Ja w 2017 też nic nie dostałem i wcale nie zamierzałem się dopominać. Po co mi to, przecież mam maskę w aucie i to nie przezroczystą. Wtedy oficjalna wersja była chyba taka, że do mojego modelu nie dają.Jaco pisze: ↑06 lis 2022, 23:09Jest akcja serwisowa 10H6 wewnątrz dealerowa, czyli zabierają pokrywy w nowych autach. Dotyczy 2.0 TSI. Mi niestety dali auto bez i powiedzieli że sami tak dostali bo silnik się przegrzewa (buhahah).
"W trakcie kontroli jakości ŠKODA stwierdziła, że w zależności od warunków i okresu użytkowania (jazda sportowa lub nierówne drogi), pokrywa silnika może nie być prawidłowo zamknięta w niektórych modelach ŠKODA. Istnieje ryzyko kontaktu poluzowanej pokrywy silnika z turbiną, co może spowodować stopienie pokrywy i pożar w komorze silnika."
Jak ktoś ma to lepiej niech zdejmie to gówno z materiału PET, które może się zapalić.
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Informacja z przed chwili od mojego dealera.
Akcja serwisowa jest dla aut które odebrano bez jakiejkolwiek osłony silnik i te auta będą miały instalowaną taką miękką gumową bez żadnego logo i bez nawet oznaczenia typu silnika - jest ona docelowa.
Te auta które przyszły z osłoną gumową mają już docelowe rozwiązanie.
PS
Tu taki piękny przykład jak można potanić i zaoszczędzić na osłonach zwalając najpierw na problemu z dostępnoscią, pożar fabryki a na koniec zwalając na pożar samych osłon i względy bezpieczeństwa.
Akcja serwisowa jest dla aut które odebrano bez jakiejkolwiek osłony silnik i te auta będą miały instalowaną taką miękką gumową bez żadnego logo i bez nawet oznaczenia typu silnika - jest ona docelowa.
Te auta które przyszły z osłoną gumową mają już docelowe rozwiązanie.
PS
Tu taki piękny przykład jak można potanić i zaoszczędzić na osłonach zwalając najpierw na problemu z dostępnoscią, pożar fabryki a na koniec zwalając na pożar samych osłon i względy bezpieczeństwa.
Po jakim czasie od złożenia zamówienia mieliście pierwsza przewidywana datę produkcji?
-
__atomek__
- Samochód: Kodiaq 2.0.TDI L&K
Ja po 4
Ja miałem datę potwierdzoną po prawie 11 miesiącach (zamówienie koniec czerwca, informacja w maju na początku miesiąca o produkcji końcem maja i ew odbiorze w czerwcu)
Cześć po 12 mc mam informację że auto się produkuje cyt. maila :samochód jest już produkowany, w tej chwili jest na montażu komponentów
od zaczęcia produkcji po jakim czasie auto powinno się pojawić w salonie ? 2.0 TDI 200KM L&K ? , i jeszcze jedno nie znalazłem na forum macie jakieś propozycje opon zimowych na 20"
auto odbieram zimą więc chcę zamówić zimowe opony żeby odebrać na zimowych cztery lata temu odbierałem karoqa taka sama akcja dowiozłem do delera opony zmienili mi na zimowe .
od zaczęcia produkcji po jakim czasie auto powinno się pojawić w salonie ? 2.0 TDI 200KM L&K ? , i jeszcze jedno nie znalazłem na forum macie jakieś propozycje opon zimowych na 20"
auto odbieram zimą więc chcę zamówić zimowe opony żeby odebrać na zimowych cztery lata temu odbierałem karoqa taka sama akcja dowiozłem do delera opony zmienili mi na zimowe .
Ja na zimę mam 18 , letnie 19 standard L&K
Ok dzięki ja zamówiłem na 20 tam w standardzie są czujniki w felgach dlatego chciałbym pozostać na 20