Usterki w moim Kodiaqu

Opis problemów i usterek wraz z ich sposobem rozwiązania
Skorek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 AUTOMAT

Re: Usterki w moim Kodiaqu

Post autor: Skorek »

Skorek pisze:
08 kwie 2017, 8:37
Wczoraj do mnie zadzwonił salon z informacją, że we wtorek dotrze panel do Kodiakq. Zanim jednak tak się stało musiałem zrobić niezłą awanturę ponieważ to co się dzieje u dealera to nawet Monty Python by nie wymyślił i poziom absurdu przeraża. "Chłopcy" zaczynają mi sugerować, że tak naprawdę nie zamówiłem Ambiente i oświetlenia led choć mam to na piśmie. Po drugie w ramach rekompensaty chcą wręczyć mi voucher 1000 zł. na akcesoria. Mam się zadowolić dywanikami, nakładkami na pedały i innymi duperelami... oni spierdolili sprawę po całości i maja wyjść z opresji bez szwanku, a ja mam się cieszyć gadżetami... dobre!!! Niestety, ale tak nie będzie gdyż i w innych sprawach profesjonalizmu brak. Np podczas wstawiania samochodu do weryfikowania sprawy z wyświetlaczem kazali dzwonić mi do leasingu o to by ten wyraził zgodę na naprawę. Jako, że wcześniej nie miałem żadnego leasingu i wiedzy na temat tego co trzeba w takich sytuacjach robić grzecznie zadzwoniłem. Okazało się, że niepotrzebnie gdyż nie ma takiego wymogu i o niczym takim nie muszę informować. Straciłem tylko pół godziny na dzwonienie i załatwianie tej sprawy. Później przy wyjeździe serwis informował mnie, że choć straciłem pół dnia i nie udało się naprawić auta bo części trzeba ściągnąć z Czech to przynajmniej mam umyte auto. Oczywiście nic takiego nie miało miejsca i samochód wyjechał tak jak został wstawiony, czyli bez umycia. Kolejna niezgodność to to, że jak już usterka została zdiagnozowana to twierdzili, że o tym fakcie dzień wcześniej informowali moją żonę. Oczywiście i tu kłamali ponieważ nic takiego nie miało miejsca i nikt nie dzwonił z taka informacją. Czyli kolejna wpadka. Nie licząc jeszcze tego, że kiedy odbierałem auto osoba wydająca mi samochód usiłowala wmówić mi, że Hankook to stara brytyjska firma. Bzdurę tę powtarzając z pięć razy.
Tak na dzień dzisiejszy przedstawia się tylko 2 tygodniowa współpraca z dealerem.
Oczywiście tego tak nie zostawię i będę kontaktował się ze Skoda Auto Poland aby naświetlić im profesjonalizm dealera

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Tomala72
Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7

Post autor: Tomala72 »

Kolego Skorek
Pochwal się dilerem.

Skorek

POL-MOT Auto Z Warszawy

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Na Gruchacza?
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

Skorek

Połczyńska

Skorek

No i zgodnie z planem dzisiaj w moim Kodiaq został wymieniony moduł odpowiedzialny za wyświetlanie informacji na panelu głównym. Podobno ma teraz wszystko hulać już bez problemu. Niestety podczas pobytu w serwisie okazało się, że należy też poprawić oprogramowanie odpowiedzialne za system eCall, które nie zawsze działa poprawnie i wyskakują błędy, które skutkują wyświetlaniem się pomarańczowej kontrolki z komunikatem, że łączność z centrum alarmowym jest niemożliwa. Nie dotyczy to tylko mojego egzemplarza, a problem dotyczy większej ilości aut, które będą a nawet już są objęte programem przywoławczym. Polegać to ma na wymianie oprogramowania łączności z centrum serwisowym. W ogóle w tej chwili jak udało mi się nieoficjalnie dowiedzieć dla modelu Kodiaq takich akcji przywoławczych dotyczących różnego rodzaju usterek produkcyjnych jest w tej chwili aż 14 !!!!! Dlatego Ci co czekają na auta powinni raczej się cieszyć bo błędów z początku produkcji jest aż nadto dużo. Na potwierdzenie tego napiszę tylko, że w sprawie drugiego auta kupionego do mojej firmy już dzisiaj dostałem informację o konieczności pojawienia się w serwisie i przeprogramowania komputera. Mam tylko nadzieję, że to złe miłego początki bo autem naprawdę fajnie się jeździ.
Uzupełniając jeszcze informację dotyczącą braku w moim aucie oświetlenia Led i Ambiente napiszę, że doszedłem do porozumienia z dealerem i w ramach rekompensaty otrzymam oryginalny box dachowy

Obrazek

free image hosting

chrapek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: chrapek »

box na wypadek jakby bagażnik w Kodiaqu jednak okazał się za mały :D

Awatar użytkownika
milesia
Samochód: KODIAQ Style 1,4 TSI 150kM

Post autor: milesia »

Skorek pisze:
19 kwie 2017, 22:31
Niestety podczas pobytu w serwisie okazało się, że należy też poprawić oprogramowanie odpowiedzialne za system eCall, które nie zawsze działa poprawnie i wyskakują błędy, które skutkują wyświetlaniem się pomarańczowej kontrolki z komunikatem, że łączność z centrum alarmowym jest niemożliwa. Nie dotyczy to tylko mojego egzemplarza, a problem dotyczy większej ilości aut, które będą a nawet już są objęte programem przywoławczym.
Dziś wieczorem właśnie włączył się taki komunikat fuck !!!

Obrazek

upload pictures
Do miłego
Milesia :P

Skorek

chrapek pisze:
19 kwie 2017, 22:50
box na wypadek jakby bagażnik w Kodiaqu jednak okazał się za mały :D
Już dzisiaj rejestruję się na forum Citigo i liczę, że dobrze opylę :D

Skorek

milesia pisze:
19 kwie 2017, 22:55
Skorek pisze:
19 kwie 2017, 22:31
Niestety podczas pobytu w serwisie okazało się, że należy też poprawić oprogramowanie odpowiedzialne za system eCall, które nie zawsze działa poprawnie i wyskakują błędy, które skutkują wyświetlaniem się pomarańczowej kontrolki z komunikatem, że łączność z centrum alarmowym jest niemożliwa. Nie dotyczy to tylko mojego egzemplarza, a problem dotyczy większej ilości aut, które będą a nawet już są objęte programem przywoławczym.
Dziś wieczorem właśnie włączył się taki komunikat fuck !!!

Obrazek

upload pictures
O właśnie coś takiego wyskakiwało i w dwóch moich autach. Ale nie martw się Milesia to problemy wieku dziecięcego i już producent podjął działania. Da się z tym żyć, gorzej byłoby gdyby kierownica się blokowała i możliwa byłaby tylko jazda po rondzie :D Podobno tak samo przez pierwsze miesiące sprzedaży było z ostatnią wersją Superba, ale chłopcy ze Skody szybko poradzili sobie z problemami i teraz jak słyszałem takowe problemy już nie występują.

ODPOWIEDZ