Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: tomnowy »

Skorba co zamowienie to inna historia, nie ma reguly

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

piter
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI

Post autor: piter »

U mnie np. zamówienie początek sierpnia, termin produkcji niedawno się dopiero pojawił na 33 tydzień. Czyli jak nic się nie zmieni to we wrześniu po 13 miesiącach może przyjedzie.

Skorba
Samochód: Kodiaq LK 190km,

Post autor: Skorba »

piter pisze:
28 maja 2022, 20:50
U mnie np. zamówienie początek sierpnia, termin produkcji niedawno się dopiero pojawił na 33 tydzień. Czyli jak nic się nie zmieni to we wrześniu po 13 miesiącach może przyjedzie.
Ups, to odbiega od średniej. A jaka wersję wyposażenia?

1wyklak1
Samochód: Kodiak L&K

Post autor: 1wyklak1 »

Witam
Śledzę wątek od jakiegoś czasu... Zamówiłem Kodiaqa L&K na początku sierpnia 2021 w Krakowie, do tej pory nie ma potwierdzonego terminu produkcji, mówi się jedynie o terminach planowanych które zmieniają się niemal codziennie i raz jest to lipiec a raz wrzesień 2022. Komedia normalnie...

Czytając wypowiedzi innych to nie jestem w stanie zrozumieć, gdzie jest problem...

elmiko
Samochód: Kodiaq MR2022 L&K TDI 200KM

Post autor: elmiko »

Skorba pisze:
28 maja 2022, 15:16
elmiko pisze:
28 maja 2022, 13:52

27 sierpnia 2021 zamówienie
27 maja 2022 wydanie

Równe 9 miesięcy
Dzięki za info, a z jakim wyprzedzeniem dostałeś plan produkcji. Wg tej średniej za miesiąc mógłbym liczyć na odbiór, tylko jeszcze nie mam żadnego info o zaplanowaniu produkcji. Czy taki plan i realizacja dzieją się z "dnia na dzień" - jak to było w Waszym przypadku?
Informację o planowanym terminie produkcji dostałem od handlowca na początku kwietnia.
Nie pamiętam kiedy nastąpiło zamrożenie terminu produkcji.
10 maja auto było wyprodukowane.

piter
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI

Post autor: piter »

Skorba pisze:
29 maja 2022, 13:40
piter pisze:
28 maja 2022, 20:50
Ups, to odbiega od średniej. A jaka wersję wyposażenia?
L&K 2.0 TSI, prawie wszystko łącznie z hakiem, bez dachu i foteli z masażem.

tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Post autor: tomnowy »

a propo zabezpieczen, zrobilem pelne oklejanie, cale auto folia bez barwna, wyszlo bardzo ladnie i lepiej niz ceramika.

mpirek
Samochód: Kodiaq L&K 2.0TSI (RM2022)

Post autor: mpirek »

Jaki koszt jeśli nie tajemnica?

koniar
Samochód: Peugeot 4007 2,2 HDI

Post autor: koniar »

1wyklak1 pisze:
29 maja 2022, 14:34
Witam
Śledzę wątek od jakiegoś czasu... Zamówiłem Kodiaqa L&K na początku sierpnia 2021 w Krakowie, do tej pory nie ma potwierdzonego terminu produkcji, mówi się jedynie o terminach planowanych które zmieniają się niemal codziennie i raz jest to lipiec a raz wrzesień 2022. Komedia normalnie...

Czytając wypowiedzi innych to nie jestem w stanie zrozumieć, gdzie jest problem...
Powiedz proszę, o którym salonie mówisz? Bo ja z kolei zamówiłem u Luzara w Wieliczce i tez nic nie wiadomo.

Margre
Samochód: Kodiaq 2.0

Post autor: Margre »

Margre pisze:
13 kwie 2022, 12:39
Witam,
Wczoraj po długim oczekiwaniu otrzymałem informację o terminie produkcji, 24 tydzień. Zamawiałem wersję LK 2.0 TSI z paroma dodatkami w połowie września 2021. Choć w systemie zamówienie zostało dodane w połowie października.
Mam nadzieję, że nic się już nie zmieni 🙂
No i doczekałem się. Pod koniec kwietnia otrzymałem termin produkcji, najpierw 24, potem 21 tydzień. Samochód obecnie u importera, w tym tygodniu ma być już u dealera. Wychodzi około 8 miesięcy. Jak komuś nie śpieszy się, to chyba warto czekać. Domyślam się, że gdzie indziej wygląda podobnie i nie ma co robić gwałtownych ruchów. Trzymam kciuki.

PS. Czy ktoś, kto ostatnio odbierał, może potwierdzić, że nadal brakuje osłony silnika?

ODPOWIEDZ