W co warto doposażyć Kodiaq , a co można pominąć ?

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
Everred
Samochód: Skoda Kodiaq Style 2.0 TSI

Re: W co warto doposażyć Kodiaq , a co można pominąć ?

Post autor: Everred »

Aa czyli jednak asystenci wyjazdów są w pakiecie z Area View, a nie z blind spot detection. To w takim razie dobrze że nie kombinowałem z wywalaniem tego z konfiguracji. Dzięki za informacje!

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

miro.t
Samochód: Misiek 2.0TDI

Post autor: miro.t »

Jeśli tak jest, to ja źle zamówiłem. Myślałem, że Area view to kamery 360 i czujniki cofania.

Awatar użytkownika
fonus
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic

Post autor: fonus »

Asystent wyjazdu tyłem jest w opcji z blind spot detection gdyż jest obsługiwany za pomocą tych samych dodatkowych radarów w tylnym zderzaku. To dla mnie fajny asystent bo codziennie wyjeżdżam właśnie tyłem ze swojej bramy na drogę i mam ograniczona widoczność więc mam nadzieję że mi ułatwi życie

miro.t

No też to zamówiłem, ale dziś się dowiedziałem że zamawiając Area View 360, to też w nim jest ten asystent wyjazdu tyłem. Nie ma natomiast asystenta martwego pola, czyli Blind Spot Detection.

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

To jest świetna sprawa, naprawdę polecam wszystkim.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

kkriss
Samochód: Kodiaq 2.o tsi

Post autor: kkriss »

miro.t pisze:
22 maja 2017, 11:29
No też to zamówiłem, ale dziś się dowiedziałem że zamawiając Area View 360, to też w nim jest ten asystent wyjazdu tyłem. Nie ma natomiast asystenta martwego pola, czyli Blind Spot Detection.
Ale zamawiając "AREA VIEW CAMERA " system wymusza zamówienie zamówienie "BLIND SPOT DETECTION - funkcja monitorowania martwego pola w lusterkach z REAR TRAFFIC ALERT – funkcją wspomagania wyjazdu z miejsca parkingowego"

miro.t

Tak ze swojej ciekawości i dla potomnych, wszedłem na stronę do konfiguratora, no i żeby wybrać Area View to trzeba dobrać pakiet Blind Spot Detection. Więc wychodzi na to, że Area View sam w sobie nie ma tych funkcji.

EDIT.
Byłeś szybszy :)

EDIT. 2
To co wyżej napisałem usłyszałem od sprzedawcy w salonie. Zresztą Jarek na poprzedniej stronie tez to tak napisał, jakby sam Area View zawierał asystenta wyjazdu tyłem.

lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: lighting »

Tak czytam ten wątek i wspomnieliście wszystkie systemy, które do kupy dają auto za 200K zł. :)
Ponieważ jeździłem poprzednio dużymi samochodami, uważam, że w mieście bardzo potrzebna jest kamera cofania do ciasnego parkowania.
Natomiast bez kamery 360 i asystentów parkowania doświadczony kierowca da sobie radę (podobnie z rozpoznawaniem znaków czy lane assist).
DO developer

miro.t

No widzisz to odwrotnie niż ja. Myślę, że bez kamery dam radę, ale bardzo przyzwyczaiłem się do czujników parkowania.

Awatar użytkownika
fonus
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic

Post autor: fonus »

miro.t pisze:
22 maja 2017, 12:57
Zresztą Jarek na poprzedniej stronie tez to tak napisał, jakby sam Area View zawierał asystenta wyjazdu tyłem.
Jarek chyba pisał o adystencie wyjazdu przodem

ODPOWIEDZ