Skorek pisze: ↑08 kwie 2017, 8:37Wczoraj do mnie zadzwonił salon z informacją, że we wtorek dotrze panel do Kodiakq. Zanim jednak tak się stało musiałem zrobić niezłą awanturę ponieważ to co się dzieje u dealera to nawet Monty Python by nie wymyślił i poziom absurdu przeraża. "Chłopcy" zaczynają mi sugerować, że tak naprawdę nie zamówiłem Ambiente i oświetlenia led choć mam to na piśmie. Po drugie w ramach rekompensaty chcą wręczyć mi voucher 1000 zł. na akcesoria. Mam się zadowolić dywanikami, nakładkami na pedały i innymi duperelami... oni spierdolili sprawę po całości i maja wyjść z opresji bez szwanku, a ja mam się cieszyć gadżetami... dobre!!! Niestety, ale tak nie będzie gdyż i w innych sprawach profesjonalizmu brak. Np podczas wstawiania samochodu do weryfikowania sprawy z wyświetlaczem kazali dzwonić mi do leasingu o to by ten wyraził zgodę na naprawę. Jako, że wcześniej nie miałem żadnego leasingu i wiedzy na temat tego co trzeba w takich sytuacjach robić grzecznie zadzwoniłem. Okazało się, że niepotrzebnie gdyż nie ma takiego wymogu i o niczym takim nie muszę informować. Straciłem tylko pół godziny na dzwonienie i załatwianie tej sprawy. Później przy wyjeździe serwis informował mnie, że choć straciłem pół dnia i nie udało się naprawić auta bo części trzeba ściągnąć z Czech to przynajmniej mam umyte auto. Oczywiście nic takiego nie miało miejsca i samochód wyjechał tak jak został wstawiony, czyli bez umycia. Kolejna niezgodność to to, że jak już usterka została zdiagnozowana to twierdzili, że o tym fakcie dzień wcześniej informowali moją żonę. Oczywiście i tu kłamali ponieważ nic takiego nie miało miejsca i nikt nie dzwonił z taka informacją. Czyli kolejna wpadka. Nie licząc jeszcze tego, że kiedy odbierałem auto osoba wydająca mi samochód usiłowala wmówić mi, że Hankook to stara brytyjska firma. Bzdurę tę powtarzając z pięć razy.
Tak na dzień dzisiejszy przedstawia się tylko 2 tygodniowa współpraca z dealerem.
Oczywiście tego tak nie zostawię i będę kontaktował się ze Skoda Auto Poland aby naświetlić im profesjonalizm dealera
Usterki w moim Kodiaqu
Re: Usterki w moim Kodiaqu
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Kolego Skorek
Pochwal się dilerem.
Pochwal się dilerem.
POL-MOT Auto Z Warszawy
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Na Gruchacza?
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
Połczyńska
No i zgodnie z planem dzisiaj w moim Kodiaq został wymieniony moduł odpowiedzialny za wyświetlanie informacji na panelu głównym. Podobno ma teraz wszystko hulać już bez problemu. Niestety podczas pobytu w serwisie okazało się, że należy też poprawić oprogramowanie odpowiedzialne za system eCall, które nie zawsze działa poprawnie i wyskakują błędy, które skutkują wyświetlaniem się pomarańczowej kontrolki z komunikatem, że łączność z centrum alarmowym jest niemożliwa. Nie dotyczy to tylko mojego egzemplarza, a problem dotyczy większej ilości aut, które będą a nawet już są objęte programem przywoławczym. Polegać to ma na wymianie oprogramowania łączności z centrum serwisowym. W ogóle w tej chwili jak udało mi się nieoficjalnie dowiedzieć dla modelu Kodiaq takich akcji przywoławczych dotyczących różnego rodzaju usterek produkcyjnych jest w tej chwili aż 14 !!!!! Dlatego Ci co czekają na auta powinni raczej się cieszyć bo błędów z początku produkcji jest aż nadto dużo. Na potwierdzenie tego napiszę tylko, że w sprawie drugiego auta kupionego do mojej firmy już dzisiaj dostałem informację o konieczności pojawienia się w serwisie i przeprogramowania komputera. Mam tylko nadzieję, że to złe miłego początki bo autem naprawdę fajnie się jeździ.
Uzupełniając jeszcze informację dotyczącą braku w moim aucie oświetlenia Led i Ambiente napiszę, że doszedłem do porozumienia z dealerem i w ramach rekompensaty otrzymam oryginalny box dachowy

free image hosting
Uzupełniając jeszcze informację dotyczącą braku w moim aucie oświetlenia Led i Ambiente napiszę, że doszedłem do porozumienia z dealerem i w ramach rekompensaty otrzymam oryginalny box dachowy

free image hosting
box na wypadek jakby bagażnik w Kodiaqu jednak okazał się za mały 
- milesia
- Samochód: KODIAQ Style 1,4 TSI 150kM
Dziś wieczorem właśnie włączył się taki komunikat fuck !!!Skorek pisze: ↑19 kwie 2017, 22:31Niestety podczas pobytu w serwisie okazało się, że należy też poprawić oprogramowanie odpowiedzialne za system eCall, które nie zawsze działa poprawnie i wyskakują błędy, które skutkują wyświetlaniem się pomarańczowej kontrolki z komunikatem, że łączność z centrum alarmowym jest niemożliwa. Nie dotyczy to tylko mojego egzemplarza, a problem dotyczy większej ilości aut, które będą a nawet już są objęte programem przywoławczym.

upload pictures
Do miłego
Milesia
Milesia
O właśnie coś takiego wyskakiwało i w dwóch moich autach. Ale nie martw się Milesia to problemy wieku dziecięcego i już producent podjął działania. Da się z tym żyć, gorzej byłoby gdyby kierownica się blokowała i możliwa byłaby tylko jazda po rondziemilesia pisze: ↑19 kwie 2017, 22:55Dziś wieczorem właśnie włączył się taki komunikat fuck !!!Skorek pisze: ↑19 kwie 2017, 22:31Niestety podczas pobytu w serwisie okazało się, że należy też poprawić oprogramowanie odpowiedzialne za system eCall, które nie zawsze działa poprawnie i wyskakują błędy, które skutkują wyświetlaniem się pomarańczowej kontrolki z komunikatem, że łączność z centrum alarmowym jest niemożliwa. Nie dotyczy to tylko mojego egzemplarza, a problem dotyczy większej ilości aut, które będą a nawet już są objęte programem przywoławczym.
upload pictures