Około miesiąc wcześniej dostajesz termin.Skorba pisze: ↑28 maja 2022, 15:16Dzięki za info, a z jakim wyprzedzeniem dostałeś plan produkcji. Wg tej średniej za miesiąc mógłbym liczyć na odbiór, tylko jeszcze nie mam żadnego info o zaplanowaniu produkcji. Czy taki plan i realizacja dzieją się z "dnia na dzień" - jak to było w Waszym przypadku?
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
pisałem wcześniej, ale chyba nie udało mi się opublikować. Zamówienie z początku grudnia, pod koniec kwietnia informacja, że termin produkcji to 20 tydzień, początkowo mowa była o 24 tygodniu. W zeszłym tygodniu samochód został wyprodukowany. Czekam na import i dostawę do salonu. 2.0 TSI Style
W moim przypadku zamawiałem w InterAuto na Zakopiańskiej.
Ogólnie od podpisania zamówienia przez pierwsze 7-10 miesięcy nie dostaniecie żadnej informacji prócz "Pana samochód nie ma przypisanej daty produkcji", potem miesiąc lub dwa przed produkcją, dostaniecie informację o szacowanym tygodniu produkcji (to jest termin który może ulec zmianie, albo możecie znowu wylecieć z kolejki), potem miesiąc przed jest termin potwierdzony i wtedy to już takie 100% że się wyprodukuje, ale powiedzmy że 95% że w całości
Pamiętajcie o jednym - zaraz znowu będzie zmiana modelu rocznikowego, a co za tym idzie - zmiana opcji wyposażenia.
elmiko: co się wtedy dzieje ? Dealer się kontaktuje i informuje ?
Jak się nie boi to dzwoni, jak się boi to czeka aż klient sam zapyta
Wiem, że już sporo konfiguracji, które jeszcze nie mają zamrożonego terminu ma błędy i na pewno nie wpadnie w produkcję do momentu 'wyprostowania'. Nawet tych z 2021 roku, które już raz były poprawiane po październiku 2021.
elmiko: a jakie błędy mogą mie konfiguracje ?
Dzięki za odpowiedź, wersja i silnik jak u mnie tylko zamiast haka mam ergo siedzenia... Z tych info to sporo czekania jeszcze przed nami ... Ja zamówiłem we wrześniu...
Dzięki za info,Xeor^ pisze: ↑30 maja 2022, 8:56Około miesiąc wcześniej dostajesz termin.Skorba pisze: ↑28 maja 2022, 15:16Dzięki za info, a z jakim wyprzedzeniem dostałeś plan produkcji. Wg tej średniej za miesiąc mógłbym liczyć na odbiór, tylko jeszcze nie mam żadnego info o zaplanowaniu produkcji. Czy taki plan i realizacja dzieją się z "dnia na dzień" - jak to było w Waszym przypadku?
Pozdrawiam