oprogramowanie odpowiedzialne za system eCall, które nie zawsze działa poprawnie i wyskakują błędy, które skutkują wyświetlaniem się pomarańczowej kontrolki z komunikatem, że łączność z centrum alarmowym jest niemożliwa. Nie dotyczy to tylko mojego egzemplarza, a problem dotyczy większej ilości aut, które będą a nawet już są objęte programem przywoławczym. Polegać to ma na wymianie oprogramowania łączności z centrum serwisowym. W ogóle w tej chwili jak udało mi się nieoficjalnie dowiedzieć dla modelu Kodiaq takich akcji przywoławczych dotyczących różnego rodzaju usterek produkcyjnych jest w tej chwili aż 14 !!!!! Dlatego Ci co czekają na auta powinni raczej się cieszyć bo błędów z początku produkcji jest aż nadto dużo. Na potwierdzenie tego napiszę tylko, że w sprawie drugiego auta kupionego do mojej firmy już dzisiaj dostałem informację o konieczności pojawienia się w serwisie i przeprogramowania komputera. Mam tylko nadzieję, że to złe miłego początki bo autem naprawdę fajnie się jeździ.
Uzupełniając jeszcze informację dotyczącą braku w moim aucie oświetlenia Led i Ambiente napiszę, że doszedłem do porozumienia z dealerem i w ramach rekompensaty otrzymam oryginalny box dachowy

Obrazek

free image hosting

Apropo radia, był na to akcje naprawcze i na cały careconnect. Jakaś Octavia w jednym z salonów całą noc wysyłała komunikaty o wypadku do centrali. W Kodiaqach był ten sam problem, który poszedł dalej w stronę MIB'a. Przy odbiorze samochodu, po prostu pytajcie czy Wasza sztuka była objęta tym problemem :) Choć od 20 tygodnia produkcyjnego nie powinno być problemu. Jakoś tak wychodzi zmiana roku modelowego.

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

22. tydzień.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

Marcin
Samochód: WRX STI 04'; Corolla TS 02', Scala 19'

Post autor: Marcin »

Zgadza się 22 tydzień.
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.

lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: lighting »

Marcinie, a czy wiadomo Ci coś n/t zmian jakościowych w Kodiakach produkowanych po 22. tygodniu ?
DO developer

Marcin
Samochód: WRX STI 04'; Corolla TS 02', Scala 19'

Post autor: Marcin »

Zawsze są jakieś zmiany w produkcji. Prawda jest taka, że ciężko na chwilę obecną coś powiedzieć. Mimo to, obstawiam, że będzie sporo zmian - ale dopiero po wyjściu Karoq'a. Jestem niemal pewien, że Kodiaq dostanie chociażby kokpit LCD tak jak Karoq. Odnośnie samej jakości, sprawę dyktują Czesi. Rozmawiałem z jednym klientem który zakupił w Anglii Superba w 2015 roku i teraz chce zakupić drugiego w Polsce - jego zdaniem samochody na rynek angielski są lepiej wykonane. Moim zdaniem to tylko subiektywna ocena, bo różnią się wzorami tapicerek i nieznacznie wyposażeniem standardowym. Z drugiej strony Czesi na swój rodzimy rynek wypuszczają własne samochody w wyższych cenach i gorszych wyposażeniach. Także pytanie raczej należy do tych z zakładki "Trudne pytania" :) Choroby wieku dziecięcego są z każdym dniem naprawiane, Kodiaqi już miały (o ile dobrze pamiętam) dwie akcje serwisowe, większość z nich zostałą wykonana jeszcze zanim samochody trafiły do klientów - chyba, że klient odebrał wcześniej samochód, lub serwis konkretnego ASO zaspał...
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.

Staszek1
Samochód: superb , kodiaq . lancer evo :)

Post autor: Staszek1 »

http://cc-cloud.skoda-auto.com/cze/cze/ ... A%5B%5D%7D

zobacz na paletę kolorów na rynek Czeski , zagłówki z opcja podparcia głowy w czasie snu tez sa , a u nas ?

Staszek1
Samochód: superb , kodiaq . lancer evo :)

Post autor: Staszek1 »

JacekJ pisze:
25 maja 2017, 9:56
JacekJ pisze:
25 maja 2017, 8:36
lighting pisze:

przepraszam nie wczytałem się w temat - 300 dotyczyło X5 / XC90 a to faktycznie taki poziom ceny.
masz konkretna wycenę czy to oferty brokerów ?

ODPOWIEDZ