a ja w zamówieniu L&K ze stycznia mam fotele ergonomiczne i szyby dźwiękochłonne. muszę dilera podpytać co tam słychać
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Podobno tabelka obowiązuje dla aut wyprodukowanych po czerwcu 2022 (czyli rok modelowy 2023), ale nie jest to info na 100%. Mój na chwilę obecną produkcję ma na ostatni tydzień czerwca.... co wiadomo jak może się zmienić i może przeskoczyć tydzień, miesiąc czy więcej później, a też mam zamówione fotele ergonomiczne i szyby dzwiękochłonne.
[/quote]
a ja w zamówieniu L&K ze stycznia mam fotele ergonomiczne i szyby dźwiękochłonne. muszę dilera podpytać co tam słychać
[/quote]
Ja też tyko zamówienie z początku września - już nawet nie dzwonię i nie pytam - szkoda gadać.
[/quote]
Ja też tyko zamówienie z początku września - już nawet nie dzwonię i nie pytam - szkoda gadać.
To się ma tyczyć silników diesla? Tak wynika z tabeli 
Literalnie rozumiejąc to dotyczy tylko diesla
Trochę osób odebrało LK teraz. Też 2.0 TSI. Zresztą widuję je na ulicach już regularnie. Nie rozumiem co mój LK ma takiego z dodatków że mam termin produkcji 14 miesięcy po zamówieniu.
Zapytaj dealera. Zakładam, że masz w konfiguracji coś czego bardzo brakuje i cała grupa VAG o to walczy. Dodatkowo masz TSI, do którego wiązki szły z Ukrainy. W związku z drugim fabryki przerzucają się na diesle, bo łatwiej je skompletować. A benzyny robią tylko te, do których mogą dopasować wiązki, które są w magazynach.
Jak porównasz swoją konfigurację oraz inne, które zostały przesunięte z tymi, które już zjechały lub mają zamrożony termin produkcji to możesz coś wydedukować.
Jak nie publicznie to możecie zgadać się na priv i ewentualnie podzielić się wnioskami.
Inaczej to wróżenie z fusów.
EDIT:
Patrząc na powyższy obrazek z prognozami kastracji po czerwcu obstawiam haki holownicze (elektronika jest wszędzie taka sama), wentylowane fotele ergo (moduły sterujące są też chyba te same)
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2022, 18:54 przez elmiko, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzisiaj byłem w salonie Skody. Klient odbierał Superba zamówionego w czerwcu 2021 ... więc ... this is how it is ...
Ja mam zamówione szyby, fotele ergo itd ale żadnego info, że nagle nie będzie. Może faktycznie dotyczy to modeli po czerwcu (ja mam mieć produkcję 21 tydzień). Może chcą te stare zamówienia zrobić a nowe będą tak traktować jak kastrację ale tym razem nawet z L&K?