W co warto doposażyć Kodiaq , a co można pominąć ?
Re: W co warto doposażyć Kodiaq , a co można pominąć ?
Aa czyli jednak asystenci wyjazdów są w pakiecie z Area View, a nie z blind spot detection. To w takim razie dobrze że nie kombinowałem z wywalaniem tego z konfiguracji. Dzięki za informacje!
Jeśli tak jest, to ja źle zamówiłem. Myślałem, że Area view to kamery 360 i czujniki cofania.
- fonus
- Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic
Asystent wyjazdu tyłem jest w opcji z blind spot detection gdyż jest obsługiwany za pomocą tych samych dodatkowych radarów w tylnym zderzaku. To dla mnie fajny asystent bo codziennie wyjeżdżam właśnie tyłem ze swojej bramy na drogę i mam ograniczona widoczność więc mam nadzieję że mi ułatwi życie
No też to zamówiłem, ale dziś się dowiedziałem że zamawiając Area View 360, to też w nim jest ten asystent wyjazdu tyłem. Nie ma natomiast asystenta martwego pola, czyli Blind Spot Detection.
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
To jest świetna sprawa, naprawdę polecam wszystkim.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
Ale zamawiając "AREA VIEW CAMERA " system wymusza zamówienie zamówienie "BLIND SPOT DETECTION - funkcja monitorowania martwego pola w lusterkach z REAR TRAFFIC ALERT – funkcją wspomagania wyjazdu z miejsca parkingowego"
Tak ze swojej ciekawości i dla potomnych, wszedłem na stronę do konfiguratora, no i żeby wybrać Area View to trzeba dobrać pakiet Blind Spot Detection. Więc wychodzi na to, że Area View sam w sobie nie ma tych funkcji.
EDIT.
Byłeś szybszy
EDIT. 2
To co wyżej napisałem usłyszałem od sprzedawcy w salonie. Zresztą Jarek na poprzedniej stronie tez to tak napisał, jakby sam Area View zawierał asystenta wyjazdu tyłem.
EDIT.
Byłeś szybszy
EDIT. 2
To co wyżej napisałem usłyszałem od sprzedawcy w salonie. Zresztą Jarek na poprzedniej stronie tez to tak napisał, jakby sam Area View zawierał asystenta wyjazdu tyłem.
Tak czytam ten wątek i wspomnieliście wszystkie systemy, które do kupy dają auto za 200K zł.
Ponieważ jeździłem poprzednio dużymi samochodami, uważam, że w mieście bardzo potrzebna jest kamera cofania do ciasnego parkowania.
Natomiast bez kamery 360 i asystentów parkowania doświadczony kierowca da sobie radę (podobnie z rozpoznawaniem znaków czy lane assist).
Ponieważ jeździłem poprzednio dużymi samochodami, uważam, że w mieście bardzo potrzebna jest kamera cofania do ciasnego parkowania.
Natomiast bez kamery 360 i asystentów parkowania doświadczony kierowca da sobie radę (podobnie z rozpoznawaniem znaków czy lane assist).
DO developer
No widzisz to odwrotnie niż ja. Myślę, że bez kamery dam radę, ale bardzo przyzwyczaiłem się do czujników parkowania.