Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
Czarny
Samochód: Mercedes Benz GLC 200d

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Czarny »

[/quote]

Jednak jest info od dilera - że jak nic się nie zmieni to na koniec czerwca auto będzie.
[/quote]

I oby Ci się spełniło. Ja niestety nie miałem tej cierpliwości. Ale widocznie tak miało być :)

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Konrad
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 190KM TSI

Post autor: Konrad »

Mój kodiaq zamówiony na koniec czerwca 2021 nadal nie ma terminu produkcji. Zwolnił się za to termin auta które ktoś zamówił w kwietniu 2021 i tym sposobem mam prawie taką konfigurację jak chciałem, ale trochę drożej. Brak pakietu rodzinnego i komfortowego snu.
W piątek odebrałem w Częstochowie i wróciłem do Warszawy - spalanie 7.8l przy 2.0 TSI l&K
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
stingerA6
Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq

Post autor: stingerA6 »

Gratulacje
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."

PazLip
Samochód: Skoda Kodiaq Sportline 2.0 TSI

Post autor: PazLip »

Jak coś to w Pile za moment będzie Sportline 2.0 TDI 200KM, bo nam proponowali zamiennik, gdybyśmy chcieli już teraz auto ;)

wasyleq
Samochód: Jeszcze nie Kodiaq

Post autor: wasyleq »

WaC pisze:
20 kwie 2022, 20:18
To naprawdę jakaś patologia, albo przepraszam chujograjstwo! Skoro ja zamówiłem koniec sierpnia, a odebrałem w lutym to mam poważnie wątpliwości, czy to jest wina Skody, czy dilera.
Dokładnie miałem tak samo, zamówienie l&k koniec sierpnia 2021, odbiór luty 2022, nawet ten luty miałem wpisany w umowie....

wasyleq
Samochód: Jeszcze nie Kodiaq

Post autor: wasyleq »

elmiko pisze:
20 kwie 2022, 21:14
Ty masz Sportline, mpirek zamawiał L&K. Trochę się różnią wyposażeniem elektronicznym.
"Moje" części są skompletowane i czekają na 19 tydzień (jeszcze tylko 2,5 tygodnia) a zamawiałem pod koniec sierpnia. Gdybym pozostał przy Sportline to pewnie - tak jak Ty - już bym jeździł. Na L&K trzeba poczekać.
no nie wiem, ja czekałem 6 miesiecy na l&k z praktycznie wszystkim, od zamówienia w sierpniu do odbioru. nawet nie miałem po drodze takich info typu 'części skompletowane', etc (po co to komu?). W grudniu telefon, że jest termin, w lutym, że zrobiony, kilkanaście dni później, ze w salonie.

edit: koniec stycznia czekał salonie viewtopic.php?f=17&t=30&p=42100#p42100

elmiko
Samochód: Kodiaq MR2022 L&K TDI 200KM

Post autor: elmiko »

wasyleq pisze:
02 maja 2022, 22:03

no nie wiem, ja czekałem 6 miesiecy na l&k z praktycznie wszystkim, od zamówienia w sierpniu do odbioru. nawet nie miałem po drodze takich info typu 'części skompletowane', etc (po co to komu?). W grudniu telefon, że jest termin, w lutym, że zrobiony, kilkanaście dni później, ze w salonie.

Zgadza się. Nie powiedziałem, że to reguła. Trochę tych części jednak Skoda dostawała. Mechanizmy rozdziału są nieznane. Są szczęśliwcy i więksi szczęśliwcy. Producent musi też od czasu do czasu wypuścić lepsze wersje, bo klienci pójdą do innych marek.
Mogło się też tak zdarzyć, że ktoś zrezygnował i obrotny handlowiec poprzerzucał klientów o zbliżonych specyfikacjach po czym zmodyfikował je zanim się zamroziły. Ja bym tak robił - targety trzeba wyrabiać :)

Koniec końców cierpliwość jest złotem ;)

mpirek
Samochód: Kodiaq L&K 2.0TSI (RM2022)

Post autor: mpirek »

wasyleq pisze:
02 maja 2022, 22:03
elmiko pisze:
20 kwie 2022, 21:14
Ty masz Sportline, mpirek zamawiał L&K. Trochę się różnią wyposażeniem elektronicznym.
"Moje" części są skompletowane i czekają na 19 tydzień (jeszcze tylko 2,5 tygodnia) a zamawiałem pod koniec sierpnia. Gdybym pozostał przy Sportline to pewnie - tak jak Ty - już bym jeździł. Na L&K trzeba poczekać.

wystarczy, że jedna część jest niedostępna i lipa, ja też miałem termin na 2023 a nagle info, że 21 tydzień

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

Komfortowy sen to kwestia dokupienia zagłówków?
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

mpirek
Samochód: Kodiaq L&K 2.0TSI (RM2022)

Post autor: mpirek »

zagłówki, koc, szyby?

ODPOWIEDZ